Last news in Fakti

21 Юни, 2024 14:49 2 378 34

Проф. Стоян Денчев: Вече се радвам, че не съм си дал гласа напразно

  • стоян денчев-
  • държава-
  • политика-
  • парламент

Вчерашният ден беше успешен и не само за мен, а и за моята държава

Проф. Стоян Денчев: Вече се радвам, че не съм си дал гласа напразно - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Без преувеличение мога да кажа, че вчерашният ден беше успешен и не само за мен, а и за моята държава.

Аз съм един от малцината българи, които гласуват и вече се радвам, че не съм си дал гласа напразно. Вчера Народното събрание на Р България след няколко неуспешни опита избра за свой председател младата юристка г-жа Рая Назарян.

Аз нямам честта да познавам тази симпатична дама, но имам усещането, че ще се справи с големите предизвикателства, които я очакват в българския Парламент. Защото на доверието трябва да се отговори с доверие. Знаем, че в парламентаризма освен писаните има и неписани правила и не някакъв етикиран, а чист човешки морал.

Мисля си, че именно в основата на този морал стои постъпката на депутатите от партия ИТН, които добавиха своите гласове и станаха причина българския Парламент да избере представител на най-голямата група в Народното събрание за свой председател (преди време по същия начин постъпиха и депутатите от БСП).

Ще ми се да вярвам, че 50 -то Народно събрание ще намери сили в себе си да излъчи и редовно правителство, защото обратното би означавало тотално безвремие. Аз не искам да играя някаква роля на политически разбирач или набеден анализатор, но от позицията на моя опит, а защо не и на моите години да не заявя твърдо и недвусмислено - уважаеми български народни представители, "опичайте си ума". Болшинството от българските граждани вече са на ръба на своята издръжливост по отношения на вашите действия и бездействия в последните няколко издания на Парламента.

Ако и този път не намерите сили и морал в себе си да изберете Правителство на България, към гласовете на негласуващите ще се добави още един - моят глас.

А иначе вчерашния ден, с избора на Рая Назарян, започна много добре и завърши прекрасно с грандиозния спектакъл "Здравей, как си приятелю" в Летния театър на град Бургас.

В присъствието на г-н Димитър Николов, кмет на този красив черноморски град, артистите от Държавния музикален театър "Стефан Македонски" представиха великолепен мюзикъл по песните на маестро Стефан Диомов.

Освен кмета на град Бургас, да уважи това музикално събитие и своя съгражданин, в Летния театър като че се беше "изсипал" целия град, но там бяха и поетът Недялко Йорданов, певиците Ева - от Тоника, Кичка Бодурова и Тони Димитрова.

Винаги съм уважавал и харесвал хубавата българска поговорка, че денят си личи от сутринта!

Източник: epicenter.bg


Поставете оценка:
Оценка 1.9 от 28 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 да де

    35 0 Отговор
    Ъхъ не е напразно наесен с песен пак го дай.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Коиловци брадърс

    50 0 Отговор
    Този все едно е завършил Натфиз - кукловодство. На такъв ми прилича.

    Коментиран от #12

  • 4 Пилците

    29 1 Отговор
    се броят наесен , другарю , но радвай си се , никой не те спира !
  • 5 ЕХ СТОЯНЕ

    38 2 Отговор
    РАЯ НАИСТИНА Я БИВА КАТО ЖЕНА.АМА СЕ Е КАЧИЛА НА ТИТАНИК-ГЕРБ СЛЕД УДАРА С АЙСБЕРГА.АКО Я БИВАШЕ КАТО АДВОКАТ ХИЧ НЯМАШЕ ДА ВЛИЗА В ПОЛИТИКАТА.АМА И НЕЯ ЩЕ Я ИЗПОЛЗВАТ И ИЗХВЪРЛЯТ КАТО ФИДОСОВА , ЦАЧЕВА , ЦВЕТА КАРАЯНЧЕВА И ГАБРИЕЛ.ЖАЛКО ЗА ЖЕНАТА
  • 6 Бай Лисан

    45 2 Отговор
    Да та у ректора!
    Имал чувството, че Рая имала морал...
    Аз пък нямам такова чувство. Обещавам да помисля, ако сподели от кого е детето.

    Коментиран от #13

  • 7 Стоян Денчев???

    40 0 Отговор
    И тоя има претенции, че Държавата е Негова!
  • 8 Какви дрънканици,

    45 0 Отговор
    ще рече човек, че слуша някое ченге от Унибит.
  • 9 Ето

    50 1 Отговор
    този лицемер е задкулисието. Мултигруп, ДПС, овладя библиотекарския , където " коват" кадри за националната сигурност. Безобразие! Ясно е, че ИТН са проект на ДПС и на това задкулисие.
  • 10 не съм изненадан

    46 0 Отговор
    Щом този всеизвестен схемаджия, олицетворението на дълбоката "държава" по български е доволен от т.н.последни "избори" и това, че поредната калинка бе парашутирана за шеф на парламента смятайте що за интереси защитава шайката в която е управлението на страната!
  • 11 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    34 0 Отговор
    Професоре, има и винаги друга поговорка :
    " На нов началник и на малко прасенца не се радвай, че не знаеш от кое ще стане по-голяма св-и-ня!" ❗❗
  • 12 Раздавач

    23 0 Отговор

    До коментар #3 от "Коиловци брадърс":

    на титли на кило срещу хонорар !
  • 13 БАЩАТА Е ВИНАГИ НЕИЗВЕСТЕН

    23 0 Отговор

    До коментар #6 от "Бай Лисан":

    АМА КАТО ГЛЕДАМ ВОЖДА КАКВО ШКЕМБЕ НАПРАВИ СЪМ ПОЧТИ 100% СИГУРЕН ЧЕ НЕ Е ОТ НЕГО
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Ми не ми е ясно нещо

    17 1 Отговор
    що така не го харесвате на тоя "държавник"
  • 16 родител

    37 0 Отговор
    При наличието на 3.5 хил. професори и 6 хил доценти в тази очина , не им вярвам. От тях поне 3.2 са само за скрап . Образованието ни е на нивото на африканските страни
  • 17 Агент

    36 1 Отговор
    Симеонов от ДС се изока !
  • 18 Тома

    30 0 Отговор
    А бе стар човек си.Не ти отива толкова ниско да се навеждаш защото ще засрамиш внуците си

    Коментиран от #21

  • 19 Преминаващ

    31 0 Отговор
    Поредният Хаджи Иванчо Пенчович! Гну....с...
  • 20 ДОНЧО ГОРСКИЯ

    24 0 Отговор
    ЦИ ГАН КАТА ДЕТ Я ФАЛЕШЕ УМРЕ ТА ТОЗИ ПОЧНА
  • 21 За пари

    24 0 Отговор

    До коментар #18 от "Тома":

    всичко прави агента и бивш вицепрезидент на "Мултигруп"! В невероятна близост с ДПС ! Миналата година Радев го награди с "Почетен знак на Президента " !
  • 22 ха ха

    17 0 Отговор
    та като се е почнало с усещанията , нещо усещане за възхода на бандитския модел няма ли при него ? щото при нас обикновените хора не е само усещане а направо виждане , или на кой му пука за хората щом има пари за крадене
  • 23 ти, байнольо

    14 0 Отговор
    по-добре да не гласуваш, защото или за ГРЕБ или за ДПС си фърлял...тъй че заминавай за чужбина и се не връщай..
  • 24 Ще дойде и Видов ден

    15 0 Отговор
    за вас, много ще се плаща!
  • 25 БРАТЯ БОНЕВИ

    7 1 Отговор
    ДА ПИТАМЕ ТОМИТО ЗА РАЙЧЕТО?!!!!!!!!!!!!1
  • 26 Стамболов

    16 3 Отговор
    Мръсно ченге и руски боклук. Кога пък стана и професор? Долен предател.

    Коментиран от #29

  • 27 МИНА

    14 0 Отговор
    ПРОФЕСОРЕ ЖИВЕЙ СИ ЖИВОТА СТИГА НИ ПОУЧАВА ТЯ ДЪРЖАВАТА НЕ Е ВАША А НА ВСИЧКИ КОЙТО МИЛЕЯТ ЗА БЪДЕЩЕТО НА РОДИНАТА НИ НО ЯВНО ВИЕ НЕ СТЕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 28 БеГемот

    12 0 Отговор
    Тоя как е станал професор...сигурно лично доктор Борисов го е припитвал!
  • 29 россиян..

    5 3 Отговор

    До коментар #26 от "Стамболов":

    Петко войвода..към стамболовь-няма сопа която да изтръгне руссия,от сърцето на българина
  • 30 Ченге на лизинг

    10 0 Отговор
    Библиотекаряето гледа да спечели точки, като говори от името на неговата държава!! Нали стана професор и го наградиха с медал! Мене ме е срам от неговата държава и избрания председател на НС - АлЙорд беше по зле от избраната!
  • 31 Ха ха ха

    10 0 Отговор
    И ти си кадър на ДПС гадино. Освен това си и "библиотекар".
  • 32 българка

    8 0 Отговор
    Възрастта си казва думата и за професорите в България, особено за тях! "Може да сме малка държава, но пък имаме много прост народ" - каза някой преди дни. Бих добавила - може да сме бедни и да живеем оскъдно, но сме богати на професори и генерали!
  • 33 Демократ

    6 0 Отговор
    Четиво за тези,които отричат,че БКП и ДС кадрите управляват България. Бащата на Стоян Денчев е БКП функционер в Елхово.От досието на Стоян Денчев в Държавна сигурност става ясно, че контакти с него ДС осъществява още през 1976 г. Доносничи срещу САЩ, Франция, Белгия ,където пребивава със съпругата си.Денчев е вербуван като агент под псевдонима „СИМЕОНОВ“ от Второ главно управление на ДС през 1988 г., когато е зам.-директор на Информационния център за трансфер на технологии „Информа" – София, преди да замине на специализация в Калифорнийския университет Бъркли, САЩ. Все в САЩ са ченгетата,за да работят срещу САЩ.След краха на комунистическата система Стоян Денчев става съветник в коалиционното правителството на Димитър Попов през 1991 г. Назначен е за началник на отдел в Министерския съвет по време първото правителство на СДС с премиер Филип Димитров (1991-1992), като специалист по структурната реформа.След свалянето на кабинета Димитров, при съставянето на правителството на Любен Беров с мандата на ДПС, е назначен за главен секретар на Министерския съвет (31 януари 1992 г. – 5 септември 1994 г.).Кабинетът Беров остава известен в историята като правителството на „Мултигруп“,създаден от КГБ, компанията на бившия борец Илия Павлов, която стои на входа и изхода на много ключови бизнеси в държавата в този период.Самият Денчев впоследствие става вицепрезидент на „Мултигруп“ (1998-2001).След поста на главен секретар на Минис
  • 34 Далавера

    2 0 Отговор
    Ти твоя глас си го продал отдавна! Всички знаем и кому!