Last news in Fakti

31 Май, 2024 09:45 3 176 80

Ядрен мир

  • емил йотовски-
  • ядрени оръжия-
  • мир

Каквото и да ви говорят, и разделянето на атомното оръжие на стратегическо и тактическо е само въпрос на семантика

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Винаги ме е възмущавал един епизод от живота на американския президент Кенеди. По време на кубинската криза той попитал своите генерали дали ако стане ядрена война те биха гарантирали, че нито една съветска ракета няма да падне на американска територия. Явно по онова време генералите били по-честни хора и не гарантирали такава глупост. Това било причината да се стегне до мирно решение на кризата. От там, без да разбирам защо, Кенеди е провъзгласен за миротворец.

Но логиката пита какво би станало, ако генералите му бяха гарантирали, че Америка е щяла да остане незасегната и нито една съветска бомба не я достигне? Тогава Кенеди би ли изпратил своите ракети по света?

Сега нека попитам пак, Кенеди миротворец ли е бил или човек с добър инстинкт за самосъхранение?

В момента положението е същото. Самата идея да се разделя ядреното оръжие на тактическо и стратегическо е безумна. Защото тактически ядрени удари значат само едно – Европа да се изпепели или поне така хубаво да се зарази, че да престане да съществува като място за живеене в следващите 50 хиляди години. От друга страна неизползването на Стратегическо ядрено оръжие значи следното – Америка да не попадне под ядрен удар.

Връщаме се на въпроса, който е задал Кенеди, който можем да го перифразираме така: Можем ли да еб@м майката на света, но ние да останем незасегнати? Ами не. Независимо от пропагандата. Независимо от свръх тъпите опити ядреното оръжие да се разделя на някакви подкатегории и да се твърди, че с едното може а с другото не бива.

Най-силния аргумент да се узакони ядрен апокалипсис е… твърдението, точно така – твърдение, че Русия блъфира!

Защо? Имате ли поне един аргумент в полза на абсолютно хвърчащото твърдение, че Русия блъфира? Може би няма ракети – свършили са чиповете от украински перални, няма ядрени бойни глави – клеясали са, няма обучени специалисти (орки, какво да ги правиш), които да могат да доставят ядрения товар където си поискат? Няма подводници с ядрени бойни глави? И за финал Русия няма кураж да води война, защото ние от историята знаем, че Русия винаги е подвивала опашка и е яла пердах на бойното поле? Или пък не е отвръщала на ударите?

Или се уповавате на шумните твърдения на няколко грантови офиса с гръмкото название институти по всякакви там либерални и демократични неща, че руснаците блъфират защото… тези от офисите така са преценили? Вярно ли залагате живота на децата си на тази карта? Наистина ли мислите, че ядрена сила може да се унищожи без тя да реши да използва най-силните си оръжия?

Повтарям. Мислите ли си, че можете да пребиете до смърт въоръжен човек без той в крайното си отчаяние и болка да не ви напълни умната, а защо не и красивата глава с олово? Мислите ли за края на Втората световна война ако германците бяха произвели атомна бомба? Ами ако я имаха Японците? Ами ако я имаха Американците? Оп, американците я имаха и видяхте какви ги свършиха. И то без да са заплашени от унищожение. И то в момент, в който печелеха войната. Направиха го само защото този акт беше гарантирано безответен.

Днес не е така. Каквото и да ви говорят, и разделянето на атомното оръжие на стратегическо и тактическо е само въпрос на семантика.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 130 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Абе байно,

    24 46 Отговор
    щом си тръгнал петък сутрин да се възмущаваш мъжествено, да се беше възмутил от предателската позиция на Главчев и Бойко в ООН.

    Коментиран от #7

  • 3 Селянин

    96 27 Отговор
    Браво за статията!
    Овцете ги стягат на заколение, а им казват че отиват на курорт, а те си блеят по горите с гъбите.

    Имате златен шанс с Възраждане да промените коренно нещата.
    Крайно време е Лъвът Балкански да се събуди!!!

    Коментиран от #28

  • 4 БеГемот

    88 11 Отговор
    Ми той Путин го каза директно преди време ...какъв е смисъла от съществуването на свят в който Русия няма да я има....мисля ,че смисъла е ясен за всеки който може да ползва главата си...

    Коментиран от #17

  • 5 икойм

    85 15 Отговор
    Браво на автора. Ето такива умни хора ни трябват а не подлизури и грантояди. Атома хич не се интересува дали си евро атлантик или не, и колко гранта си налапал. Христос Воскресе.
  • 6 Механик

    90 11 Отговор
    " Вярно ли залагате живота на децата си на тази карта?"
    Да, това е много точен въпрос. Но работа е там, че тия които се опитватда разпалят световна война или са на преклонна възраст и за тях нещата стоят "кво ми пука за живота на земята, след като скоро аз няма да съм между живите", или са "небинарни", а небинарните нямат деца.
    А сега козячета, почвайте да пляскате минуси и да плюете!

    Коментиран от #13, #22

  • 7 А ТИ ВЪЗМУТИ ЛИ СЕ

    32 7 Отговор

    До коментар #2 от "Абе байно,":

    АЛООООО ТИ ВЪЗМУТИ ЛИ СЕ НАПИСА ЛИ НЕЩО
    ПРОТЕСТИРА ЛИ
    ТЕ ТАКИВА МАЗНИ КАТО ТЕБЕ СА НАЙ ПОДЛИ
  • 8 ТаУмВзе

    25 14 Отговор
    Проблемът не е Ядреното, а Изкуственият Интелект който го Врътка. Черната ръка на Русия е система, която при ядрен удар изстрелва Всичко по Всички и Край! Краварите имат същото де.

    Коментиран от #37

  • 9 Майсторът 🐷 на Илюзиите

    16 74 Отговор
    Тая докаZана руска балалайка пак се е въZпалила! От президента до последния мужишки каиш - всики ни страхуват! Единственото решение е да паднем всички /Украйна, Европа, Америка, Марс/ по очи дред Великото Голямо Мъжествено Непобедимо и Късо Джудже - Император - и нека ни гази на воля, защото има ядрена цепеница! Може пък, някога да се насити и да му писне! Ба=€..си и противните хора!
  • 10 куку

    16 30 Отговор
    а защо се обръща към американците , руснаците нямат ли инстинкт за съхранение или само нагони

    Коментиран от #50

  • 11 сащ е война

    72 13 Отговор
    Само че, при Кенеди Сащ са били в разцвета си, за това са мислили трезво. Днес не е така - Сащ са с огромни дългове и ако не разпарчетосат Русия и заграбят необятните и природни ресурси, те фалират и се разпадат. За това и не могат да мислят трезво, заради болните им амбиции за световна власт и алчност - борбата им е на жовот и смърт и не ги интересува, дали светът след тях ще съществува.

    Коментиран от #78

  • 12 Ха ха а така

    15 65 Отговор
    Тоя индивид , го знаем каква е кремълска подложчица жалка, та няма нужда и да го коментира човек
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Ученика

    16 5 Отговор
    Другари - какво ще правите като свършат парите?
    Началника отгоре гледа
  • 16 Боко толупа-евроатлантик N1

    48 8 Отговор
    Стига глупости, Русия е агресор ние от нато сме миротворци.
    Русия няма да използва ядрени оръжия по нас защото сме демократи.Но ние,можем да използваме срещу тях,пак защото сме демократи, път те не са...
  • 17 Майсторът 🐷 на Илюзиите

    14 55 Отговор

    До коментар #4 от "БеГемот":

    То и друг въпрос има! Какъв е смисъла на Свят, където един обезумял Диктатор може да направи утре децата ти роби, само цащото вчера не му е рипнал самолета за Кабаева? И понеже има ядрена виагра, що па да не си го изкара на теб? Понеже в шизофренната му глава минал "спомена", че преди 40 години може и да си го погледнал лошо? За това ли ни агитирате?

    Коментиран от #31, #53

  • 18 !!!?

    25 42 Отговор
    Според този Армагедончик, Украйна нападна Русия и Кремъл е "притиснат" да напълни с олово умнокрасивата глава на Европа !
    - Кремъл не блъфира, че окупира Крим с "зелените човечета" !!
    - Кремъл не блъфира, че няма да нападне Украйна !!!
    - Кремъл не блъфира, че няма намерение да окупира Харков...все още !!!?
  • 19 Българин

    11 51 Отговор
    С други думи, тая руска наколенка ни "предлага" да преклоним глава пред ядреното изнудване на руския фашистки режим в замяна на .... тяхното благоволение.

    Тоя явно мисли рационалните хора за пълни глуаци.

    Единствения аргумент, от който разбира един озверял фашистки режим е този на силата.

    Коментиран от #34, #35, #39

  • 20 Американците се опитват

    42 3 Отговор
    да ограничат войната на територията на Европа.
    Европейците се опитват да ограничат войната на територията на Украйна.
    Съсвсем бавно и полека ескалират, ама много внимателно (ние не сме във война с Русия, няма да пращаме войски в Украйна) за да видят Русия как ще отговори.
    "Айде да се биеме с руснаците ама айде вие".
  • 21 Стратегическо тактически

    33 1 Отговор
    Стратегически ядрен удар - Айдеее, уиде коня у ряката
    Тактически ядрен удар - "Тогава живите ще завидят на умрелите"
  • 22 Рибар

    17 4 Отговор

    До коментар #6 от "Механик":

    Абсолютно точно казано.
  • 23 Близки са му

    12 40 Отговор
    "Може би няма ракети – свършили са чиповете от украински перални, няма ядрени бойни глави – клеясали са, няма обучени специалисти (орки, какво да ги правиш)"

    Няма по-ярка демонстрация на това, че този е открит руски трол от ФАКТА, че използва реториката едно към едно на тази групичка по форумите. Никъде другаде не се използват по този начин такива "аргументи". САМО по форумите и явно господина е запознат много добре с тях.

    Коментиран от #26

  • 24 김참시오

    10 42 Отговор
    Истината е, че да се коментила такъв очевиден Кремълски Хедиот и изявена руска падлога е загуба на време! Света не се страхува от руската пропаганда. Германия и Франция вчера дадоха разрешението си. Днес и Щатите - за ползване на тяхните оръжия при Харков. Света се притеснява за Обезумерия Руски Тиранин и това какви бели може да стори. Но Квета не може да си позволи тоя да се изживява като втори Атила Хунски. Всичко ще си дойде на мястото с времето. А воплите на тея са без никакво значение.
  • 25 !!!?

    17 37 Отговор
    Въпросът е дали възкръсналият Хитлер в Кремъл ще хвърли атомната бомба...а не Кенеди !!!?

  • 26 김참시오

    7 26 Отговор

    До коментар #23 от "Близки са му":

    Ами на щат е там мушмурока! Въпроса е, защо "компетентите" органи като СЕМ примерно спинкат? Е въпроса е чисто реторичен!
  • 27 Логос🇧🇬

    29 7 Отговор
    Ционисткия сатанистки (елит)знае,че така ще стане,защото такъв е и плана ,затова и тия еврюхи с милярдите като Цукърбърг,Бъфет,Гейтс ,родшилдите си построиха огромните подземни бункери гарантирайки си оцеляването в ядрения апокалипсис при който омразните им гои -бели християни ще се изтребват,а те (избраните)ще трупат милярдите от поредната запалена от ционистите световна война.
    /Войната е еврейската жътва/ -това е един цитатите от техния юдейски сатанистки талмуд(законник) ,който от векове си изпълняват стриктно по заръка на равините им.
    Така,че тези ционистки змии е ясно какво искат-война и изтрбление ,въпроса е света и човечеството да се събудят и да спрат да следват пъкления план на цион,а да вземем се организираме ,обединим и цялото човечество да изринем и унищожим тази ционистка хазарска зараза.
    Или те ,или ние.
    Борбатана нас бъкгарите,които сме част от това човечество и най старата цивилизация на земята ни започва на 9 юни,където масово трябва да се гласува за партията на Мира-Възраждане ,срещу партиите на цион и войната -ппдб,герб ,бсп и дпс .
    Нека нашето оръжие е бюлетината с номер 12.
    Всяка спечелена продължителна война започва винаги с малки победи на фронта ,а нашата победа на българиъе ще е на 9 юни.

    Коментиран от #29, #32

  • 28 Много точно

    5 7 Отговор

    До коментар #3 от "Селянин":

    Име си си избрал!
  • 29 김참시오

    6 6 Отговор

    До коментар #27 от "Логос🇧🇬":

    СЕМ и ЦИК харесват това!
  • 30 БСП за България и Радев

    12 20 Отговор
    Истината е, че целият свят трябва да клекне на Великият Владетел - Владимир Владимирович и да се закълне във вечна вярност. Само тогава, както правилно казва авторът, ще има мир
  • 31 БеГемот

    31 5 Отговор

    До коментар #17 от "Майсторът 🐷 на Илюзиите":

    Ти трябва да си много елементарен ако си представяш Путин по тоя начин....хора като тебе не са наясно в какъв свят живеят убедени са ,че има лоши и добри такива като тях и смятат ,че тяхната представа за света е ПРАВИЛНАТА....само ,че става въпрос за геополитика и различни видове общества с ъс свой ценности които не искат да им се налагат изкуствени модели на развитие което по същество ги превръща в зависима периферия тип протекторат като България...та тия страни като Русия , Китай,Индия ,арабският свят те не искат да бъдат втора ръка хора и затова се сплотяват около както ти го наричаш диктатора Путин само ,че 80% от руснаците не мислят така ...използвай главата си...
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Проруската пропагандна

    8 25 Отговор
    лейка ни полива мозъците с капките на ядрена заплаха.
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 До автора

    4 12 Отговор
    Пиши по-ясно и разбираемо и ....няма нужда да си красив

    Коментиран от #38

  • 37 Ти си

    23 4 Отговор

    До коментар #8 от "ТаУмВзе":

    Колега , не е черна ръка а мъртва ръка такова е названието на запада за системата Периметър !
    И за тия които от дивана толкова горещо желаят да се унищожи Русия да ги светна че дори и един руснак да няма пак неможете да победят - за това ще се погрижи системата Периметър .
    Путин много ясно го каза - няма свят в който я няма Русия ........

    Коментиран от #46, #65

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Умник

    23 0 Отговор

    До коментар #19 от "Българин":

    Центаджия, запомни едно -няма място за тебе в бункера на господаря. Не си необходим там.
  • 40 Умник

    20 2 Отговор

    До коментар #32 от "Големи капацитети":

    Нещо такова им е плана -едните господари са дърти и не им пука, така или иначе скоро ще са пукнали. Другите си мислят, че ще си живеят добре в бункера. Общо взето доста богаташи са си направили бункери на забутани места. Място за центаджии там няма. И вие ще пукне от лъчева болест, въпреки, че си мислите, че не сте от простолюдието.
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Дайте да дадем

    9 1 Отговор
    Въпросът не е дали Русия ще използва тактически ядрен удар или удари по Украйна , а кога ще направи това. Интересно какъв ще бъде отговора на НАТО и др. Търпението на всички свърши.
  • 43 Руски шпионин

    3 13 Отговор
    Я да вземе да обясни защо баш миротворците Путин Медведев Лавров и други капацитети ежедневно и умишлено плашат с ядрено нападение цивилизования свят и тогава да разсъждава за Кубински кризи Американски Президенти от преди сто години

    Коментиран от #44, #51, #52

  • 44 Дайте да дадем

    8 0 Отговор

    До коментар #43 от "Руски шпионин":

    Бате тия не плашат , направо ни предупреждават психически да се подготвим. Знаят , че само ще гледаме и цъкаме с език. Какво ще им направим.
    Да се изпотрепем ли ?
  • 45 ТТТ

    1 14 Отговор
    На този глупак защо му давате трибуна?

    Коментиран от #55

  • 46 ТТТ

    1 16 Отговор

    До коментар #37 от "Ти си":

    От едната страна са осем милиарда души, а от другата 140 милиона гопници. Вие какво избирате?

    Коментиран от #54, #56, #57

  • 47 пешо

    1 15 Отговор
    както си чета статията започвам да разбирам че руснаците нямат вина за нищо и някой друг е виновен въпреки че те нахлуха в Украйна а след това коя държава е наред

    Коментиран от #49

  • 48 Сандо

    18 1 Отговор
    Напразни усилия на авторът да налее малко знания и разум поне на четящите го.Вместо това козячетата,ояли се от грантове и получили болки в кръста от непрекъснато навеждане,почват да го опплюват.И изобщо не им минава през кухите,или може би бетонирани,глави мисълта,че бомбите не подбират.И че когато отидат на другия свят може да се окаже,че са от тия,за които Рая е затворен.
  • 49 6644

    1 1 Отговор

    До коментар #47 от "пешо":

    Верно си пешо!!!
  • 50 Сандо

    15 0 Отговор

    До коментар #10 от "куку":

    Защото човекът е запознат с военните доктрини на двете държави.И ти,ако беше запознат,нямаше да задаваш такъв тъп въпрос.
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Сандо

    7 0 Отговор

    До коментар #43 от "Руски шпионин":

    Отговоръг се крие в Запада - не четеш ли новини и не гледаш ли телевизия?
  • 53 6644

    7 0 Отговор

    До коментар #17 от "Майсторът 🐷 на Илюзиите":

    Чичо Гълъбине не се прави на умен, смеят ти се всички.
  • 54 Баш

    2 10 Отговор

    До коментар #46 от "ТТТ":

    Избираме да живеем. Тия пияници са толкова луди, че ще затрият 8 милиарда за 10 минути.
  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Сандо

    17 1 Отговор

    До коментар #46 от "ТТТ":

    Какво броиш,а?По-добре преброй колко горди,самодоволни и оглупели европейци ще се изпарят заради безумните си управляващи?Защото именно те ще отнесат голямата сопа.И да ти напомня,и на теб и на другите като теб:ние също сме европейци,макар и бедни и затъпели голтаци.

    Коментиран от #59

  • 58 Факти са единствената медия,

    4 19 Отговор
    даващи срещо хонорарче трибуна на този спонсориран от путинизма крепостник. И не е в това проблемът, проблемът е, че този е толкова "умен", че не бих му поверил и лопата да управлява, вероятно ще си извади окото с нея...

    Коментиран от #61

  • 59 Това, че ис беден иособено затъпял,

    1 12 Отговор

    До коментар #57 от "Сандо":

    си етвой проблем, макар и характерен за крепостниците!

    Коментиран от #62

  • 60 Без грам емпатия

    15 1 Отговор
    Сегашните ядрени държави къде открито,къде под сурдинка все пак казват ,че биха употребили ядрено оръжие ако са притиснати в ъгъла. НЕ така беше през 1945г. Тогава САЩ въобще не се бореха за съществуването си , бяха пред победа. Ако на тия хора пак им падне случай да използват ново,непознато оръжие безнаказано..., то на 100% можете да бъдете сигурни, че за тях сте аборигени,индианци и без грам емпатия ще ви затрият.

    Коментиран от #66

  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Сандо

    4 0 Отговор

    До коментар #59 от "Това, че ис беден иособено затъпял,":

    Като сравнявам правописа е спорен въпроса кой е "иособено затъпял".
  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Пецата

    2 11 Отговор
    Тоя галфон друга снимка няма ли 😆
  • 65 Докато се стигне

    0 10 Отговор

    До коментар #37 от "Ти си":

    до системата "Периметър" вече ще са изстреляни по-голямата част от стратегическите ракети от съществуващите командни центрове, никой от тях няма да ги "икономисва" защото щели да потрябват на "Периметър" след като те бъдат унищожени. В системата няма да участват ядрените оръжия на подводниците, на ВКС, в подвижните ядрени оръжия тъй като там без хора не може. Остават неунищожените стационарни силози които все още не са изстреляли ракетите си и не са унищожени. Смешно звучи "дайте да не изстрелваме всички ракети защото като ни унищожат няма кой да отмъсти за нас". Една част от ракетите няма да излетят, няма да улучат целта, друга част ще бъдат свалени или няма да детонират поради стар ядрен заряд. Голяма част от силозите ще бъдат унищожени с високоточни неядрени ракети според американската военна доктрина. За "Периметър" ще останат малко ракети, ако въобще останат някакви и те също ще бъдат сваляни доколкото е възможно.

    Коментиран от #68

  • 66 Просто са изпреварили.

    1 3 Отговор

    До коментар #60 от "Без грам емпатия":

    Смяташ ли, че ако Хитлер, Сталин, Мусолини или японците ако имаха ЯО нямаше да се похвалят първи? Американците много са се страхували от немците защото точно техни учени са открили верижната реакция през 1938г. Велик поклон пред физика Хайзенберг който е имал смелостта да излъже Хитлер, че такава бомба не може да се направи.

    Коментиран от #69

  • 67 ИхууууууууЙ

    2 8 Отговор
    ПлиткУОмник , какво да му четеш бълвочите .
  • 68 Сандо

    9 0 Отговор

    До коментар #65 от "Докато се стигне":

    Имаш ли голямо желание да пробваш?Защото явно безумците,настанени по върховете на запада имат.Само,че после никой от вас няма да може да разкаже какво е видял.Що за безотговорни хора се наплодихте и кой ви обсеби мозъците,а?
  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Симо

    10 1 Отговор
    Емил Йотовски е единствания лъч на разум и надежда в този сайт! Рядко му дават трибуна, но позицията му винаги е вярна.
  • 72 4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣

    13 1 Отговор
    Винаги много точен автор! Краварите искат някакси да хвърлят Европа във война с Русия, дори и ядрена, но те да останат незасегнати. Да бъде унищожена Москва и на запад от нея, а те като лешояди да завземат останалата голяма руска територия, заедно с природните ресурси. И затова се надяват на тактически, но без стратегически ЯО.
  • 73 имил гьотоф

    0 6 Отговор
    п@рди za рюзки мир
  • 74 бай Даньо

    7 0 Отговор
    Йотовски поздравления добри въпроси поставяш. Западния свят като се смята за победител от устройството на света след студената война дали е кушкин да рискува всичко спечелено , особено ако вярва на собствената си пропаганда как Русия е загубилата ... Какво е "всичко спечелено" от запада е друга тема.
  • 75 "ВРАГ НА НАРОДА"

    8 0 Отговор
    ПРЕКРАСНА СТАТИЯ ОТ ЕМИЛ ЙОТОВСКИ, НО НЕ Е ЗА Д€ БИ ЛИ!
  • 76 ЕЛИ

    4 1 Отговор
    ЧУДЕСНА ,ИЗЧЕРПАТЕЛНА СТАТИЯ ЕМИЛ ДА СИ ЖИВ И ЗДРАВ ,ДАНО СЕ ОТВОРЯТ ОЧИТЕ НА ЕВРО УПРАВНИЦИТЕ,ЗАРАДИ ПАРИТЕ ОТ САЩ СА ГОТОВИ ДА НИ УНИЩОЖАТ ,ТОВА НЕ СА ХОРА, НАШИЯТ ПРЕЗИДЕНТ ИСКА НЕ ОРЪЖИЯ ЗА УКРАЙНА А ПРЕГОВОРИ, НО ТУК В БЪЛГАРИЯ ГО НАРИЧАТ АГЕНТ НА ПУТИН---ТЕЗИ КОИТО ГЪЛТАТ МИЛИОНИ ОТ САЩ ,ТЕ ПЛЮЯТ ПО РУМЕН РАДЕВ
    КОЙ НЕ ИЗПЪЛНИ МИНСКИТЕ СПОРАЗУМЕНИЯ---ПАК ЛИ Е ВИНОВЕН ПУТИН,ПУТИН Е ВИНОВЕН ,ЧЕ ЗАЩИТИ ДЕСЕТ МИЛИОНА РУСНАЦИ ЖИВЕЕЩИ В УКРАЙНА
  • 77 ЕЛИ

    5 2 Отговор
    ДО 73

    КРАВАРИТЕ НЕ ИСКАТ ЯДРЕНА ВОЙНА,ТЕ ПЕЧЕЛЯТ МИЛИАРДИ ОТ ВОЙНАТА В УКРАЙНА,ТЕ ПЕЧЕЛЯТ ОТ ПОДКУПНИТЕ ЕВРОПЕЙСКИ ШЕФОВЕ,ЯДРЕНА ВОЙНА УМИШЛЕНО НЯМА ДА ИМА ,НО СЛУЧАЙНО Е ВЪЗМОЖНО,ТОВА ГО Е КАЗАЛ ОПЕНХАЙМЕР---ЗАТОВА ДА УВАЖАВАМЕ РУМЕН РАДЕВ,ОРБАН И ДРУГИ ,НО ЗА ЖАЛОСТ СА МАЛКО,,--ВИЖТЕ КАКЪВ ВОЙ СРЕЩУ НАШИЯТ ПРЕЗИДЕНТ
  • 78 ЕС-африканска отвъдморска територия

    10 1 Отговор

    До коментар #11 от "сащ е война":

    Какви са тези приказки: "САЩ са с огромни дългове и ако не разпарчетосат Русия и заграбят необятните и природни ресурси, те фалират и се разпадат."? Човеко, като не умееш да четеш икономическа информация питай някой. От 2008 САЩ са в ТЕХНИЧЕСКИ фалит, а от 2012 в ПРАКТИЧЕСКИ! Няма толкова ресурси на земята, които като ги продадеш да изплатиш техните вътрешни и външни дългове (200 трлн.долара)! Световният дълг пък вече е 350 трлн.долара! Да не мислиш, че някой е решил да ги плаща? Господарите изкупиха с тези кухи пари земята и средствата за производство в света, така че като занулят парите, ще оцелеят само тези, които могат да произвеждат и имат земя! Останалите са РОБИ! Ресурсите на Русия им трябват разбира се, но хората...НЕ!
  • 79 В рая няма крави

    4 1 Отговор
    А следователно и кравари.
  • 80 Марко

    0 0 Отговор
    Тактически ядрени удари значат само едно – Европа да се изпепели или поне така хубаво да се зарази, че да престане да съществува като място за живеене в следващите 50 хиляди години.
    >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

    След това мощно заявление на г-н Йотовски следва незабавно да заключим, че Япония е ядрена пустиня, тъй като е понесла три тактически ядрени удара / два през 1945, а третият през 2011, във Фукушима/, която ще остане такава и в следващите 50 000 години.
    Аферим, този интелектуалец ни отвори очите затворени😉🤣🤣