17 Юли, 2024 15:21 5 148 40

Наближава денят на бръснача, в който всичко ще свърши

  • емил йотовски-
  • медии-
  • общество

И глупостите, които ни се налагаше да слушаме и гледаме по телевизии, радиа и други рязко ще приключат

Наближава денят на бръснача, в който всичко ще свърши - 1
Снимка: Фейсбук
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Наближава денят, в който всичко ще свърши и глупостите, които ни се налагаше да слушаме и гледаме по телевизии, радия и други рязко ще приключат. Масовата халюцинация наричана медийна среда ще изтрезнее. Прогнозирам, че това ще стане за по-малко от денонощие.

Просто една сутрин ще се събудите и ще разберете, че целия медиен небосклон е осеян от старите звезди, но светещи с ярък и напълно противоположен блясък. Всъщност, всичко това е описано от Оруел в 1984. Там говорителите бяха усвоили паткоречта и бяха способни в движение, без да губят и секунда да променят смисъла на казваното от тях на 180 градуса. Тайната при говорителите на Оруел се криеше в способността напълно да изключват мозъка от говорния апарат. Сега е същото, но някак завоалирано в ококорено учудване.

Наближава денят, в който либералната вавилонска кула ще се срути под тежестта на собствената си непригодност. В последните дни на либералапокалипсиса ще се нагледаме на двойно уплашени журналисти. От една страна уплашени от отмъстителността на умиращата глупост наречена съвременно общество и от друга от невъзможността да запазят статусът си на уютени и добре платени рупори на опорни точки в новата действителност.

Ще видим как доскоро ококорените журналисти ще се завъртят като дервиши и в рамките на два слънчеви изгрева ще променят напълно светоусещанията си. Ще се надпреварват да изобличават откровените малоумници, на които до вчера са се възхищавали и са текли по подовете на студиата. Ще се дистанцират от собственото си вчера. Ще видим и как искат главите на разни врагове, доскорошни покровители. Ще видим как от прохладните си студия ще набелязват лошите хора, лошите практики и лошите решения. Ще станат зли и непоколебими търсачи на правдата. Само стойте и гледайте.

Помнете, че този преход няма да е в резултат на осъзнаване. Заради оцеляването е. Защото журналейките знаят, че ако не обърнат палачинката и не престанат да се държат като алцхаймери на заплата новото нормално (което искрено се надявам да бъде по-нормално от сегашното) ще ги разкара и на тяхно място ще дойдат други. Пресни-пресни и готови да се подписват срещу високите си заплати.

Но този настъпващ преход е много деликатна материя. Никой не свежда опорка кога точно ще настъпи. Всеки журналист ще трябва да се оправя сам и да разчита на собствените си сетива. Ако реши да дойде в съзнание по-рано от точния момент ще бъде изтрит от игралното поле. Нещо като партизанин излязъл в планината месец преди Трети украински фронт да влезе в България. Тогава вероятността да бъде уловен, обесен или просто застрелян е голяма. Точния момент да станеш партизанин и да оцелееш, но и да имаш летящ старт в новия строй е 08.09.1944г.

Затова обслужващата журналисти са напрегнати. Дишат внимателно кога ще настъпи техния безопасен осми септември. Знаят, че ако го пропуснат дори с ден отиват по дяволите. Подранят ли ще им се случи същото.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 127 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    75 15 Отговор
    Тоя ден ще дойде, когато ПП резнат главата на НПО-тата като приемат закона за чуждестранните агенти предложен от Възраждане.
  • 2 Георги Христов

    16 104 Отговор
    Емиле, др. Йотовски, ами, пий си ги тия хапчета редовно, де!

    Коментиран от #7

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 фиткифакти

    86 5 Отговор
    Отдел "Мара" у фаxти първи, ще се врътнат на 180 градуса 😅
  • 5 Оруел от 1984....

    12 80 Отговор
    Към българските медицински власти, хайде приберете го този въртящ се дервиш най на края, толкова ли нямате свободни легла на 4ти километър?
  • 6 Аз нямам талавизор радио също не слуша

    41 5 Отговор
    Слушам само това което изтегля от нета и квото реша да прочета през таблета
  • 7 Доктор Лудников

    7 64 Отговор

    До коментар #2 от "Георги Христов":

    От кога му го говоря това... Емиле не спирай лечението в този момент, може да е фатално за теб, ама кой те чува.
  • 8 Софийски

    23 3 Отговор
    Сред тези хора живея, налага се …
  • 9 Пак ли ...

    14 32 Отговор
    Винаги сме разчитали на сетивата си. Ако чакате нова Октомврийска революция, много разочаровани ще останете, такава няма да има.😏
  • 10 Точно тоя дрон

    13 52 Отговор
    да говори за обслужващи журналисти!!!

    СМЕХ!!!
  • 11 Написаното

    60 5 Отговор
    Съм го чуествал но не съм предполагам че някой може така ясно да го
    формулира

    Коментиран от #14

  • 12 Ягуар

    77 11 Отговор
    Човекът е напълно прав! Очаквам Цветанка Ризова да започне да хвали Путин и Лавров и да започне да сипе огън и жупел по Байдън и Урсулата! Този ден въобще не е далеч!
  • 13 Сандо

    55 4 Отговор
    Виж ти как наскачаха обидените Четете и се подготвяйте,милички глупачета,че ще е голяма блъсканица.
  • 14 ИМПЕРИАЛИСТ

    6 35 Отговор

    До коментар #11 от "Написаното":

    Този е преродената пророчица Сибила, не е Ванга защото е дрът...
  • 15 Къде Видя Журналисти?

    65 4 Отговор
    Къде Видя Журналисти? Една Пасмина упражняваща Слугинаж!
  • 16 Механик

    69 4 Отговор
    За поредн път се изумявам колко точно определя нещата тоя човек.
    И за поредн път, четейки коментарите се сещам за мисълта "У нас умните ги имат за прости" и виждам ,че тя също е много точно казана.
    Но, реалността е едно таквоа нещо, което е безмилостно. Тя никога не отстъпва на пропагандата. Тя просто се появява и помита пропагандата.
    Така е ставало винаги, така ще стане и тоя път.
  • 17 Точно така

    57 5 Отговор
    Сега очаквайте бързо увеличение на тръмпистите в България, които години наред го плюеха и му се подиграваха, без да имат понятие каква е ролята на Тръмп не само за бъдещето на САЩ, но и за бъдещето на света. Сега изведнъж ще се окаже, че много го уважават и винаги тайно са му се възхищавали. Предстои и скок в необяснимата любов към Путин. Дребните опортюнистчета, които винаги искат да са със силните на деня, за да се ползват от облагите на властта, веднага ще сменят курса и без никакъв свян ще се опитат да преминат от другата страна. Навремето както някои фашисти станаха комунисти, после за миг станаха демократи . Този път хамелеонщината им няма да им помогне!

    Всички имаха достатъчно време да изберат армия и да се докажат в нея в битка! Войната беше дълга и изтощителна, затова и победата ще е славна и дълбоко ценена! Преминаване на другата страна вече е невъзможно. Времето за това изтече. Войната е към своя край и този път душманите на народа са на губещата страна!

    Коментиран от #30, #33

  • 18 Дика

    12 27 Отговор
    Новата смяна обслужващи загрява на старта да смени сегашните, нямат търпение палачинката да се обърне. И с какво тоя е по различен от Ц.Ризова, същия лизач само че на обратната страна на монетата.
  • 19 Завърнал се

    12 22 Отговор
    Двама ненормалници в САЩ се надпреварват с един кремълски ненормалник кой е по откачен. А тука некви прошляци се счупват да доказват, че едното било ненормално и лошо, а другото нормално и добро.
  • 20 я по сериозно

    6 24 Отговор
    " Наближава денят, в който всичко ще свърши и глупостите, които ни се налагаше да слушаме и гледаме по телевизии, радия и други рязко ще приключат."
    А това като пророчество ли да го приемаме или като поредната демагогия? Защото един от Азия ни обеща ядрена атака. Други се мъчат да ни плашат с неизвестността на избора на САЩ за президент и дори ни цитират точно ако е еди-кой си ще се случи еди-какво си. После всеки да си го тълкува както му е най удобно и да го публикува навсякъде, където може. Проблема обаче вече е, че по голямата част от българите не вземат на сериозно даже пророчествата на известните в цял свят Преподобна Стойна /1883-1933 г. духовна учителка на Ванга/ и самата Ванга. Остава единствената цел информацията да се мултиплицира, като всеки добави своите пророчества към нея и така да се разпространява възможно по широко в обществото. За сметка на всички сериозно важни неща и моменти от ежедневието ни.
  • 21 ще дойде верваме ти

    16 5 Отговор
    ех мечти мечти … колко хора умряха стая надежда както и ние ще умрем с надеждата да дойде този прословут мистириозен ден ! човека си лае да привлича внимание но ясно осъзнава че такъв ден няма да има мафията си е създала държава благодарение на вашингтон и дори скоро вашингтон да падне от позицията робовладетел ще минат поне 50 години докато започнем да функционираме нормално цялата ни държава е пълна на 90% от хора които търсят нещо по-така лесни пари или който и както да го нарича събудете се реалността е много грозна!!!
  • 22 БгТопИдиот🇧🇬

    41 5 Отговор
    Едно голямо БРАВО на автора !

    Адмирации.

    Коментиран от #28

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 много точно

    29 1 Отговор
    написано
    жалко че лицемерието цинизма и двуличието не са наказуеми
  • 25 без имена

    19 1 Отговор
    все си мисля , че това би могло да стане когато дарт сорос се срещне със Свети Петър.
  • 26 Чакам

    4 13 Отговор
    да видя как Йотовски, като един талантлив пророк ще си смени боята точно навреме!
  • 27 Ха ха

    25 2 Отговор
    Чудесно описание на реалността. За баце и доган остана само , да учат руски , да възстановят паметника на съветската армия и да посрещнат с цветя руснаците на Орлов мост! А, за останалата жалка сбирщина директно ще отворим о-в Болшевик и Белене за партийните сбирки на ппдб.
  • 28 Браво я.... 🤣

    2 9 Отговор

    До коментар #22 от "БгТопИдиот🇧🇬":

    И като теб е БГ Топ Идиот🤣🤣🤣🤣🤣
  • 29 Кире либерало

    13 1 Отговор
    Новините, официалните изявления и научните анализи по време на "глобалната ковид пандемия" и в момента за "войната в Украйна" са потресаващо елементарни и тъпи. Но очевидно чалгаризираната аудитория кълве здраво.
  • 30 Ххххххххххххх

    5 2 Отговор

    До коментар #17 от "Точно така":

    Братко/Сестро, евала за думите ти. Жив и здрав!!
  • 31 чочо сан

    4 19 Отговор
    Пореден Едеот в рубриката за Едеоти. Не си правя труда да ти чета путрофилските излияния.

    Коментиран от #32, #36

  • 32 Ха-ха-ха

    9 3 Отговор

    До коментар #31 от "чочо сан":

    Още не е дошъл явно твоя 8 септември или испускаш момента кой да знае.
  • 33 Дишате му прахта

    7 1 Отговор

    До коментар #17 от "Точно така":

    Е-хеее..., дишате прахта на Баце? Той от отдавна е готов за всяка евентуалноост. Има снимки и с Байдън,и с Тръмп,и с Макароня, и с Меркелица,и с Путин,и с Папата...

    Коментиран от #34

  • 34 Тикволандия

    8 1 Отговор

    До коментар #33 от "Дишате му прахта":

    И с мис гащи, и с чекмеджето и със засмукания чаршаф има снимки.
  • 35 Гай Турий

    7 1 Отговор
    Браво. Това се отнася в пълна сила и за някои твои местни колеги, освен за противонационалните телевизии и медии. Интересно ми е партийните партизани, поситнели отвсякъде след 10-ти, ще успеят ли в нощта срещу новия 9-ти да се пръждосат на топли дестинации, ще стигнат ли самальотите и яхтите им. Иначе разправата с тях ще е същата. Белене, Белене пее и плачи за вас...
  • 36 Гай Турий

    4 1 Отговор

    До коментар #31 от "чочо сан":

    Ти на 9-ти на колене ще величайш тоя едейот, че е гений и свръх гадател. В тоя ден в България ще бликне изобилие от мазни охлюви и голямо предлагане като в макаронска кухня.
  • 37 Знам ги аз

    4 1 Отговор
    На Орлов мост съм си белязал една плочка за място, щото като дойдат руснаците и/или китайците няма да мога да се среда да им Фъргам цветя от сегашните шорошляци. Знам ги аз - бащите им така посрещнаха Червената армия а дядовците и бабите им също пак хаха посрещаха дойчовците.
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 бай Даньо

    0 0 Отговор
    Йотовски няма се косиш , така работи света, на пазара на акции казват ако си прав твърде рано е същото като да не си прав изобщо ...
  • 40 бай Даньо

    1 1 Отговор
    Йотовски глупости винаги ще се пишат просто толкова разбира аудиторията . Дори някой да напише нещо важно и дълбоко то аудиторията пак ще се плъзне само по повърхностна му да си вземе каквото и трябва и каквото разбира и каквото иска да разбере .... Няма се плашиш от промяната както е казал Левски ние сме във времето то ни променя и ние променяме времето, само дето Киро и Асен оцапаха хубавата дума Промяна и я направиха да изглежда като мръсна ....