Last news in Fakti

4 Юли, 2024 09:05 4 068 50

Любомир Аламанов пред ФАКТИ: ГЕРБ засилват хаоса, за да може да управляват без да носят отговорност

  • любомир-
  • аламанов-
  • избори-
  • кабинет-
  • росен-
  • желязков-
  • дпс-
  • борисов-
  • пеевски

Всичко ясно сочи, че ГЕРБ са внесли предложението си с ясната идея, че няма да бъде одобрено, казва ПР експертът

Любомир Аламанов пред ФАКТИ: ГЕРБ засилват хаоса, за да може да управляват без да носят отговорност - 1
Снимка: Факти.бг/Архив
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

С 98 гласа "за", 138 "против" и 2 "въздържал се“ парламентът не избра Росен Желязков за премиер. В зала се бяха регистрирали 238 народни представители. Изненадата при гласуването беше, че едва 30 депутати от ДПС подкрепиха мандата на ГЕРБ, 14 от партията бяха "против", а 1 се "въздържа". В понеделник Желязков получи от президента Румен Радев папката с първия проучвателен мандат и веднага го върна изпълнен, като обяви структурата и състава на предлагания от него Министерски съвет, който включваше един вицепремиер и 19 министри. Сега наред е отново президентът, който следва да връчи втория мандат на ДПС. Имаме ли опции за редовен кабинет? Пред ФАКТИ говори Любомир Аламанов, ПР експерт и управляващ директор на агенция „Сайт медия".

- Г-н Аламанов, Росен Желязков няма да е следващият премиер. След над 3 часа безсмислени дебати 138 гласа в зала го спряха? Очаквано или не…
- За мнозина този резултат беше напълно очакван. От една страна самият състав на предложеното правителство беше странен и натоварен с много негативи. Може да се споменат имената на:
• Теменужка Петкова и казуса с Пътната карта;
• Николай Нанков и неговата привидна оставка заради тежката катастрофа на пътя до Своге, както и схемата за раздаване без обществени поръчки на милиарди левове за доставки на материали на частни фирми, прикривайки истинско строителство;
• Костадин Ангелов и тоталното несправяне с Ковид пандемията, защото по негово време България стигна челните места по смъртност в света.

Тези имена, както и други, бяха едни от причините за началото на протестите и на всички разкрития до каква степен е овладяна държавата. Няма как разумен човек да си мисли, че някой би гласувал за подобен кабинет. Такъв състав се предлага, само и само да взриви разговора и да бъде отхвърлен, но като се прави опит да се прехвърли вината за неуспеха на други.
От втора страна единственият сигурен партньор на ГЕРБ - ДПС, преживява тежки моменти. Делян Пеевски е в очевиден конфликт с Ахмед Доган и това се отрази на подкрепата за проекто-кабинета. За пръв път в историята парламентарната група на ДПС се разделя в гласуването си - 30 гласа „за“ и 15 гласа „против“. Това подпечата края на седмия пореден неуспешен опит на ГЕРБ да направи правителство.

Трябва да се спомене и поведението на ГЕРБ, което беше крайно арогантно, лашкащо се от молби до заплахи, което не приличаше на нормално търсене на парламентарна подкрепа, а по-скоро беше начало на нови обиди за новата предизборна кампания.

Всичко това ясно сочи, че ГЕРБ са внесли предложението си с ясната идея, че няма да бъде одобрено. И за пореден път загубиха време на държавата в тези тежки времена.

- Всяка партия в парламента казва как няма да подкрепи някого си, но не и как ще работи за държавата. Защо?
- Работа за държавата може да има само при някакво разбирателство и някакво мнозинство, което да гласува законите. Все още се наблюдават три групи партии. Анти-европейски, които искат да отидем възможно повече на изток и да скъсаме със западната демокрация. Демократични, които искат решително да потвърдим цивилизационния си избор да сме част от западната демокрация, както и да направим нужните реформи, за да може да имаме законова държава, в която институциите си вършат работата и не са бухалки срещу неудобните. И клептократични, които искат да няма промени, за да продължат да си правят схемите и да „усвояват“ фондовете.

Много е сложно да се състави мнозинство между тези групи.

Единствено ПП и ДБ опитаха, един път с анти-европейските партии (правителството Петков), и втори път с клептократичните партии (правителството Денков). И двата пъти някои от тези две групи саботираха и проваляха мнозинството, а с това и нормалното управление. Никой друг не успя да направи правителство. Това трябва да е обеца за политиците.
Но и ясно да показва на избирателите за какви партии гласуват. И че избирателите трябва да си поемат отговорността, да не гласуват напук, а да се опитат да изберат партии, които могат да изведат страната от тази дупка, в която се намираме.

- Тошко Йорданов за пореден път говори за третия мандат и експертен кабинет. Колко е възможен?
- Зад думите „експертен“ кабинет се крие отказ от поемане на отговорност. „Експертен кабинет“ с трети мандат беше този на Любен Беров, когато се положиха основите на мафията в България. И никой не пое отговорност за този процес. Който гласува за някакъв кабинет, той носи отговорност за него и незабавно го превръща в нормален „политически“ кабинет. Каквито и заклинания да правят „не-експертите“.

- ДПС се тресе, а от тях чухме, че ще подкрепят всеки един от трите мандата. Как гледате на това?
- Явно в ДПС текат вътрешни процеси, може би трябва да се изчака, за да се види какъв ще е крайният резултат от тях. И явно някой в ДПС има огромно желание да има редовен кабинет точно сега, независимо от цената.
Интересно ще бъде, ако президентът даде третия мандат на „Възраждане“ и те предложат кабинет, дали ДПС ще го подкрепи. Както е интересно какво ще се случи, ако групата на ДПС се разпадне и групата на ПП-ДБ стане втора по численост. Тогава ПП-ДБ трябва да получат мандата, което може би никой не го е очаквал.

- За първи път ДПС не гласува единно. Това ли е новото начало на партията…
- По-скоро прилича на вътрешни борби и преразпределяне на власт. Избирателите на ДПС винаги са били спокойни, консервативни хора и може би по някое време няма да харесат особено много силовия начин, по който им се налагат промените. Бъдещето предстои и крие много възможности.

- Борисов пък се закани, че ГЕРБ-СДС няма да подкрепи друг мандат? Какво следва…
- За седми пореден път ГЕРБ не успяват да направи правителство.

В същото време продължават да поддържат ужасно токсична среда, само и само да отвратят хората и да намалят избирателната активност, за да прикрият катастрофалния си спад в абсолютни гласове.

След като отказаха да приемат нужните закони и реформи в миналия парламент, с което и сложиха края на „сглобката“ вместо да направят ротацията, те нямат друга идея освен да мятат страната от един избори в други. А през това време да управляват през служебни кабинети. Да не забравяме как беше отстранен единственият човек, който не е свързан с тях, от списъка с възможни служебни министър-председатели. И евентуално да „усвояват“ още някой и друг фонд в това време. ГЕРБ засилват хаоса, за да може да управляват без да носят отговорност. Обречени сме на този кошмар, докато избирателите не се събудят и не отидат масово да гласуват за нормална демократична партия.

- Колко още ще ходим на избори?
- Докато Борисов и Пеевски не получат достатъчно добър резултат да си управляват сами. Или докато избирателите не им писне и с гласуване не променят политическата картина. Всичко е в ръцете на избирателите.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 60 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Време е такива по затворите!

    52 14 Отговор
    Тиквата и Прасето мислят народа за сляп и глух!

    Коментиран от #3, #10, #16, #33

  • 2 Град Козлодуй

    36 13 Отговор
    ГЕРБ сами ще паднат в капанът си
    Като Хитрата Сврака със Двата крака
  • 3 Град Козлодуй

    23 9 Отговор

    До коментар #1 от "Време е такива по затворите!":

    Логичен Сте👍
  • 4 Директора

    41 10 Отговор
    ББ и Пеевски се объркаха. Тоя народ ще ги запали. Не става така. Това не е 1995 г. Алоооо, не става така.
    МУТРИ - ВЪН!

    Коментиран от #11

  • 5 Русофилчо

    24 19 Отговор
    ГЕРБ и ДПС имат пари за още 10 избора. Главчев добре ги захранва.
    Възраждане с рублите от руснаците също е ОК. Останалите обаче
    като ППДБ, Величие, ИТН, БСП ще трябва да измислят нещо. Парата
    прави депутата.

    Коментиран от #9

  • 6 Град Козлодуй

    38 4 Отговор
    Кога в Бг ще има осъден и вкаран в затвора Политик

    Коментиран от #22

  • 7 да де

    19 24 Отговор
    Що бе сглобката не беше ли прелюдие към хаоса?
  • 8 Хмм

    34 10 Отговор
    Така е, правителството и без това си е на ГЕРБ. За какво им е друго? И без това си правят сега каквото си искат безнаказано. Така си промениха конституцията, че президента може да избира за премиер само от хората на ГЕРБ. А конституционният съд мълчи като п.... и не се произнася за промените в конституцията. Чакат да видят кой ще надделее и тогава ще му се подмажат с правилното решение.

    Коментиран от #18

  • 9 Град Козлодуй

    14 3 Отговор

    До коментар #5 от "Русофилчо":

    Моля това не са ли кървави пари

    Коментиран от #12

  • 10 Русофилчо

    28 9 Отговор

    До коментар #1 от "Време е такива по затворите!":

    Народът си ходи за гъби бе.
    Слепи и глухи са МВР, съд и прокуратура. Нали са частни. На ДП са.
  • 11 Град Козлодуй

    8 3 Отговор

    До коментар #4 от "Директора":

    Така е господин Директор
  • 12 Русофилчо

    9 9 Отговор

    До коментар #9 от "Град Козлодуй":

    Парите не миришат е казал един римски император преди 2000 години.

    Коментиран от #14

  • 13 провинциалист

    7 21 Отговор
    " Анти-европейски партии, които искат да отидем възможно повече на изток и да скъсаме със западната демокрация" - коя партия е обявявала, че иска да ходи на изток? Или пак си интерпретираме наизуст?

    Коментиран от #30

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Заедно

    14 21 Отговор

    До коментар #1 от "Време е такива по затворите!":

    с екскортьорките си Киро Тъпото и Кокора

    Коментиран от #20

  • 17 Този тъп народ

    10 6 Отговор

    До коментар #15 от "Винету":

    със СДС проведе единствен в света
    Закона за ликвидацията.
    След като се само ликвидираш разбира се че умираш
  • 18 Уточнение

    15 17 Отговор

    До коментар #8 от "Хмм":

    Без манипулации, моля! Конституцията промени великият "юрист" Хр.Иванов.
    Сърдете се на него.
  • 19 Град Козлодуй

    2 4 Отговор

    До коментар #14 от "не му":

    Моля Себе си ли Описвате
  • 20 Град Козлодуй

    8 14 Отговор

    До коментар #16 от "Заедно":

    господин Петков Менте арестува господин Борисов и го изпраха на господин Борисов
  • 21 Иван Костов, лауреатът на ордена на ЮДА

    15 5 Отговор
    Този тъп народ, който СДС поведе към отвъдното със закона за ликвидацията, единствен в света за времето си !!! А след като се само ликвидираш разбира се, че ще умреш, няма да възкръснеш я ??!!!
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Град Козлодуй

    3 1 Отговор

    До коментар #22 от "хххх":

    Моля Май Вие Сте Такъв
  • 25 Дори

    11 15 Отговор
    Аламанчов, мантрата, че за всичко са виновни Герб и Борисов вече не върви. Герб, като партия победила на предсрочните парламентарни избори, предложи кабинет. Право на всяка партия е да реши дали ще подкрепи този кабинет. Но, освен права политиците и партиите имат задължение: да работят за добруването на България и българите. ПП/ДБ, БСП, ИТН, Възраждане и Величие предпочетоха теснопартийни интереси и не подкрепиха редовен кабинет... Някой от инат, други от злоба, трети за да не се различават от останалите, а България и българите сме потърпевши, и отново, за 7 път, ще има предсрочни избори. Виновни са Петков, Атанасов, Костадинов, Гуцанов, Трифонов и Марков.

    Коментиран от #28, #31

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Що лъжеш

    11 10 Отговор
    Ха, каква лъжа! Хаосът го доведе фуражката, като вдигна юмручето. Излъга и докара шарлатаните.
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 избори

    9 1 Отговор
    до дупка за да не могат да крадът или поне по малко
  • 30 българин

    1 1 Отговор

    До коментар #13 от "провинциалист":

    млък - нямаш мозък
  • 31 Емо

    8 5 Отговор

    До коментар #25 от "Дори":

    Наистина ГЕРБ и Борисов са виновни за корупцията и кражбите в Бг, за демографската криза и за унищожаването на държавата. За точенето на бюджета чрез техни фирми и олигарси, за присвояването на еврофондове и обществени поръчки, от които над 50% се връщат в офшорните средства и шкафчета.
    Ако ГЕРБ бяха управляввали нормално, щеше да има кой да се коалира с тях. ВМРО преди 8 г им повярваха, че са нормална партия и сгрешиха. Сега още поне 8 г. няма да видят парламент. Въобще, който се коалира с ГЕРБ подпомага унищожаването на държавата и умира като пионка на ГЕРБ. Автора го е написал и аз съм съгласен с него - ПП на два пъти опитаха коалиции, в имота на стабилно управление, и двата пъти ги свалиха под глупави предлози. Т.е. за да има стабилност, първо в Бг трябва да се утищожат олигархията, мафията и ГЕРБ. Говоря за тотално унощаване из корен. За тази цел трябва да се унищожат и прокуратурата, МВР и КС в сегашния им вид. Необходима е нова конституция, която да унищожи модела "Пост-Кръгла маса", който по същество е точно на олигархичните кръгове, оглавявани навремето от Луканов и Илия Павлов.

    Коментиран от #35, #37

  • 32 Бамбука

    7 1 Отговор
    Няма вечно недосегаеми в новата ни българска история. Все някога, някой къса менискус, или вдига кръвното. Такъв е живота.
  • 33 Кой засилва хаоса?

    7 5 Отговор

    До коментар #1 от "Време е такива по затворите!":

    Празни приказки.
    Герб ли измислиха панденмятя, наложиха санции против Русия, включиха Пекфски в магнитски, сппяха еврофондрвете, изтеглиха милиарди за глупости, организираха массово подслушивание, допуснаха чужди НПО навсякъде .
    Не, герж са просто една партия шуробаджанаци. А хаоса в страната е следствие от външния натиск от демократическия свят.
  • 34 уйко калеко

    8 3 Отговор
    А само ГЕРБ ли са виновни за хаоса в страната ни От 34 години преход БОКО УПРАВЛЯВА 9 ГОИНИ И НЕЩО.Ами БСП- БКП(ЛУКАНОВ С КУФАРЧЕТА И МОРАТОРИУМА ВЪРХУ ВНШНИЯ ДЪЛГ ТРОЙНАТА КОАЛИЦИЯ СЪС СТАНИШЕВ)АМИ СДС (С РАБИВАНЕТО НА СЕЛСКОТО СТОПАНСТВО 1992 И КОСТОВАТА ПРИВАТИЗАЦИЯ (РАГРАБВАНЕ) НА ДЪРЖАВАТА.АМИ ЦАРАЯ С НДСВ ЗАПОМНЕН ЕДИНСТВЕНО С ВРЪЩАНЕТО НА ИМОТИТЕ.ГЕРБ ДОЙДЕ НА ВЛАСТ ЗА ПЪРВИ ПЪТ СЛЕД КАТО ДРУГИТЕ ПРЕДИ ТЯХ ОГРАБИХА ДЪРЖАВАТА И ЗА ТЯХ ОСТАНАХА ЕВРОФОНДОВЕТЕ.За информация по време на управлението на ГЕРБ БЪЛАГАРИЯ Е ПОЛУЧИЛА ОТ ЕС ЧИСТО 9,3 МИЛИАРДА ЛЕВА.(НЕ Е ГРЕШКА ПАРИТЕ С В ЛЕВА.)САМ МОЖЕ ДА ПРЕЦЕНИТЕ КОЙ КОЛКО И КОЯ ПАРТИЯ СЕ НА ГУШИЛА ПОВЕЧЕ.А ИНАЧЕ Е МНОГО ЛЕСНО ДА СЕ ОБЯВИ НЯКОЙ ЗА НАЙ ГОЛЕМИЯ ГРЕШНИК,ЗАЩОТО В ПОСЛЕДНИТЕ ТРИ ГОДИНИ ЕДИНСТВЕНО НАЙ ГОЛЕМИЯ КРАДЕЦ Е БОЙКО.. БОКО МОЖЕ ИДА Е КРАЛ ,НО ПОНЕ ОСТАВИ НЯКОЯ МАГИСТРАЛА ,А ДРУГТЕ ПРЕДИ НЕГО САМО КРАДЯХА И НИЩО НЕ СЪГРАДИХА.

    Коментиран от #49

  • 35 АЛАБАЛОВ

    7 4 Отговор

    До коментар #31 от "Емо":

    ПП ДБ СЕ ОС....РАХА ЯКО
    АМА ГЕРБ СА ВИНОВНИ
    ЩО БЕ
    ДА НЕ БИ ГЕРБ ДА СА ВИ РАШИРИЛИ СФИ.....РИТЕ
    Я СЕ ВИЖТЕ БЕ УБАВЦИ НАКВО МЯЗАТЕ
    КАРИКАТУРА ДО КАРИКАТУРАТА
    КАТО ПОЧНЕШ ОТ АТАНАСОВ МИНЕШ ПРЕЗ РАШКОВ И ГУГЛЕНА И СТИГНЕШ ДО ХАМСТЕРА ДЕНКОВ
  • 36 ЕХ ГУСИН АЛАМАНОВ!!!

    6 1 Отговор
    Това да мислиш, не е като да говориш! Та и при вас така се получава - едното изпреварва другото! Просто трябва да поизчакате малко за да видите, че ГЕРБ изобщо няма да управлява, поради което няма нужда да засилва никакъв хаос, който единствено остава във вашата аргументация…сиреч в главата Ви!
  • 37 Отговор

    2 2 Отговор

    До коментар #31 от "Емо":

    Емо, не твърдя, че Герб са безгрешни. Но, голяма част от обвиненията срещу тях, лансирани последните 10 години от лидери като Хр. Иванов, са лъжи. Например демографската криза, която съществува от дълги години, тя започна, когато БКП премахна собствеността и "създаде" от селяните пролетарии. Още тогава българите се ориентираха към семейства с едно или две деца. Относно емиграцията: ако българите можеха да пътуват, голяма част щяха да емигрират много преди 1989 г.. След 1989 г. много емигрираха в търсене на по-добър живот, уви, малцина се върнаха. Най-много са заминали да живеят в чужбина в периода, когато ни управляваха БСП и НДСВ... И, за това ли са виновни Герб и Борисов? За факта, че сме единствената бивша соц. държава без лустрация, пак ли са виновни Герб и Борисов? Реалността е такава, каквато е, и трябва някой да спре разрухата, икономическата и политическата кризи. Считам, че всички политици са длъжни да го направят, а не да се водят само от лични и партийни интереси.

    Коментиран от #40

  • 38 Име

    4 5 Отговор
    ГЕРБ ни съсипаха, сега - вървят, щото се сетиха - че то няма да им остане името. Начално хищни - и начално - нищо.

    Какво направиха - в момента сме класация - последни в Европа. Молдова е по-добре от нас.

    Има някакви проблясъци - но бедността е - ужасна.
  • 39 ЕДГАР КЕЙСИ

    6 2 Отговор
    ЛЮБЧО ШАРЛАТАНОВ ВИНАГИ Е НА СТРАНАТА ........,.............. НА УМНИТЕ И КРАСИВИТЕ .........,....., ШАРЛАТАНИ ...........,,.... ФАКТ !
  • 40 Емо

    2 2 Отговор

    До коментар #37 от "Отговор":

    За демогравската криза е така, започна много отдавна, но точно през последните 20 г. започнаха ударно да се влошават нещата. По-точно около 2004 г плюс минус някоя и точно последните 10-15 г. бяха ключови, за да се забави скоростта на тази криза, но ГЕРБ имаха три мандата по 4 г пълни - общо 12 г., които използваха за да пълнят шкафчетата. По темата мога да кажа, че преди около 10 г. пиксах дипломна работа, в която една от главите беше за демографската криза. Там изказах тезата, че населението намалява с 40 - 50 000 г., защитих я с доказателства пред специалисти в тази област и оценката беше отличен. Така че ГЕРБ направиха всичко, за да задълбочат кризата във всички сфери - здравеопазване, енергетика, демография, сигурност и най-вече правораздавателната система, която приватизираха изцяло. Така че говорейки, че ГЕРБ са виновни, имам предвид в по-общ план, не само от създаването на ГЕРБ, а това, че герберизма обединява хора и процеси с определени цели и нагласи - грабежи, кражби, корупция, криминални действия и държане на властта с цел облагодетелстване и точене на финансови ресурси. Личностите се сменят, поколенията се сменят, даже партиите се сменят, но същността им остава и процесите остават същите и днес има нещо, което досега го нямаше- финансовия ресурс намалява и олигархията вече не може да граби толкова, колкото й се иска. Даже да е на власт, пак е факт, че пари няма или са много по-малко. Така че в близките 5-10-15 г ще стане много много интересно,

    Коментиран от #44

  • 41 ахахаха

    0 0 Отговор
    Абе тия ГЕРБ били всемогъщи бе. И плащат на всички. Даже и на Урсулката И Манфред плащат. За всичките Борисов вади пачки от ръкава и плаща. Или Борисов не е част от статуквото и е случаен играч, който вади очите на ДС мафията?

    Коментиран от #42

  • 42 оня с коня

    0 4 Отговор

    До коментар #41 от "ахахаха":

    Все пак добре е ча ЧАК СЕГА огколкото "Никога" осъзна че ГЕРБ са ВСЕМОГЪЩИ и плащат като Патрони за всичко каквото трябва.Еса тва го обясни на ония Изоглавените дето се скъсаха да викат "Никога повече ГЕРБ,"ГЕРБ при НДСВ" ,"ББ с раирана прижама при бай Ставри " и т.н....просто да не се хабят Хайванчетата напразно!:)

    Коментиран от #43, #47

  • 43 ахахахаха

    0 3 Отговор

    До коментар #42 от "оня с коня":

    Плащат бе. Борисов им апечатница за кинти в мазето в Банкя. Затова не иска да се мести в резиденция едно време. Даже направо на пачки ги печата.
  • 44 Отговор

    2 3 Отговор

    До коментар #40 от "Емо":

    Да, много от това, което сте написали е вярно. Но, от 10 години лица работещи за определени олигарси и интереси, като прокопиев умишлено лъжат, че за всичко са виновни Герб и Борисов. Затова се стигна до парадокса оня "финансист", р. гечев, който фалира България да дава съвети и да критикува. Това, и некадърното управление на лаици сринаха доверието, и без това слабо, към държавността, и даде възможност на един вдигнат юмрук и няколко лаика да счупят държавата под мотото: Герб и Борисов са виновни. Пример: хр. иванов, който след 10 годишно говорене за съдебни реформи, успя да превърне Конституцията в бакалски тефтер.

    Коментиран от #45

  • 45 Браво

    0 3 Отговор

    До коментар #44 от "Отговор":

    Един прогледнал. Браво!
  • 46 Илиев

    3 2 Отговор
    Аламанов точно да ми обяснява.... на Ивчо Прокопиев личната камериерка....
  • 47 българин

    2 0 Отговор

    До коментар #42 от "оня с коня":

    май и на тебе плащат за коня незнам
  • 48 рев в хаоса

    0 0 Отговор
    Аз си мисля, че те толкова си могат.
  • 49 и покрай

    1 0 Отговор

    До коментар #34 от "уйко калеко":

    магистралите се напълниха няколко чекмежета и един гардероб - честито
  • 50 Шаран БГ

    0 0 Отговор
    О ле, мале. ТЕ, всичките, от "носене на отговорност" имат изсипка / кила/. А някои тук, във форума си мислят, че е от носене на чували с пачки банкноти, пари ..де..........
    И колко политически партии има в Родината ? И кои са тези , дека пеят Стамболовата : " Не щеме ний богатство, не щеме ний пари....." , че да ни писне и да гласуваме всинца за тях ???