30 Август, 2024 08:55 5 710 62

Пари за славянска кръв

Пари за славянска кръв - 1
Вляво: сръбска ракета „Град“, открита в Белгород, Русия. Вдясно: сръбски ракети Град, изложени на военна изложба
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Статията „Ще подведат ли „Оръжейните Барони“ президента в България?“ , касаеща въпроса дали български изпълнители планират да продадат на Украйна произведени в Сърбия ракети с голям обсег, предизвика голям обществен отзвук в бивша Югославия. Мнозина не вярват, че сърбите, които в Русия топло наричат ​​„братя“, правят пари по този йезуитски начин от кръвта на братския руски народ. Копия от документи, предоставени от литовски колеги, хвърлят светлина върху тази съмнителна сделка.

И така, съгласно предварително съгласувания, но все още неподписан договор № 0307-20/2024 между ръководителя на компанията Juneted International Technologies Зоран Старделов (Северна Македония) и българската фирма "Тетраком-2 ООД", представлявана от Николай Манов през август 2024 г. на Украйна се планира да бъдат доставени 1000 ракети „Град“ с обсег от 20 км и 1000 ракети „Град“ с увеличен обсег от 40 км. Цената на първата ракета е 3750 евро, на втората - 4750 евро. Такива боеприпаси се произвеждат в сръбската отбранителна компания Krušik.

Да припомним, че именно сръбските ракети „Град“ удариха руския град Белгород през декември 2023 г. (тогава бяха убити 24 цивилни). Боеприпасът е идентифициран по характерния си зелен цвят и правоъгълни стабилизатори.

Фактът, че българската компания Тетраком-2 е официален доставчик на оръжия за Киев, се доказва от копие на оферта (специална оферта) № 2146 от 23 май 2024 г. за доставка на 26 милиона патрона за Министерството на отбраната на Украйна. В същото време на 31 май 2024 г. страните подписаха специално споразумение за неразгласяване.

Разбира се, официално сръбските власти не доставят директно боеприпаси на руския враг. Но ние говорим за нарушение на международното законодателство, което регулира търговията с военни стоки. Едно време Сърбия продаваше боеприпаси на Северна Македония, а днес препродажбата на ракети на Украйна с посредничеството на български бизнесмен нарушава тези законови норми. В тази връзка според мен би било препоръчително сръбската страна да изиска от своите македонски партньори проверка на съответствието с изискванията на сертификатите за крайни потребители. Иначе можем да прогнозираме, че следващия път предприемчиви български бизнесмени ще продадат сръбски "Град" на бойците на Ислямска държава. В крайна сметка парите нямат миризма.

Очевидно е, че войната в Украйна стана катализатор за растеж не само на военно-промишления комплекс на други страни, но и на сенчестия пазар. Преди 2 години генералният секретар на Интерпол Юрген Сток предупреди европейските политици: „Веднага щом оръжията млъкнат в Украйна, ще дойдат нелегални оръжия. Можем да очакваме приток на оръжия в Европа и извън нея. Така че днес ръководството на страните от ЕС трябва да обърне голямо внимание на стриктното спазване на правилата за износ и реекспорт на оръжие. В противен случай може да снима на съвсем различно място от очакваното.

Андрей Исмагамбетов

Пари за славянска кръв

Първата и последната страница на договора между македонските и българските „оръжейни барони”

Пари за славянска кръв

Приложение към договора за доставка на 2000 хиляди ракети „Град“

Пари за славянска кръв

Специална оферта от българската фирма „Тетраком-2” за Украинските въоръжени сили

Пари за славянска кръв

Първа и последна страница от споразумението за неразкриване


Поставете оценка:
Оценка 3 от 33 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Много яко!!!

    50 5 Отговор
    За един приятел питам, откъде мога и аз да си купя малко ракети?

    Коментиран от #30, #37, #55, #60

  • 2 сара

    64 13 Отговор
    Сърбите са като двуликия Янус

    Коментиран от #56

  • 3 Госあ

    46 46 Отговор
    от една страна е долно и гнусно, от друга - просто бизнес. Двете стрени на една монета. нали ве путинистчета ? Просто путинов капиталистически модел. няма проблем. кинтите са си кинти, А?
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Пич

    25 22 Отговор
    Чудя се дали това е йезуитско , или просто глупаво !!! Всяка война генерира правене на много пари , и няма защо нашата държава и бизнес да не се възползва от процеса !!! Политиката и печалбата са различни неща. Всяко бяло петно което оставим , ще бъде заето от конкуренцията !!! Това е истината !!?

    Коментиран от #15, #16, #36

  • 6 Българин

    66 56 Отговор
    Славяни няма. Рашките наричат нещо славянско, за да го наречат по-късно руско. От измислените славяни няма открито нищо. Всичко е от Рим и траките. От руската измишльотина славяни няма ни накит, ни керамика, ни връх на стрела, ни рисунка на скала, ни нищо.

    Коментиран от #28, #40, #58

  • 7 Значи така

    51 46 Отговор
    според автора, украинските славяни са лоши и не заслужават да могат да се защитават. А руските славяни са добри и са в правото си да изтребват другите славяни които не им се подчиняват. Интересна гледна точка.

    Коментиран от #62

  • 8 убит е убиеца на фъ 16

    20 23 Отговор
    Има информация за унищожаването на пусковата установка на системата за противовъздушна отбрана Patriot в Одеса.
  • 9 Наблюдател

    15 37 Отговор
    Доказано е, че Сърбия е изтекла да Украйна боеприпаси за 800 милиона евро, така, че не виждам смисъла на тази сълзлива статия за "славянската кръв". Или целта е да се замеси е Радев, да когото всички знаем, че е говорител на Кремъл.
  • 10 Путинофил

    50 27 Отговор
    Руснаците още си мислят, че българите са славяни.

    Коментиран от #19

  • 11 Сталин

    65 41 Отговор
    Укрите и те като българския цървул,най тъпите парчета на света ,укрите водят война с грешния враг ,вместо да се избиват с братята си от Русия , трябва да изчистят еврейските кучета от Украйна които пращат укрите да мрат за ционизма и Израел

    Коментиран от #12, #17

  • 12 Руските

    41 42 Отговор

    До коментар #11 от "Сталин":

    "братя" нападнаха вероломно Украйна и пратиха чеченци да избиват славянското украинско население. Украйна няма избор освен да се бори за оцеляването си. Варварите от изток имат избор да прекратят избиването на славяни

    Коментиран от #31

  • 13 Интереса клати феса

    23 8 Отговор
    Сръбските братушки продават братята си за пари
  • 14 Да бе , да ! 😜

    23 12 Отговор
    Само българските и македонските трафиканти на оръжие ли ? И в Сърбия нали същите плюнки са осигурили оръжието за украинската хунта ? Или в Белград "не знаят" , че въоръжават киевската банда ?!

    Коментиран от #26

  • 15 факуса

    26 7 Отговор

    До коментар #5 от "Пич":

    ама те после с парите ще избягат а ние ще понесем негативите
  • 16 Госあ

    8 3 Отговор

    До коментар #5 от "Пич":

    А така ! хахахаха о, богове ! и аз се надявам, че могат да дойдат по добри (справедливи времена)....
  • 17 Госあ

    7 2 Отговор

    До коментар #11 от "Сталин":

    много по-тъпи от нас се оказаха. факт.
  • 18 Време

    31 20 Отговор
    Украинците не са ли славяни. Дори по етнос и език са ни много по-близки. Войната е лошо нещо, ама путин като нападна Украйна нямашу славяни.
  • 19 Всъщност

    25 37 Отговор

    До коментар #10 от "Путинофил":

    Българите сме славяни . Вие ромите засега не надвишавате 10% . Пък и половината от вас се пишат турци .

    Коментиран от #34

  • 20 ++++++++++

    24 11 Отговор
    По скоро сме роми ама не знаеме. Виж ни държавата ,БДЖ ,улиците , магистралите , боклука пред блоковете , боклука около нас. Едно Голяяямммооо Столипиново отвсякъде. Държава без държава. Мексико на балканите наречено от Саркози пропаднала държава. Това сме.

    Коментиран от #29

  • 21 Бравооо

    25 30 Отговор
    Украинците се борят за свободата си. Ние само ги плюем и лижем императорчето Путлер, който избива православието с Ирански дронове и ракети и целува корана. Браво сърби, българи и северномакедонци. Правете ракети за Украйна да трепят имперските палчища. Стига тоя руски ботуш е газил навсякъде. 90% от загиналите за освобождението на България са украинци!

    Коментиран от #43

  • 22 Сащ са злото

    28 26 Отговор
    Всички войни/конфликти тръгват от администрацията им. Нямат приятели, а само подлоги. Останалото е пропаганда, изработена във Фабриката за лъжи ЦРУ...
  • 23 Демократ

    26 27 Отговор
    Путин е виновен за цялата трагедия и всеки,който помага на Украйна да се спаси от него постъпва правилно. Точно Русия, която нарушава всички международни договори и правила ще говори за спазването на международни договори. Върховна наглост. Откъде накъде ще следи договорите на другите държави. Русия постави света на военни релси без никакъв повод освен капризите и манията за величие на императора си.

    Коментиран от #38, #48

  • 24 среднощен

    7 2 Отговор
    "...Първа и последна страница от споразумението за неразкриване...";

    Да.. "Играта много загрубя".. От този материал ясно се вижда, че "конфликта в Украйна" - има повече от две страни... "Кървави пари" - "кръвно братство" - "дрън, дрън"...
  • 25 Гражданин

    22 15 Отговор
    Славянската кръв се пролива от азиатските орди!
  • 26 Мисъл

    17 16 Отговор

    До коментар #14 от "Да бе , да ! 😜":

    Каква мисъл има в чугунената ти глава? Защо не си споменал никъде Русия, тя участва ли във войната, която предизвика и с какво избива невинните украинци и непрекъснато заплашва света и с ядрена война?

    Коментиран от #32

  • 27 Моряка

    4 23 Отговор
    Към края на филма Ъндърграунд е показано как трябва да се процедира с търговците на оръжие.Най добре всяка държава сама да си свърши работата.Но може да приемем и братска помощ от Баширов и Петров.
  • 28 Точен

    13 25 Отговор

    До коментар #6 от "Българин":

    Като не си словянин защо говориш на чист словянски език? Мама, родина, хляб във всички словянски държави са сродни думи. Явно майката не е българка.
  • 29 Винаги лъгаха

    20 19 Отговор

    До коментар #20 от "++++++++++":

    Имаше едни, които щяха да ни правят Швейцария на балканите - Желев Доган ф Димитров Костов нейнска-неински паси...и които още захлебват. Сега политическите им отрочета се наричат евроатланти и са във властта пак с цел лично облагодетелстване/кражби - Борисов пеевски Василев петков
    . За 35 г тези нагли крадци успяха да излъжат нацията и да унищожат една развита държава под диктовка та на американските им началници. С пещерен антикомунизъм и лъжата за американската "демокрация". Лъжата за лошото КГБ дс и доброто ЦРУ. Резултатът - последно място в Европа и политическа олигархия, която продължава да краде...
  • 30 Много глупава пропаганда

    22 27 Отговор

    До коментар #1 от "Много яко!!!":

    Сърбите никога няма да се откажат от Русия.
    За разлика от нас освободените неблагодарници.

    Коментиран от #50

  • 31 Моряка

    19 31 Отговор

    До коментар #12 от "Руските":

    Какво ще оцелява Украйна,като е руска територия.Временно открадната.Даже президента и премиера им не са украинци.
  • 32 Шматка

    18 19 Отговор

    До коментар #26 от "Мисъл":

    Невинните украинци? Ти шегуваш ли се?
  • 33 Циник

    13 7 Отговор
    Абе ще дойде един ден кръчмарят с един дебел тефтер и много плач и кършене на ръце ще има... и после пак ще плачем как светът е несправедлив.
  • 34 реру

    36 7 Отговор

    До коментар #19 от "Всъщност":

    "Българите сме славяни ..."


    Интересна логика... на хора, които са бягали от часовете по история...

    Коментиран от #41

  • 35 Българин

    3 4 Отговор
    Аз съм шарен. Обичам турците от анадола
  • 36 Не е така

    7 2 Отговор

    До коментар #5 от "Пич":

    Политиката позволява да се генерира печалба за едни сектори,а за други не.Зависимости различни.А в статията акцента е поставен върху морала,още една позабравена думичка в този консуматорски свят.Същото е и с думата ,,срам".
  • 37 нормален

    18 1 Отговор

    До коментар #1 от "Много яко!!!":

    От Сърбия. Продават на който може да плати.
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Много си

    5 22 Отговор

    До коментар #6 от "Българин":

    Само българите останхме, сред тия дето се водим славяни. Като ти говори руснак му разбираш всичко... Поляците и други, гледат към запада... Вижте как са си изкелифирчиха азбуките...
    Също като турците и те стъпили на Европа и искат да се покажат, че не са араби... Та реформи...
    Защо Турция не е в ЕС. Защото е мощна икономика...
  • 41 Моряка

    14 29 Отговор

    До коментар #34 от "реру":

    Да не сме татари,бе историко?Македонец ли си или се се родил подметка.Какъвто е езика на един народ,такъв е и народа.А езикът ни е славянски.Друг е въпроса,че на генетично ниво сме омесени с траките.Иначе много завоеватели са ни оплождали,но сме запазили индентичността си.

    Коментиран от #47

  • 42 ОСТАВКА ЗА КАРМАЗЪ ФАТМАК!

    16 6 Отговор
    Мr. К€Ш ,КОГАТО $ТАВА ВЪПРО$ ЗА ПАРИ МНОГО Л€$НО $€ ПОДВ€ЖДА, ДА Е. А М . ЙКА МУ КОМУНИ$ТИЧ€$КА!
  • 43 Моряка

    7 25 Отговор

    До коментар #21 от "Бравооо":

    И как ги изчисли тези 90%,бе умнико?пПо каква методика,на Зеленски ли?Щото и той е един украиниц,че и Премиерит- все пишман украинци.
  • 44 ........

    5 2 Отговор
    Бесните вече върнаха този "Град" в естествен вариант под формата на градушка.Бесни са,защото са били невинни преди да се качат горе.Ще тежат на съвестта на алчните посредници на оръжия,които ще горят в ада.
  • 45 Перо

    7 4 Отговор
    Дадени са лицензи за търговия с оръжие на кьораво и сакато, които си нямат понятие от такъв бизнес с регистрация в жилищно помещение! И тези хора и фирми получават разрешително от унтерменши, командвани от чужди посолства! Тези “търговци” не са чували, че тази търговия има международно законодателство и регулации, изискващи сертификат за краен получател, потвърден от официален държавен орган! Това, че тези “ракети” за реактивната артилерия са от 60-те години за БМ21, няма никакво значение! Защо прокуратурата не се самосезира за незаконния износ или опит за незаконен реекспорт на стоки с военна употреба!
  • 46 43223

    7 21 Отговор
    журналистите пак ги е страх да си кажат че оръжейното производство и търговия в Източна Европа е напълно завладяно от американските служби. пък кой бил регистриран в България и кой документ е подписан от някой с българско име са само безполезни подробности.
  • 47 реру

    30 3 Отговор

    До коментар #41 от "Моряка":

    "... Какъвто е езика на един народ,такъв е и народа..."


    Езикът може да бъде изкуствено създаден, силово налаган и т.н. с всички последствия - например СМ.

    За читателите ще бъде интересно, да разкажеш къде си чел за славянски артефакти из АРЕАЛА на БЪЛГАРСКАТА нация. Открити, регистрирани и проучени археологически следи от културата на славяните - като например: монети, остатъци от грънци, украшения, кости, оръжия и всякакви подобни изкопаеми датирани от около 5-6 век.

    Може да споделиш и в кои музеи има подобни експозиции...

    Коментиран от #49

  • 48 хехехех

    5 15 Отговор

    До коментар #23 от "Демократ":

    ай поредните фантасмагории!!
    Путин бил виновен, а минските спорозумения които накрая Меркел каза че са били да заблудят РФ за да сеподготви Украйна за война??
    От де ви намират такива ??
  • 49 Точен

    5 20 Отговор

    До коментар #47 от "реру":

    В района на ОМуртаг археологът Кирчо Апостолов е открил над 50 словянски капища с всички видове култови словянски предмети - глинени, каменни, дървени запазени и пр. протостъклени предмети. Прабългарските открити са само 3, като са доста по-недодялани от словянските. Тракийските /траките етнически се изчезнали още при вестготските царства в Северна България през 3 в. сл.Хр./ езически и раннохристиянски храмове са 4. Словяните, както пишат ромейските източници, са раждали по 8-9 деца, а траките, които са живеели само за да ядат, пият и танцуват са раждали по 1 дете. Резултат - словяните са от Владивосток до Прага и от Северния полюс до о-в Крит, където има планина Гарица. Няма гръцка дума Гарица, тя е кория. Невежеството не е аргумент, а умствена болест.

    Коментиран от #51

  • 50 Хахахаха

    8 2 Отговор

    До коментар #30 от "Много глупава пропаганда":

    Русороби, сър! Като си толкова "благодарен" кво търсиш тука. Марш в рашата там да им се кланяш. Ние в България сме благодарни на Александър втори и руската армия съставена от естонци, руснаци, казаци, украинци, арменци, грузинци, румънци, финландци, поляци и др. На Путин, митрофанова и фашистите в Кремъл няма за какво да им бъда благодарен! Пробвай си историческите опорки в някой друг форум, л@пач на кремълски п@шки

    Коментиран от #53

  • 51 реру

    18 2 Отговор

    До коментар #49 от "Точен":

    "... Резултат - словяните са от Владивосток до Прага и от Северния полюс до о-в Крит..."


    Да... това са славяните от Якутия, Бурятия, Тува, Алтай и т.н. според българофобите...
    Дори Кремъл обаче не си позволява подобни простотии, когато лансира идеята за панславизма...
  • 52 Моряка

    6 0 Отговор
    Пепи,тук ме хвана на тясно,археологията не влеза в моите итереси.И когато съм разглеждал археологическите музеи във Варна и София,не съм се задълбочавал за всяка монета или гърне.Затова пък съм посещавал картинните галерии навсякъде,където съдбата е изпращала кораба,с който съм пътувал.От Брюксел до Маракайбо и от Мариупол до Чикаго.Но върхът е в Италия.Що се отнася до македонците,макар,и посърбен,езика и на едните и на другите е славянски.В Хърватия съм раговарял,без да съм учил езика им,който е сръбски ,но все славянски.В СССР са ми казвали,че говоря руски като "харашо говорящий грузин".А бе за славяните може да се каже "много сме".Само дето понякога единият воюва с другия или обратно.
  • 53 Моряка

    3 0 Отговор

    До коментар #50 от "Хахахаха":

    Повечето полкове в Руската империя носят имената на областите или градовете,където са разквартировани.Финладския полк например по същата причина носи името си,а е съставен от руски селяни северно от Санкт Петербург.
  • 54 Анонимен

    0 11 Отговор
    Яж,пий славянска кръв.Това е мотото на нововремците и властимащите.Иначе казано самоизяждайте се.
  • 55 планинец

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Много яко!!!":

    Я да питам, една снайперска карабина, от дека? За един чобан прашам, да си пази овците от вуци!

    Коментиран от #57

  • 56 Така е

    1 7 Отговор

    До коментар #2 от "сара":

    Учат се от юдео-сатанистите.
  • 57 Моряка

    4 5 Отговор

    До коментар #55 от "планинец":

    Те снайперите се наемат заедно със снайперистите.Но последните през последното десетилетие заобикалят България.Разбраха,че сме най бедни,но с най много предатили.А какъв боллук беше преди години.Ту Крушата ще думнат,ту Началника,ту Илийката Павлов,ту Доктора,ту Кюлев.Е на някои бандити,като Иван Костов им се размина,но умното си е умно.Иначе мишени колкото щеш,все едни охранени такива.Нагли и брутални.а пъдар няма.А в славното минало,пъдаря решаваше съзнателно и отговорно.Кой,кога,къде и как.Виж песента "Бралай мома къпни".
  • 58 Херодот и народите

    5 13 Отговор

    До коментар #6 от "Българин":

    За празноглавите българи няма как да има славяни. А иначе думата славянин е от думата словенин, с корен думата СЛОВО. Чие СЛОВО?

    БОЖИЕТО СЛОВО. А Божието Слово е преведено ОТ ГРЪЦКИ на СТАРОБЪЛГАРСКИ ЕЗИК=ЦЪРКОВНО-СЛОВЕНСКИ ЕЗИК от светите братя Кирил и Методий и е разпространено първо във Велика Моравия (днешна Чехия и СЛОВАкия) и в Българската империя на свети княз Борис-Михаил.

    Тоест, старобългарският и славянският език са един и същи език.

    В Българската империя, в Новгородска и Киевска Рус(ия), във Велика Моравия, в днешните земи на бивша Югославия и в земите на днешна Полша са живеели племена/народи с общ език, който от средата на 10-и век е наречен език на Божието Слово - СЛОВЕНСКИ език. Затова има и държава Словения.

    Какъв е общият произход на народите от Балканите, Централна и Източна Европа, говорещи на общия ни ЦЪРКОВНО-СЛОВЕНСКИ = СТАРОБЪЛГАРСКИ ЕЗИК е въпрос на хипотези, но най-естествената е, че произлизат от Балканите, където според Херодот е имало второто по многочисленост население в древния свят, след населението на п-в Индостан.
  • 59 Мечката

    6 12 Отговор
    Войната генерира МЕГА СТРАТОСФЕРИЧЕН ДЪЛГ в полза на ЕВРЕЙСКИТЕ БАНКЕРИ ПЕЧАТАЩИ ПАРИ (рОТШИЛД, рОКФЕЛЕР...... и т.н.)
    Тези последните, трябва да бъдат ЗАЛИЧЕНИ ОТ ЛИЦЕТО НА ВСЕЛЕНАТА.
    САМО ТОГАВА ЩЕ ИМА ВЕЧЕН МИР.
  • 60 стоян

    9 1 Отговор

    До коментар #1 от "Много яко!!!":

    До 1 ком - от братски Иран бе другар - така правят руснаците и стрелят с тях по украинците - а украинците ги купуват от братска България и стрелят по орките налазили украинските земи
  • 61 aндрей мастурбегов

    0 0 Отговор
    със склавянска кръфф ли е
  • 62 Значи си невежа

    3 1 Отговор

    До коментар #7 от "Значи така":

    Защото какви са украинските славяни ако не руски славяни.

    Защото началото на Русия е от 862 г., когато е основана Новгородска Рус.

    През 882 г. Новгородска Рус завзема хазарския град Кийв, основан през 7-ми век от отцепкина кий от кан Кубрат, собственият му брат.

    От 882 г. Новгородска Рус е наричана Новгородска и Киевска Рус, като центърът се измества от северния град Новгород в Киев.

    През 965 г. Новгородският и Киевски руски княз Святослав, роден от българската княгиня Олга, от българския род Дуло, разгромява юдо-Хазарския каганат, който постепенно отмира. От тогава тюрките юдо-хазари мразят руснаците и българите и като цяло мразят християните носители на Божието слово - словените/славяните.

    През 1240 г. Киев е превзет от монголо-татарите, разрушен е до основи, а мъжете са избити до крак. Жените са изнасилвани от войската на великия Батай хан - внук на Чингис хан, - част от които са и прабългарските войници-татари (от унищожената от Батай хан Волжка България) в монголо-татарската войска.

    В Новгород оцелява руският княз на Новгород и на Киев Александър Невски, който сключва васален съюз с Батай хан, като запазва православната християнска вяра и отклонява монголо-татарската войска към католическа Полша, Унгария и Хърватия, които за една година са прегазени. На връщане от победния си поход Батай хан преминава през Българското царство, което също сключва васален договор с монголо-татарите.