26 Юни, 2024 16:42 1 252 25

Какво да се прави?

  • партии-
  • избори-
  • правителство

Един глас от народа

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Паулина ШИШКОВА

Обикновено никой не пита хората. От тях се иска само да гласуват. Питат хората и чрез анкети, на които някои отговарят каквото им дойде на ум, за да се отърват по-бързо или отговарят лицемерно, т.е. съзнателно или несъзнателно лъжливо.

След изборите настъпва едно и също положение – не може да се образува правителство. Но нека поразсъждаваме не сложно – политически, а просто – логически.

Факт 1: Никой – нито народът, нито партиите искат нови избори.

Факт 2: Нито една партия няма мнозинство, за да състави сама правителство. ГЕРБ – СДС предлага правителство на малцинството, но не взема предвид

Факт 3: Никоя от парламентарно представените партии, с изключение на ДПС,не иска, дори открито заявява, че няма да подкрепи ГЕРБ и ДПС. Това означва, че първият вариант отпада.

Факт 4: БСП, която в момента се е свила до най-малкия си размер, открито и смело декларира желанието да бъде избрана от Президента за трети мандат, с който да предложи експертно правителство.

Факт 5: Никоя партия, с изключение на ГЕРБ (може би, но не съм сигурна) не е заявила, че не иска да има нищо общо с БСП. Дори напротив, в някакъв период БСП влезе в правителство с Промяната, ДБ и ИТП и никой не демонстрира омраза към нея. В началото правителството работеше добре до момента, в който избухна войната срещу Украйна и се прокара разделителната линия с Промяната и ДБ.

Факт 6: БСП винаги е била за ЕС и НАТО, както и за демокрацията. Не трябва да се забравя, че именно БСП постави темелите на прехода от социализъм към демокрация и съдейства за влизането на страната ни в НАТО и ЕС. Колко е искрена любовта към запада е друг въпрос. Но БСП обучи децата и внуците си в развитите западни държави, изпрати ги на важни правителствени постове в тези държави, колаборира се със западни бизнесмени и винаги е заявявала своята преданост към евроатлантическите ценности. Това я доближава до мнозинството партии в парламента, които стоят на твърди западноевропейски позиции.

Факт 7: БСП споделя с „Възраждане“ любовта към мира и към Русия. Тя не може да бъде отблъсната от партията, която открито заявява, че поддържа мира и апелира за края на военните действия.

Факт 8: БСП никога не е имала конфликти с ИТН. Напротив – между тях е налице най-крепката връзка – Президентът.

Факт 9: Няма фигури в БСП, които да са застрашени от снайперисти и бомбаджии, за да се налага да бъдат охранявани. В медиите не се говори за опасност за живота на нито един активист на БСП. Така държавата ще спести разходи за охрана.

Факт 10: Няма друга партия като БПС, която да има толкова обединителни връзки с другите партии в настоящия парламент – с ППДС (борба срещу корупцията, за ЕС и НАТО), с Възраждане (любов към мира), с ИТН – всичко плюс Президентът, с Величие (всичко изброено). Мисля, че ГЕРБ и ДПС също ще кандисат за БСП и нейното експертно правителство, защото те имат обща майка (БКП), а и досега не са имали персонални вражди (освен неприязънта на Нинова към Борисов), но и тази пречка отпадна.

Изводът е: Присъствието на БСП може да е малко, но тя е като един светъл лъч на спасението в този мрачен безжизнен парламент. България не можа да сътвори за 35 години нова, модерна силна партия, която да поведе народа към бъдещето, затова сме принудени да се върнем към най-старата си партия.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Русофил

    7 1 Отговор
    Какво да се прави - закриване на МВР, съд и прокуратура и почване на чисто с млади
    нови хора.

    Коментиран от #20

  • 2 Ахахаха

    4 0 Отговор
    Винаги съм знаел, че политиците нямат нито мозък нито срам, но това идва малко прекалено.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Червените олигарси

    7 2 Отговор
    Тази комунистическоразбойническа продажна рубладжийска партия трябва да се забрани със закон

    Коментиран от #16

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Сталин

    13 0 Отговор
    Сега живеем в държава,в която лекарите унищожават здравето,съдиите унищожават правосъдието, университетите унищожават знанието , правителството унищожава свободата,пресата унищожава информацията и банките унищожават икономиката.
  • 12 Стрелцов

    7 0 Отговор
    Имам чувство, че БСП се държи, като труженичка от околовръстното. Готова да пристане на всеки, който я пожелае.
  • 13 Голфаровото гоги

    1 2 Отговор
    Референдум
  • 14 Иво

    4 2 Отговор
    От седем партии в парламента пет са проруски и са на Радев. БКП са една шепа хора които никога няма да спечелят избори а искат да управляват. Това са фактите.

    Коментиран от #24

  • 15 -4°

    1 0 Отговор
    азе прая кот си искат, за вас не зная :)))
  • 16 Иво

    4 0 Отговор

    До коментар #8 от "Червените олигарси":

    Те са забранени още от 2000год. но никой не го спазва. Докато съществува на изток Злото Русия ще има комунистически партии.

    Коментиран от #25

  • 17 Град Козлодуй

    1 1 Отговор
    ще го търсите вие тодор живково ама късно е чадо , чувека умря
  • 18 35 години кражба

    1 1 Отговор
    добре че беше тато да ви оправи държавата , да има сега какво да крадете още
  • 19 слава на тато

    1 1 Отговор
    сега не можете да го боядисата това което тодор живков е построил
  • 20 Иванов

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "Русофил":

    Дори да дойдат млади всичко ще си върви по старому. Справка - ПП-ДБ. Нали бяха умни, красиви, ,,интелигентни,,завършили в Харвард. Уж били чели много книги, а не само ,,Винету,,
  • 21 ХА ХА

    0 0 Отговор
    Прочетете внимателно факт 5 най-вече в скобите
  • 22 Просто Българин

    2 1 Отговор
    По-голяма простотия за да се оневини статуквото в България не бях чел скоро време.
    От Възраждане предложиха формулата, правителство на всички без ГЕРБ И ДПС, и при взимане на решенията за външната политика го прави народа с референдум. И са много прави, че това предложение ще свали маските, всеки който не го подкрепя очевидно доказва, че е част от това статукво което задушава нашата страна.
  • 23 Защо скрихте

    0 0 Отговор
    И съкратихте заглавието на статията
    Защо първите стоти на коментара липсват
    Моят отговор е цензура
  • 24 Не Иво

    2 0 Отговор

    До коментар #14 от "Иво":

    Иво от седемте партии в парламента само четири са пробългарски а трите са прокраварски. В българския парламент няма проруски парти, про руски е термин на фашистката пропаганда!
  • 25 Не Иво

    3 0 Отговор

    До коментар #16 от "Иво":

    Докато има ф. ашизъм на запад злото няма да свърши