Last news in Fakti

4 Юли, 2024 13:00 2 465 75

Ода за НАТО и аспержите

  • кеворк кеворкян-
  • нато-
  • отбрана-
  • българия

Накрая може да стигнем дотам, да поискаме някой да ни освободи от нас самите

Ода за НАТО и аспержите - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Телевизиите мрат да ни поднасят примери за европейското ни въздигане. Дори да е някаква съвсем ситна мравешка стъпчица към висините Урсулови, те не я пропускат – и възторжено се прехласват по нея. Тя им изглежда и като символ на тъй жадуваната Свобода – макар вече да се питаме, дали тя не ни дойде в повече. Май ще се окаже прав онзи писател, който твърдеше, че „най-голямата слабост на демократичното общество е прекалената му зависимост от свободата“.

Това коментира във "Фейсбук" Кеворк Кеворкян.

Ние пък я използвахме главно, за да се забавляваме – в най-честите случаи с поредната измама, която ни подхвърляха и сетне ни задължаваха да ѝ вярваме. И постепенно си внушихме, че нещо зависи и от нас в европейския алъш-вериш.

Трябваше ни още време, за да схванем, че нищо не зависи от нас, а дори и нищо не ни е ясно. Например, не сме сигурни, кой ни даде свободата и срещу какво по-точно. И, напълно объркани, дори не разбрахме, че сме започнали да воюваме сами със себе си. Накрая може да стигнем дотам, да поискаме някой да ни освободи от нас самите. Нищо чудно, след като не успяхме да запазим поне представата за самите себе си: колко струваме и какво всъщност представляваме.

Кой разполага с някакъв приблизително достоверен отговор на този въпрос? Не го търсете при политиците, тях изобщо не ги занимават тия неща, смятат ги за излишни главоболия. Ако искате да изживеете истински потрес, питайте ги нещичко за Българската Съдба. Заслужаваме си ги тия никаквици – след като вече нямаме мярка за нормалността в политиката.

Оставихме се направо луди хора да си играят с нас. Колко отчаян трябва да е народецът, или поне част от него, за да повярва на хора, които превърнаха политиката и управлението в една перверзна игра.

Замислих се за всичко това заради аспержите. Днес и те са символ на свободата, поне в разбиранията на българите. Здраво подгонени от налудните изстъпления на Прехода, те са принудени да се запилеят, където им видят очите, като безмилостно изоставят зад себе си всичко, което им е било мило и драго - ако това „мило и драго“ изобщо все още може да се определи по някакъв начин.

И бегом – та чак в испанското село Торе дел Бурго, което се намирало на стотина километра от Мадрид. И в което свободолюбиви българи берат аспержи. И не само ги берат, ами ги и кръщават на „шпаранги“ – „от аспарагус, на испански, и аспержи, на български“, както ни обясни репортерката на Би Ти Ви.

Кръстниците мили - как ли ще я кръщават след време от майната си самата България.

Берачите на аспержи били 90 процента от населението на заспалото испанско селце - над 500 българи и тук-там някой испанец, който, разбира се, може да бъде намерен само на сянка, да не е луд да бъхти на полето и да се мъчи с проклетите аспержи, когато българите са наоколо. А те винаги ще бъдат наоколо, когато трябва да се върши нещо под слънцето.

Питаха един нашенец – „бригадир“ на двайсетина българи – притесняват ли се те от работата на слънце. „Не – беше отговорът - само сте малко наведени, докато вадите аспержите“.

Само сте малко наведени! – това е магистралната фраза, която обяснява отношенията ни със Свободата. С всички Свободи.
Репортерката Тричкова свърши добра работа, стига да прогледнете по-издълбоко на шпарангите проклети. И без излишна грандомания, която би ви подвела да решите, че покрай аспержите се създавала една малка България – както заключиха водещите на съботно-неделния блок на Би Ти Ви.

По дяволите, то нищо не остана от същинска България, а някои фантазират, че тя превзема нови територии.

Свободата роди прекалено много грандомански изхвърляния. Но, в крайна сметка, оказа се, че както и да се навеждаме – по-малко или повече – накрая ще се окажем изоставени в Нищото, дори повече от сега. При това, наново оформени „от незнайна ръка по незнайни правила“, ако използвам донейде една фраза на Роберто Каласо.

Нашите хора твърде доверчиво приеха Свободата, която им бе предоставена. Тя не бе претеглена във въображението им – понеже в „ония“/тоталитарните години само единици „раждаха“ свободата във въображението си. За всички останали тя се изчерпа с възможността да се доберат до аспержените полета.

Това им беше напълно достатъчно – три месеца в Торе дел Бурго, осем евро за час работа и сетне обратно в България, където можеш да се почувстваш като по-особен сред местните аборигени. И така – напред-назад като роби на аспержите.

И още за свободата.

Телевизиите въртят една реклама за 20-годишнината от членството ни в НАТО.

Текстът ѝ е абсолютен графомански разкош. То и друго трудно би се съчинило за въпросния юбилей. Очакванията са били разумът ви да е в отпуск, докато четете/слушате одата. Чуйте я.

За какво си струва да се борим?
За високите сини планини?
За тихия бял Дунав?
За родната ни стряха?
Но има ли бъдеще този земен рай,
ако нямаме свобода?
Свобода, сами да определяме съдбините си!
Преди 20 години България избра НАТО -
Алиансът на свободните народи.
Малки и големи, всички 32 държави сме заедно
именно в защита на тази свобода.
Свободата да имаме собствено мнение.
Да избираме, да обичаме, да се учим, да сполучим.
Да бъдем част от света, на който и ние сме дали нещо.
Това е свободата на хвърковатите чети
и на тези с лъвско име и в очите плам.
Днес ние отстояваме свободата си!
20 години България в НАТО!
Заедно защитаваме важното за нас!

Това наистина е разтърсващо послание, истински апотеоз на Свободата и Могъществото. Ако Варшавският договор съществуваше днес, щеше да се разпадне още при първото излъчване на тази знаменита реклама.

Читателят/Слушателят ще бъде поразен от прозрения като „Да се учим, да сполучим“. Също и от „Това е свободата на хвърковатите чети“ и особено от пророческото „И на тези с лъвско име и в очите плам“!

„И в очите плам“ – това е наистина грандиозно откритие. Това е полет на въображението, многократно надхвърлящ внушенията на най-ярките образци на световната литература.

„И в очите плам“!!! – това е експлозията на една гениална творческа лудост.

Напълно е възможно въпросният „плам“ да се е разгорял в човек като Соломон Паси. Той е забележителен, дори гениален ласкател - в добрия смисъл на думата, ако има такъв. Той наистина може да пламти вдъхновено и заразително, НАТО има късмет, че неговото тъй страстно горене не е предизвикано от рубинената звезда на Кремъл – тогава пък Алиансът щеше да се разпусне доброволно.

Тъй или иначе, чудесата на днешната Свобода са безгранични, така излиза. Дори и аспержите доказват това.

За другото има кой да се погрижи – с плам и тъй нататък.

Друга версия на рекламата за НАТО започва така: „Преди 20 години България избра свободата“

Имаме си работа не с ласкатели, а със завършени измамници.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 88 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Българин

    39 45 Отговор
    Аз сега не разбрах, Кеворкян има нещо против хората да си изкарват парите с честен труд ли?

    Ами, не всички са като него роден с лъжичка от Държавна сигурност в устата. Някои трябва да си изкарват хляба и достойно.

    Коментиран от #12, #22, #64

  • 2 Русофилчо

    37 51 Отговор
    Агентът Димитър отново изпълзя от дупката си и почна да сипе руската отрова.
    Кеворкът ще умре с червена пяна на уста, ама не иска у русията
  • 3 Мдааа

    20 45 Отговор
    Тоя Гербераст няма ли най накрая да си затвори смрадливата уста?
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Софийски

    31 43 Отговор
    Друго си е Варшавския договор ;)
    Въшка недоклллатена
  • 6 Никой

    23 39 Отговор
    Човекът си иска комунизма, иска си НРБ-то, сърпа и чука. А искаш ли гражданска война като в Гърция?
  • 7 Аз съм веган

    25 28 Отговор
    Интересен донос ли е написал Димитър или да не го чета?

    Коментиран от #8

  • 8 Българин

    34 36 Отговор

    До коментар #7 от "Аз съм веган":

    Както обикновено - руска пропаганда зле прикрита зад опити за "ирония".

    Жалко, че другаря няма талант.
  • 9 Точен

    50 19 Отговор
    Без да четат текста, българите хейтят. Нима не е истина, че 80 % от българите на Запад са трета ръка хора? Бях известно време в Немско и го установих с очите си. Що се отнася до НАТО - досега нищо полезно не е сторило за България.

    Коментиран от #10, #15, #16, #30, #35

  • 10 Хммм

    23 25 Отговор

    До коментар #9 от "Точен":

    И като какъв си бил в немско, та да разберем какво си "установил с очите си"?
  • 11 Местен

    21 41 Отговор
    На мен клипъът с НАТО ми допада. Също така съм 100% за членството ни в отбранителния съюз. А Кеворкян ме учудва със своята истеричавост и надменност.

    Коментиран от #20

  • 12 Адолф

    25 29 Отговор

    До коментар #1 от "Българин":

    Тоя агент на ДС не е роден с лъжичка а направо с черпак в устата!Целият му живот е минал само в плюене по всичко, нищо полезно за обществото не е направил.
  • 13 Старост

    9 22 Отговор
    Човек като остарее е съгласен на всякакви взятки.
  • 14 И Киев е Руски

    23 18 Отговор
    Кеворк отново пори евронацитата като риби
  • 15 Очакване

    26 6 Отговор

    До коментар #9 от "Точен":

    Ако чакаш НАТО да ти вдигне пенсията, няма да стане.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Вълк единак

    19 24 Отговор
    Този доносник се прави на интересен.
  • 18 Навремето нашите предци

    17 23 Отговор
    приютиха арменците прогонени от родните си места. Сега това непенсионирано ченге показва злобата и омразата към всичко българско и с циничните си думички мърси медийната среда, която и без това бъка от руски агенти и доносници!
  • 19 Очакване

    17 1 Отговор
    Ако чакаш НАТО да ти вдигне пенсията, няма да стане.
  • 20 Гост

    31 6 Отговор

    До коментар #11 от "Местен":

    Вчера детето на комшията го питаше "Хвърковатата чета" НАТОвска ли е била. Ми е до ту се докарахме.
  • 21 Ццц

    31 4 Отговор
    Гледам аспержоберачите са се активирали във форума да бранят занаята и ценностите си. 😂 И понеже е по-лесно, не търсят плюсовете на "демокрацията", а всичко се обеснява с "руската пропаганда" 🤣. Слугинския манталитет, 5-те ви бързи кредита, парада на връх черешова задушница....всичко е руска пропаганда. Пусти да опустеят тия руснаци. Пропагандата им ни принуди да сме обслужващ персонал. Ако не беше пропагандата им, демокрацията наистина щеше да е сладка работа, а то сега какво?

    Коментиран от #25

  • 22 провинциалист

    36 3 Отговор

    До коментар #1 от "Българин":

    "Кеворкян има нещо против хората да си изкарват парите с честен труд ли" - не, има против хората да са "малко наведени" и това да минава за свобода.

    Коментиран от #23

  • 23 Българин

    10 21 Отговор

    До коментар #22 от "провинциалист":

    Аз не видях никакви факти, които Кеворкян да предложи за метафората си с навеждането.

    Видях опит да унижава хора, които си изкарват честно прехраната.

    Типично за ДСарите - да се отнасят с обикновените хора като с някакви пионки или инструменти за "величайшите" им "цели".

    Коментиран от #33

  • 24 111111

    23 3 Отговор
    Кеворкян пише.

    А умнокасивитета - квичи.



    ПС

    Що тъй?!
  • 25 Българин

    6 6 Отговор

    До коментар #21 от "Ццц":

    Усиленото врене на носа в чужди работи на десарите и техните симпатизанти определено буди интерес към "наведеното положение" ... на десарите.
  • 26 ЕХ КЕВОРК, ЕХ КЕВОРКЯН!!!

    16 19 Отговор
    Едно време беше добър на фона на останалите ти колеги журналя… оставиха ти от ДС едното око, че да водиш ослепените. Текстчето ти и гега не е лошо братко мили и щеше да бъде още по хубаво, ако имаше подобно преди 50 г написано от теб за българчетата, които не работиха на полето за 1500 евро на месец, а за онези дето сечаха ледените гори на Коми за 600 рубли на месец или три чифта западни дънки …например LEE, внесени контрабанда от някои тираджия и закупени по 150 лв от него. Лично аз съм си купувал по този начин, та знам. Корекомът братко беше забранен ама не и за теб. Идея нямам защо, но когато чета текстчетата, които си измътил винаги имам чувство, че са написани от най-интелигентното ченге преди 10. 11.1989г….знам че ти е ясно обстоятелството, че това изобщо не е комплимент.

    Коментиран от #31

  • 27 Дън Бай

    17 0 Отговор
    Тази реклама за натото трябва да се пази!
    Само сменяш табелата и става за всеки ....ски договор.

    Коментиран от #28

  • 28 Опааа

    7 7 Отговор

    До коментар #27 от "Дън Бай":

    Какво казваш, сменяш табелата на "Всяка неделя (с ДС)" с "журналист" и хоп, "европеец".
  • 29 Българин

    13 14 Отговор
    Агента "Димитър" да МЪЛЧИ ! ДС беше проекция на КГБ в България !
  • 30 Инженер

    12 13 Отговор

    До коментар #9 от "Точен":

    Не, не е истина. Истината е, че ако си 3-та ръка човек си такъв навсякъде, както и обратното, ако си образован и способен те приемат като такъв навсякъде по света.

    P.S. Последната си диплома получих точно в Германия.

    Коментиран от #32, #50

  • 31 111111

    9 8 Отговор

    До коментар #26 от "ЕХ КЕВОРК, ЕХ КЕВОРКЯН!!!":

    И... кат нема какво друго да кажеш - за корекомите се фанА. Че било имало, де.

    А сегиз - вече нема корекоми; щот НАТО ги затвори.

    ПС

    А, бе - от де ви изравят таквиз? Немата спирка!
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 провинциалист

    12 2 Отговор

    До коментар #23 от "Българин":

    "Аз не видях никакви факти, които Кеворкян да предложи за метафората си с навеждането." - ами, виж пак - "над 500 българи и тук-там някой испанец, който, разбира се, може да бъде намерен само на сянка, да не е луд да бъхти на полето и да се мъчи с проклетите аспержи, когато българите са наоколо"

    Коментиран от #36

  • 34 българин

    9 13 Отговор
    арменецът, горкият, много му е тъжно за бай тошовото време. беше голяма тв звезда. голям човек. а сега е никой. добре, че е фейсбука, та да чуем нещо за него, от време на време. ей на такива като него ревът за болшевизма, защото бяха некадърни и този вид строй ги устройваше. наместваха се някъде и цял живот си живуркаха.

    Коментиран от #65

  • 35 българин

    8 12 Отговор

    До коментар #9 от "Точен":

    трета ръка са тези, които са некадърни, без професия и не знаят език. останалите сме си много добре. и ни уважават и ни зачитат.
  • 36 Българин

    5 12 Отговор

    До коментар #33 от "провинциалист":

    Ти не правиш разлика между художествена измислица и факт.

    ФАКТ е нещо, което е фиксирано в реалността, а не художествените описания на агент Димитър базирани на преразказ на разказа.

    Впрочем, пак не разбрах, ти си шокиран от това, че селскостопанската работа не е от най-комфортните ли? За агент Димитър - разбирам, той не е вършил такава, и е очевидно, че презира извършващите такава, съдейки по коментарите му за тях, нищо, че хората изглежда са доволни от избора си, независимо от опита му да ги употреби. Но за вас? Нали милеете по "онова време" когато в България "всеки произвеждаше". Или не е много искрено това милеене и вие се виждате повече в ролята на агент Димитръ, а не на "българите". Защото, както знаем, има разлика.

    Коментиран от #37

  • 37 провинциалист

    7 4 Отговор

    До коментар #36 от "Българин":

    "Ти не правиш разлика между художествена измислица и факт. ФАКТ е нещо, което е фиксирано в реалността, а не художествените описания на агент Димитър базирани на преразказ на разказа." - бтвновините - "Торе дел Бурго – най-българското село в Испания" - Публикувано в 08:39 ч. 22.06.2024 г. Като го прочетеш / изгледаш, може да пишеш пак.

    Коментиран от #39

  • 38 ССС

    8 9 Отговор
    Теб те знаем, ти като чуеш за НАТО и ЕС, включваш лайномета и няма край, като отвързано куче, което е държано три дена на синджира без вода.

    Но от друга страна това е нормално за теб, така са те школували да мразиш Запада и да обичаш Изтока, да мразиш Свободата (много е важана главаната буква, какъв публицист си ти, дума да няма) и да обичаш реда наложен с бич. Ама то нашия народ очевидно не е узрял за свободата, щото не спазва реда без да има бич.

    Каква дилема кой е виновен Свободата или народа, който спазва реда само ако има и бич. Ти си го решил, виновен Запада (с главна буква) щото той ни носи Свободата, която не ни понася. Но пък виж московеца (разбирай Изтока) ни носи бича, който внася реда. Ти си го решил важно е най-доброто за народа, демек редът наложен с бич. Така рано или късно ще достигнем нивото на овчедушие на руснаците и всичко най-накра ще е ок.

    Но пък ти беши агент на ДС, нали така?
  • 39 Българин

    4 10 Отговор

    До коментар #37 от "провинциалист":

    Аз не съм писал, че не съществува такова предаване.

    Художествените описания на агент Димитър са свързани с това кой с какви задачи се нагърбва и за какво е там, където е и ТАМ е разминаването реалността, за което говоря.

    Всъщност, най-ясно си личи по това, че говори ОТ ИМЕТО на тези хора, без някой да го е упълномощавал.

    Ченгетата най-обичат така.

    Коментиран от #43

  • 40 Артилерист

    11 5 Отговор
    Наистина вдъхновяващо и много смело слово! Да се нарекат нещата с истинските им имена. Да изберем преди 20 години "свободата", за да си имаме работа не с ласкатели/мазници, натегачи, а със завършени измамници...
  • 41 Българин

    5 8 Отговор
    Измамата съдържаща се в "анализа"(или преразказа на разказа) на агент Димитър е в това, че тези хора по някакъв начин съжаляват за това, че са направили такъв избор, или спекулацията за това, че някъде в живота можеш да постигаш много с малко усилия. А такъв филм няма.

    И особено много се пази да не лъсне тази измама, какви биха били тези същите хора със същите хора в България - мизерстващи със 10 пъти повече проблеми.

    Много го дразни това, че те могат да ИЗБИРАТ какви и къде искат да бъдат.
  • 42 Стига!

    7 10 Отговор
    Стига! Стига сте показвали по медиите много грозната и много противна мутра на агент Димитър! Нагъл, езскрупулен, двуличен и мръсен некадърник, който разчиташе само на голямата си арменска уста, за да прави кариера! И я направи, но благодарение на стотиците доноси срещу негови колеги, особено срещу Димитри Иванов, които пишеше като много активен агент и функционер на ДС! Ега ти сливенския циганин, ега ти нищоожеството Кеворкяново!
  • 43 провинциалист

    10 3 Отговор

    До коментар #39 от "Българин":

    "че говори ОТ ИМЕТО на тези хора, без някой да го е упълномощавал" - а това вече е проблем, нали? Това правят и хрантутниците в парламента и се представя за демокрация и свобода, а всъщност поставя хората в наведено положение. Мисля, това изчерпва темата.

    Коментиран от #44

  • 44 Българин

    2 10 Отговор

    До коментар #43 от "провинциалист":

    "Хрантутниците" в парламента сме ги ИЗБИРАЛИ за да го правят.

    Агент Димитър тези хора не са го избирали да определя вместо тях дали са щастливи от избора си и дали положението им е справедливо.

    Коментиран от #45

  • 45 провинциалист

    6 3 Отговор

    До коментар #44 от "Българин":

    Ти може и да си избирал, ама от известно време те се избират сами.

    Коментиран от #51

  • 46 дядото

    8 5 Отговор
    разгледах част от коментарите.на убийствената правота на автора,европодлогите и платените им писачи им остана само агент димитър,нямат нищо друго което да противопоставят на истината.
  • 47 Дядо Йоцо

    3 7 Отговор
    Уважаеми , кеворкян. Преди години, когато бяхме към Варшавския договор, Турция и Гърция ни бяха врагове от НАТО. Беше пресметнато, колко време може да ги задържи Българската армия, ако ни нападнат. После идва Червената армия и братските армии на помощ. По време на Балканската война сме били едно, при соца - друго, а сега - мани- мани. Това е реалността. Ако не сме към НАТО, към кои би трябвало да сме?! Относно свободата- това е доста разтегливо понятие. Относно съдбата на българина земеделец - еми това е работа на открито поле. Дали полето ще го притежава Османския султан, текезесето, испанският работодател - това е подробност. Както беше казала известната гадателка - от съдбата си никой не може да избяга.
  • 48 ИНЖ1

    4 11 Отговор
    Ако не бяхме членове на НАТО, сега щяха нас да ни обстрелват с дронове и ракети.
    Поне малко от малко благодарност и признателност!!!
    А за агентите на ДС/КГБ: чемодан-аеропорт-Москва!!!!

    Коментиран от #55

  • 49 Дядо Йоцо

    2 2 Отговор
    Не знам защо Кеворкян е излязло с малка буква?! Понякога автокоректорът прави номера.
  • 50 Дедо

    5 1 Отговор

    До коментар #30 от "Инженер":

    Иди първо и виж, не говоря за екскурзия или командировка. Иди да поживееш малко и после приказвай.

    Коментиран от #54

  • 51 Българин

    3 6 Отговор

    До коментар #45 от "провинциалист":

    Когато им свършат рационалните фактически кментари опират до конспирацийка.

    И пак да повторим, на агент Димитър никой не му давал правото да говори от името на тези хора - камо ли да обявява от тяхно име, че това не е техния ИЗБОР.

    Коментиран от #56, #67

  • 52 Необразован младеж

    9 3 Отговор
    Чета писаниците по-долу и ми става жал, че 90% от българските младежи са толкова безумно тъпи, но с огромно его. Не разбирате какво е искал да каже Кеворкян? Ами прочетете го още 10 пъти, може и да ви просветне. Когато не разбираш нещо не търси вината в другия, а в себе си-значи ти липсва нещо или може би години, без значение къде си получил "образованието" си.

    Коментиран от #66, #75

  • 53 Наистина прекаляват

    7 3 Отговор
    Точно така, това ежедневно промиване на мозъци за НАТО, ЕС, Евро ми идва zu viel. Само си помислете кога и какво друго са рекламирали толкова много по телевизията(не говорим за различни продукти). Опитват се да ни внушат кое точно е добре за нас(което между другото има обратен ефект). Вместо да внушават, защо не пуснат материали с различните гледни точки на различни специалисти(не самозвани и подбрани), ние сме достатъчно интелигентни(не както казва Хампарцунян, че народа е тъп) , че да преценим кое е добро за нас и дали го искаме.
    Факта, че насила ни тъпчат нещо в главите говори за нещо мнооого гнило.
  • 54 Българин

    1 3 Отговор

    До коментар #50 от "Дедо":

    Той написа, че е получил образование там, та явно не внимаваш много в детайлите и написаното когато го съветваш да "отиде да поживее".
  • 55 провинциалист

    7 0 Отговор

    До коментар #48 от "ИНЖ1":

    "Ако не бяхме членове на НАТО, сега щяха нас да ни обстрелват с дронове и ракети." - защо? Какво щяха да искат от нас?

    Коментиран от #57, #60

  • 56 провинциалист

    2 1 Отговор

    До коментар #51 от "Българин":

    Нищо не каза.

    Коментиран от #58

  • 57 Българин

    0 7 Отговор

    До коментар #55 от "провинциалист":

    "Какво щяха да искат от нас?" Как "какво" руски депутати обяснявт, че Черно море трябвало да стане "вътрешно за Русия.

    И ВСИЧКИТЕ им действия показват, че плановете им със започването на войната са били такива.

    Коментиран от #61

  • 58 Българин

    0 5 Отговор

    До коментар #56 от "провинциалист":

    Казах, че измамата в аргумента на агент Димитър е базирана на самоволното му изземване на функцията на говорител на тези хора.

    Също така казах, че като не можеш да обясниш защо аналогията ти е неадекватна, започваш да летиш в облаците с откровени фантасмагории.

    Коментиран от #62

  • 59 На времето като

    4 6 Отговор
    ученик и студент имам общо 7 летни и 7 есенни бригади по 1 месец, общо 14 месеца. Беряхме домати, чушки цвекло, картофи, лук, малини, ягоди. За повечето се навеждахме и после пренасяхме щайгите до пътя. Ама не бяхме толкова платени като сега в Испания или ОК, а само за едното ядене и защото тези които не учеха стояха по кафенетата и трябваше проявилите нахалството да учат да прибират реколтата.
  • 60 Ето какво

    3 5 Отговор

    До коментар #55 от "провинциалист":

    искат руснаците - целия свят. Руският колаборационист Кирил Стремоусов(1976 - 2022): "Изконните руски земи са от Африка до Австралия, скоро ще има и там референдуми" и част от неговата песничка:
    "Виждам Прага и Варшава, Будапеща, Букурещ - Все места любими - част от руската държава. Виждам пагоди в Шри Ланка, И Корея, и Китай, Откъдето и да мина с танка, Навсякъде е моят край любим. Виждам Амазонската рекичка, крокодили виждам аз, Моята земя това е - руската страна! Недалеч са пирамиди, пълноводен Нил тече - Мие роден руски бряг. Рус, гордея се с теб! Виждам Вашингтон в далечината, Далас виждам и Тексас, Колко е приятно тук, в Русия, да изпиеш вкусен руски квас."

    Коментиран от #63

  • 61 провинциалист

    3 1 Отговор

    До коментар #57 от "Българин":

    Както знаеш, някой някога казал нещо се цитира с конкретен общественодостъпен източник.
  • 62 провинциалист

    3 1 Отговор

    До коментар #58 от "Българин":

    Ако наричаш откровени фантасмагории това, че "демократичният процес" у нас се крепи на купен и корпоративен вот, на изборни измами и бърникане по изборните закони, значи просто изкарваш едни лесни центове, дращейки под статиите. Чао.
  • 63 провинциалист

    3 0 Отговор

    До коментар #60 от "Ето какво":

    Я първо провери например колко града с име Одеса има по света, къде се намират и се замисли кой какво искал.
  • 64 Хо хо хо

    2 1 Отговор

    До коментар #1 от "Българин":

    ми то трябва да имаш нещо в чутурата за да разбереш.
  • 65 Арменецът

    5 1 Отговор

    До коментар #34 от "българин":

    предполагам можеш да го обвиниш в много неща (не то познавам), но в никакъв случай в некадърност и глупащина. Самия факт, че го правиш говори много за теб. Истината е, че той е по-българин от теб, за умствен багаж и интелект няма да говорим.
  • 66 Не всичко

    2 2 Отговор

    До коментар #52 от "Необразован младеж":

    е загубенo, щом има коментари като вашия.
  • 67 Хахахаха

    8 0 Отговор

    До коментар #51 от "Българин":

    На Кеворк това му е професията, докато тия бутафорни личности от Парламента никога не са учили политика. И за да сме точни никой не ги е избирал, ти си гласувал за партия (с лъжлива програма), а кой се е набутал в тази партия и с каква цел ти незнаеш. Не знаех, че да ти диктуват други държави и посолства, а ти да изпълняваш се нарича депутат.
  • 68 Тъпа ушанка

    1 8 Отговор
    Тоя Кеворк си го спомням от деветдесетте, когато БКсП фалшифицираха едни избори. И тоя беше свидетел на цялата шашма, ама се наведе. Явно и той е брал аспержи.
  • 69 Файърфлай

    8 2 Отговор
    ФАКТИ: При ТАТО-120 000 армия,2000 танка,750 бойни самолета плюс ракети СС.При НАТО-20 000 армия,танкове-няма,бойни самолети-чакаме,ракетни комплекси-я има,я са подарени.
  • 70 безпартиен

    5 4 Отговор
    Че е майстор на словото - спор няма!До сега обаче НИТО ЕДИН ПЪТ не каза КАК може да се ПРОМЕНИ това което описва,КАКВО трябва да се направи!!!!Дали е от страх или му е "разрешено" само до там?Не вярвам да няма собствено мнение!
  • 71 Другата наведеност,

    1 2 Отговор
    онази, която изисква преклонение пред Вожда, (сигурна съм, че сте я срещали по коридорите на телевизията) е по-опасна от тази при аспержите.
  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 Име

    3 0 Отговор
    Много вярна констатация!
  • 75 Верно ли

    1 0 Отговор

    До коментар #52 от "Необразован младеж":

    Е, ти сега очакваш четене с разбиране от хора, които могат да си задържат вниманието само до 2 минути, гледайки клипче :))))