Last news in Fakti

19 Юни, 2024 13:00 1 655 12

Божидар Чеков: Френският Моцарт на финансите подпали европейската опера

  • макрон-
  • франция

Кой е виновника? Той е само един – словоохотливият, влюбен в себе си политик, бивш служител на банката Ротшилд – Еманюел Макрон

Божидар Чеков: Френският Моцарт на финансите подпали европейската опера - 1
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Жордан Бардела – лидерът на „Националния съюз“ предупреди френските избиратели „Ако нямам пълно мнозинство на парламентарните избори, аз отказвам поста на министър председател!“ Мъдрост или изнудване? Може би и двете.

Все едно. Кой нормален политик би приел да оглави правителство на страна с Три хиляди милиарда и двеста хиляди милиона дълг и да бъде отстранен при първия вот на недоверие, само шест месеца след началото на управлението на страната. Тази негова декларация паникьоса финансовите пазари и лихвите литнаха нагоре.

Габриел Атал – министър председател в оставка, побърза да обвини „Националния съюз“ в некадърност и липса на смелост. „Тези хора ли искате да ви управляват?“ – обърна се той към избирателите и увеличи сътресението в най-богатата на правила и закони държава в Европа. На практика, какво ще стане, ако „Льопенистите“ спечелят парламентарните избори след десет дни, но откажат да управляват? От където и да бъде погледната ситуацията, изводът е само един – пълен институционален хаус, с последици за целият европейски съюз!

Кой е виновника? Той е само един – словоохотливият, влюбен в себе си политик, бивш служител на банката Ротшилд – Еманюел Макрон. Дори и този слух обаче не отговаря на истината. Макрон не е бил банкер, а „сводник“ между закъсали предприятия, които търсят нов акционер.

Още на сутринта след изборите, в които неговата партия получи унизителни 15% той реши на своя глава да разпусне парламента. Това било достойна постъпка, на политик загубил изборите – според някои. Без никаква подготовка, без да се посъветва с най-близките си хора, Макрон тласна Франция и Европейския съюз в най-лошата възможна криза, тази на неизвестността.

И цялата политическа буря пламва само дни преди началото на Олимпийските игри, над които виси опасността от ислямистки атентати. Чудно ли е тогава, че хиляди туристи анулират резервациите си, което от своя страна ще нанесе огромни загуби на френския туризъм.

В едно от интервютата, след решението, той каза, че е разбрал „Гнева“ на обществото, но не призна вината си за мекушавата политика спрямо нахлуващата от всякъде емигрантска вълна. Не спомена нищо за финансовото си лекомислие, с което налива милиони в бездънната украинска кофа, докато кредиторите тропат на вратата на Франция.

И вместо да запретне ръкави и поведе партията „Ренесанс“ създадена от самият него, в предизвиканите по каприза му избори, Макрон се посвещава на поднасяне на хризантеми, върху братски могили на герои от миналото.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 32 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Макарон

    27 4 Отговор
    Спането с баба уврежда мозъка!
  • 2 Град Козлодуй

    11 1 Отговор
    изнудване а в БГ Мафия Олигархия са овладели Държавата
  • 3 да де

    23 3 Отговор
    Микрончо не бил точно банкер демек финансов сводник хаха хареса ми.
  • 4 Аман от чековизми

    10 12 Отговор
    Три хиляди милиарда.....чеков, ти ходил ли си в училище в часовете по математика?

    Коментиран от #7

  • 5 Ако не знаете - Чеков

    6 24 Отговор
    е един путинист и антиевропеец.
    Чеков, вземи си билет за Москва и не се връщай.
    На руснаците си им нужен у нас, но ние нямаме нужда от още един петоколонник!

    Коментиран от #11

  • 6 Смех в блатото

    4 15 Отговор
    Един футболист им разказа играта на путинските пионки във Франция :))))

    Резил :)))))

    Коментиран от #8

  • 7 Сталин

    15 0 Отговор

    До коментар #4 от "Аман от чековизми":

    Абе хайванин,три хиляди милиарда са три трилиона,плитък си кат женска

    Коментиран от #9

  • 8 ю ка ка

    11 0 Отговор

    До коментар #6 от "Смех в блатото":

    Кой!? Тоя къде афро-австриец му счупи носа!? И кво е казал?
  • 9 Аз знам колко са

    1 1 Отговор

    До коментар #7 от "Сталин":

    Ама ти и чеков не знаете как се пишат(не можете да броите с толкова нули). То и хиляда хиляди са милион, нали...хахаха, даули с даулите
  • 10 Може и да е случайност,но

    8 0 Отговор
    Макрон обяви решението си да разпусне парламента след посещението на Байдън във Франция.Случайност?

    Коментиран от #12

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 футбол е законен начин да купиш чернокож

    7 0 Отговор

    До коментар #10 от "Може и да е случайност,но":

    В божият свят случайности няма, всичко е ясно предварително, писано е и ще стане.. Който не вярва да чете Еклесиаст в Светото писание.