4 Август, 2024 14:58 5 099 78

Пеевски VS Радев

  • румен радев-
  • президент-
  • корупция-
  • политика-
  • пеевски

Ако бъдат изнесени сериозни факти за злоупотреби в управлението на президента, то и образът му на бъдещ партиен лидер ще бъде компрометиран

Пеевски VS Радев - 1
Колаж: Факти
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Напрежението между Радев и Пеевски не е просто поредният скандал. Това е знакова битка! За властовите амбиции на Радев и за натрупаните от него нерегламентирани финансови ресурси се говори открито през последните години.

Това пише в свой анализ Снежана Тасева.

Радев е първият президент, който си позволи да злоупотребява с института на служебната власт, предвидена в Конституцията. От служебен кабинет, който трябва преди всичко да организира и проведе честни и прозрачни избори, Радев превърна служебната власт в

лична и безконтролна амбиция

През по-големия период на политическата криза, реално управляваше той. Кабинетите му бяха негови лични екипи от хора, които споделят политическите възгледи на Путин и са лоялни персонално на Р. Радев.

Същият многократно получи цялата власт в държавата и се изкуши да предложи себе си за официален властелин. Назначи си министри, които да прокарват неговата линия /т.е. тази на Путин/. Пусна говорителите си да убеждават обществото, че е необходимо да направим от България президентска република.

Беше ясно, че „републиката“ на Радев ще е като тази на Путин, а не като тази в европейския свят. Радев злоупотреби с властта, като това определено съответстваше на политическите му амбиции и възгледи да служим на проруската линия и да сме критични към Запада.

Радев беше защитен от общественото мнение, от конюнктурата на кризата и най-вече от политици, които искаха да правят с него „ала-бала“, но и той с тях. Тези фактори защитиха Радев от разследването на прокуратурата, която го беше хванала в злоупотреба с влияние на хората от неговия кабинет. Ясно беше, че Радев трупа влияние, ресурси и активи от кризата. Той се превърна в мощна фигура, срещу която никой политик не смееше директно да се изправи.

Преди кампанията на Пеевски срещу злоупотребите на Радев и критиките към него бяха единствено по гео-политическа линия. Само неофициално се говореше колко ресурси си е осигурил, за да създаде партия и да интервенира в

българския политически живот по путински образец

И докато другите клякаха по площадите и му се молеха, Пеевски избра друг път – тръгна с рогата срещу руския генерал губернатор и зловещия му сценарий със съзаклятниците му Доган, отбора на ДС и т.н. деребеи.

Дали няма друга игра – възможно ли е недолюбваният Пеевски да си е стиснал ръцете със Запад? А, ако той изобличи задкулисните игри на руския Радев. Има

поне две причини за такъв пробив:

1. Геополитически Радев е компрометиран като политик симпатизиращ на Путин, а Пеевски настойчиво показва евроатлантическа политика, свързана с консолидираната подкрепа на цивилизования свят за Украйна. Реалността е такава – докато Радев саботираше НАТО и помощта за Украйна, Пеевски като лидер на ДПС от парламента даваше подкрепа и гласуваше помощ.

2. Обвиненията в корупция към Пеевски в началото на политическата криза легитимираха либералите и Радев пред Западния свят. Но ако бъдат осветени злоупотреби с влас на Радев, то той и всички промотирани от него политици ще бъдат компрометирани. Западът подкрепяше Радев като натовски генерал и борец срещу корупцията.

Очевидно Пеевски е решен да докаже, че и двете не са верни! Западът подкрепяше Радев като натовски генерал и борец срещу корупцията. Хибридната разработка на образа му целеше точно тази заблуда за обществото и донякъде за съюзниците ни в ЕС и НАТО. Трябваха му и десни гласове за да стане президент, затова го промотираха като натовец, американски човек, а всъщност той си беше руски лобист за оръжия, самолети и политика. Заблудата за съюзниците му беше нужна за да влезе в Европа, като троянски кон на Кремъл и

да адвокатства на Путин

на ниво европейски форуми. Тези митове рухнаха вече, но остава имиджът на Радев, като алтернатива на парламентаризма.

Ако бъдат изнесени сериозни факти за злоупотреби в управлението на Радев, то и образът му на бъдещ партиен лидер ще бъде компрометиран. Затова Пеевски все повече се превръща в истински опасен за Радев, но такива битки са полезни за изчистване на истината в задръстената от кризи политическа система.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 97 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гаглей

    20 35 Отговор
    Да се изтрепват взаимно.
  • 2 Мара шепова

    129 18 Отговор
    Уфффф няма такава краварска воня тук. Неделните ридания на Мара...
  • 3 да де

    120 19 Отговор
    Дотук общи приказки и никакви доказателства.Ако авторката на пасквила има такива да ги дава на прокуратурата и да съдят чорапа, ако не да си трае.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Руският президент е Позор за България

    35 142 Отговор
    Румен Тъпото доказа че за него първо са парите и Русия личните интереси домашният Любимец и накрая народът

    Коментиран от #11, #17

  • 6 Ханку Брат

    69 3 Отговор
    Докато не въведем полиграфа като законно средство за събиране на доказателства само ще си пишем предположения и догатки и няма да има никакъв резултат.
  • 7 Българка

    165 22 Отговор
    Ако трябва да избирам между Радев и Пеевски, бих избрала Радев.
    Мястото на Пеевски е в затвора, а не в НС, властта, поолитиката

    Коментиран от #37, #40

  • 8 Неравен бой

    120 22 Отговор
    Президента Радев е непобедим,всичките накуп не могат да го победят!
  • 9 Бонев

    137 13 Отговор
    Още една баничарка,някоя си Снежанка Тасева. Няма база за сравнение. Единият два пъти избиран мажоритарно,другия доказан аферист. Булгартабак,КТБ, лафка, ИПК родина и тн. и тн.
  • 10 Гошо

    134 13 Отговор
    Айде сега...Пеевски е борец против корупцията, а Радев е мафиот! Аман от параноици!
  • 11 да де

    87 12 Отговор

    До коментар #5 от "Руският президент е Позор за България":

    Онзи когато Радев излезе с вдигнат юмрук и докара простокирчовците беше готин, когато ги нарече шарлатани стана лош, що така.

    Коментиран от #43

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Историк

    17 88 Отговор
    Отличен анализ.

    Коментиран от #55, #59

  • 14 12340

    29 14 Отговор
    "... Пише художествена литература от деветгодишна възраст. Твори в жанровете научна фантастика, фентъзи, крими и реализъм. Има написани три романа (от които един публикуван – “Групата от Ада”), един фенфикшън, няколко повести и много новели и кратки разкази. Съавтор е на книгата-игра “Ной” под псевдонима Колийн Ливингстън.... "
    .... Пр@дл@! :))
  • 15 Хахаха

    86 13 Отговор
    Това от устата на санкциониран по магнитски.Защо го прави?Простичко е ,прокарва интересите на краварника, за да му вдигнат санкциите.А за да го прави явно президента пречи много,за прокарване интересите на краварите,затова хората обичат Радев, защото мисли за България.Хубавото е че все повече хора започват да го осъзнават.

    Коментиран от #77

  • 16 Аква

    57 11 Отговор
    Ако бъдат изнесени сериозни факти за злоупотреби в дейността на пеевски, то и образът му на бъдещ едноличен лидер на партия ще бъде тотално компрометиран.
    ВСЪЩНОСТ КОЛКО ТРЯБВА ДА СИ ПОЛУЧИЛ ОТ КЕШМАГНИЦКЕШ
    ДА НАПИШЕШ СИЯЙНИТЕ ПАНАГИРИЦИ ЗА ПРОПАДНАЛИЯ ПЕЕВСКИ!
  • 17 404

    21 11 Отговор

    До коментар #5 от "Руският президент е Позор за България":

    До като си жив ще пиШкаш клюкнал.Левите резби десни не стават
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 фбр

    63 12 Отговор
    Откога "факти" взеха да публикуват анализи на неизвстни овци, платени от корумпето Магнитски !? Позор !
  • 20 ха ха

    42 5 Отговор
    по стар мутро-милиционерски обичай бандитите се опитват да насочват омразата към един или друг ползвайки медиите , целта им винаги е била власт която да употребяват за грабеж и смачкване на неудобните , за още повече власт , да сте чули пеевски да е направил нещо за обикновените хора ? единствено врътки за да ги граби по лесно
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Мите

    37 8 Отговор
    Избелвайте, избелвайте слабичкото момче....
  • 23 Давай г-н Пеевски, в теб ни е надеждата!

    17 53 Отговор
    Долу руските петоколонници! ПП-ДБ трябва да изберат - Русия или Запада, на дело, не на думи.
    Не щем азиатските монголци да ни окупират пак.

    Коментиран от #31

  • 24 Шмайзер

    37 11 Отговор
    Снежана Тасева е в съседното отделение на шизофренноболните.
    Паникатаките на пеевски тя преживява като собствена болка на увредената си чувствителност.
    И аз трябва да си купувам нов шмайзер от джъмбо, че стария ми го открадна санитарят.
  • 25 БАЦЕ

    29 13 Отговор
    ШИШО Е МНОГО НИСКА НО НАХАЛНА ТОПКА В СРАВНЕНИЕ С РАДЕВ, ЖЕНА МУ ИЗБЯГА В ИСПАНИЯ С ПОРЕДНИЯ ТЪПКАЧ И ГО НАПРАВИ ЗА СМЯХ НА ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ ,ЗНАЕЙКИ,ЧЕ ТОЙ ТУК СЕ БОРИ ЗА ДА ОЦЕЛЕЕ А ТЯ СИ ГО МОНТИРА НОН СТОП ГО ВЛУДЯВА И СКОРО ЩЕ ПОЧНЕ ДА ГРЕШИ ОТ НЕРВИ
  • 26 Анонимен

    49 11 Отговор
    Тази да не е адвокат на Шиши? Или е реклама на перилен препарат.
  • 27 Реалист

    51 11 Отговор
    Свинян каза и журналята пригласят опорките . Радев и финансови ресурси - пълен оксиморон . Ако Радев е с ресурсите , то кликата на Боко и Свинян е усвоила бюджета на ЕС . При Радев няма нито държ. бюджет , нито общ. поръчки , нито европейски фондове , нито са под контрола му енергийните регулатори . Нищо ! Ограничен е отвсякъде. И виждате ли Радев бил мистър Кеш . Айде бе ! Крадеца вика дръжте крадеца .

    Коментиран от #78

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Абсурдистан

    10 7 Отговор
    И двамата са необходими на България, както холерата и чумата на всяко живо същество!
  • 30 Вълчо от Мечка

    32 8 Отговор
    Платена реклама.
  • 31 ицо гробаря

    27 9 Отговор

    До коментар #23 от "Давай г-н Пеевски, в теб ни е надеждата!":

    МОЙ ТОЙ ТАКА СИ ГОВОРИ НО КАКЪВ СТРАХ ИМА ОТ РАШКИТЕ...НАЛИ ГО НАПРАВИХА МИКИ МАУС В ГЛЪВЪТА И ГО ЩАВИХА ДО КОКЪЛ ТА ПОСЛЕ 3 МЕСЕЦА ПАПКА СЪС СЛАМКА - ЗНАЕ,ЧЕ ТОВА МОЖЕ ДА СЕ ПОВТОРИ
  • 32 Някой

    30 8 Отговор
    Това нее прасе а свиня е шиши
  • 33 Веселяка

    4 13 Отговор
    Аз мисля пак да гласувам за Волен 🤪 естествено само за майтапа 😆 иначе ми е абсолютно все тая 🤣

    Коментиран от #52

  • 34 Право на мнение!

    15 26 Отговор
    Нито Делян Пеевски, нито Румен Радев са полезни за България и българския народ!
  • 35 пешо

    39 10 Отговор
    снежана тасева , подлогата на пеевски
  • 36 404

    20 2 Отговор
    Триенето на коментарите не повишава либидото .Ако не вярвате питайте половинките на работещите във факти
  • 37 А защо

    11 1 Отговор

    До коментар #7 от "Българка":

    трябва да избираш, когото и да е от тях?

    Коментиран от #41

  • 38 Смешник

    32 7 Отговор
    ЗА какво напрежение говори тоя малоумник Това прасе трябваше да е отдавна в затвора
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 А на националният предател Радев....

    14 36 Отговор

    До коментар #7 от "Българка":

    Къде му е мястото?

    Коментиран от #44

  • 41 Българка

    13 13 Отговор

    До коментар #37 от "А защо":

    Статията е Пеевски срещу Радев. Сблъсък изпечен санкциониран престъпник и пРесидент, подкрепящ Кремъл. Но все пак България е в ЕС и НАТО и Радев не може да се развихри. Докато Пеевски не е спрял да се вихри и граби

    Коментиран от #53

  • 42 Мнение

    11 25 Отговор
    И Пеевски, и Радев са вредни за България!!!
  • 43 Ха-ха

    13 1 Отговор

    До коментар #11 от "да де":

    Няма вечни приятели, има вечни интереси...
  • 44 да де

    23 12 Отговор

    До коментар #40 от "А на националният предател Радев....":

    коя нация е предал радев ?

    Коментиран от #49

  • 45 Кефи се народе

    2 8 Отговор
    Защото те пак ще се разберат!
  • 46 Пеевси

    37 10 Отговор
    Ако щеш цялата медийна клоака да включиш срещу Радев, няма да му сринеш авторитета и на милиметър! Не си този, който контролира процесите!
    Защо смяташ, че Борисов взе ресора на външната политика в НС? Драпа за контакти! А на маса се решават много неща!
    Ти г—!н Пърдеев си аут от външния свят! Една Турция и тя е под въпрос! Само с компромати, политика и доверие не се гради!
  • 47 Крумов

    27 7 Отговор
    Тези от ГЕРБ цял живот ще "вият на умряло" - изкараха Цецка Цачева - а имаха цялата власт, дори и отявлени СДС-ри, просто гласуваха за Радев.

    После ГЕРБ изгубиха и София.

    Сега - този Пеевски е просто карикатура, какво като е едър човек, това няма нищо общо, няма да се бием голи да кръста, я.

    Като му пречи Президента - да се яви на избори, а не - да се веят някакви списъци.
  • 48 някой

    38 10 Отговор
    Мда, прасето е цялото в бяло, а Президента е лош.
    Поредния пасквил за идиоти от поредния платен автор.
    Не вървите, бре!

    Коментиран от #56

  • 49 Коя ли?

    6 3 Отговор

    До коментар #44 от "да де":

    Ти от луната ли падаш?

    Коментиран от #54

  • 50 Националист

    14 33 Отговор
    Радев е бедствието за България. Той буни партиите една срещу друга
  • 51 Рон Джереми

    10 18 Отговор
    Единият е крадлив селянuн, другият е селянuн, който краде.
  • 52 Голям веселяк си ейййй🤣

    12 10 Отговор

    До коментар #33 от "Веселяка":

    Аз ще гласувам за руската партия на копейкин и Цончу, ей така на майтап, и да ни изкарат от ЕС и НАТО, и да изпукаме от глад, голям майтап ще е🤣, ама на никой не му пука🤣
  • 53 Стършел

    10 9 Отговор

    До коментар #41 от "Българка":

    Статията е и за доганчо, защото пеев му е феноменче! А за др. пРезидент варненката Веска, мнооооого отдавна пише за "пътя на копринката" и за много други неща. Не съм и фен, но пише много преди другите да се осмелят, или по-точно, когато се изсветлят нещата, чак тогава стават смели. Така че, няма читав в тая игра, когото да избираш!









    че са ОПГ
  • 54 да де

    9 6 Отговор

    До коментар #49 от "Коя ли?":

    малко по далеч от луната , та ми беше трудно да разбера че интересите на 30 "атлантика" се водят за нация
  • 55 Анализ

    11 3 Отговор

    До коментар #13 от "Историк":

    Без доказателства…
  • 56 !!!?

    9 19 Отговор

    До коментар #48 от "някой":

    Прасето” не в бяло, но Радев е доказан кремълски лакей, равно на предател на България !!!?
  • 57 Радев

    15 4 Отговор
    ще бъде палача на престъпниците шиши и боко.
  • 58 На кого викат

    5 8 Отговор
    Мистър Кеш ?

    Коментиран от #70

  • 59 Дали?

    27 4 Отговор

    До коментар #13 от "Историк":

    Къде точно видяхте анализ? Този жанр се нарича евтина пропаганда, без никаква фактология и доказателствена част
  • 60 Бре

    23 4 Отговор
    Ама, Снежето, или да я наричаме г-жа Ливингстън май са и напомнили, че за "демократичните грантове" трябва да се потруди наведена от време на време. Ако се насилим да прочетем нейния "труд", ще останем с впечатление, че Пеевски е безсребреник и идеен борец за демокрация и антикорупция, само дето същите дето дават грантовете, вече го сложиха в един списък с видни корумпета и бандити... Та малко объркващо е, Лаура, ама нейсе, фентъзито не е жанр на логиката...
  • 61 Гертруд

    27 4 Отговор
    Боже, мили! Имаме Булгартабак, КТБ, Списъка Магнитски и разсъждаваме и обясняваме КОЙ е черната овца!? Имаме модела Пеевски с лични назначения в Прокуратурата и финансови институции (Владко Горанов- също по Магнитски) без да има такива институционални задължения и правим сравнение с президентските назначения по право и с укази!? Какво сравняваме- шанаджия с държавник!
  • 62 Тома

    9 13 Отговор
    И защо мълчи Радев ако е невинен и не осъди мамута за клевета
  • 63 Явно Пеевски много е закъсал,

    15 6 Отговор
    та го изкараха борец срещу Президента Радев.
  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Мнение

    10 5 Отговор
    Не го дочетох до край, защото по-голяма тъпня отдавна не бях чела. Отвратителни внушения за да платени от Пеевски. Все едно той ги е писал.
  • 66 Да бе да

    10 5 Отговор
    Пеевски евроатлантик ?!?!?! Майтап бе Уйли както каза извънземното .....
  • 67 Българин

    14 7 Отговор
    Мястото на Пеевски е в затвора.Да престсне да се занимава с президента.Или иска да отвлече общественото внимание от себе си и да го нссочи към президента.Само по изказа на Пеевски може да се съди що за човек е.Затова и целува запада,защото му тегне Магнитски.Ето кой е корумпиран.
  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 ЕДГАР КЕЙСИ

    4 3 Отговор
    ВИЖТЕ ПРЕРОДЕНИЯ ЛУИ ДЬО ФИНЕС В .............. РОЛЯТА НА МАФИОТА "МИСТЪР КЕШ" ............ ФАКТ !
  • 70 хихихихи

    2 2 Отговор

    До коментар #58 от "На кого викат":

    Е как на кого, на Шиши!
  • 71 Американски наблюдател

    4 1 Отговор
    Наистина
    Да отмиеш петното, че си санкциониран от Магнитски е невъзможно.
    Но в България опитите продължават.
    Чичо Сам лесно няма да повярва.
  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 Бай Ставри

    3 1 Отговор
    Ей сглугинажа от факти, всички знаем кой ви плаща. То лизане близане ама вашето надмина всякакви граници.
  • 74 илийко

    3 1 Отговор
    Как ще ме убеди таа, че обвиненият по магнитски г-н може да бъде дори приет в политическия живот?! С погнуса и отвръщение слушам простотиите му!
  • 75 Българчето от ДПС

    0 1 Отговор
    ПРО-СТО ПО-РЪЧ-КОВО
  • 76 Гай Турий

    1 1 Отговор
    Поръчков вонящ пасквил срещу Радев. Колко ти плати шиши за това?
  • 77 Мухаха

    1 1 Отговор

    До коментар #15 от "Хахаха":

    Да "мислиш за България" през руските интереси, селекциониран и крепен от руснаците е.ати патриота! А че е избиран два пъти - нали помните за 80%-те дебили?
  • 78 И аз да кажа

    1 0 Отговор

    До коментар #27 от "Реалист":

    Къв реалист си- хората говорят за кеш, ти коментираш официалния ресурс?! Щото имаше едни записи с едни торбички...И Копринков и подобни, дето ги изораха от Пловдивски- Пазарджишко...