Тема: Украйна

29 Август, 2024 19:05 2 831 79

Украйна и САЩ са на прага на важно решение за оръжията с голям обсег

  • русия-
  • украйна-
  • война

На 30 август 2024 г. министърът на отбраната на Украйна Рустем Умеров и ръководителят на президентската канцелария Андрий Йермак ще пътуват до Вашингтон с важна мисия

Украйна и САЩ са на прага на важно решение за оръжията с голям обсег - 1
Снимка: Областна администрация Суми
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Коментар на: polskienowiny.pl

На 30 август 2024 г. министърът на отбраната на Украйна Рустем Умеров и ръководителят на президентската канцелария Андрий Йермак ще пътуват до Вашингтон с една от най-важните мисии от началото на непредизвиканата война между Русия и Украйна.

Те възнамеряват да поискат разрешение от администрацията на Байдън да използват оръжия с голям обсег за удари по военни цели в Русия. Посещението стана критично при последните масирани атаки на Русия на 26-28 август, които нанесоха значителни щети на украинската гражданска инфраструктура и доведоха до множество цивилни жертви.

Украинската делегация планира да предостави на администрацията на САЩ списък с приоритетни военни цели в Русия. Според Politico това е опит да се накарат американските власти да премахнат ограниченията върху използването на американско оръжие срещу руска територия, по-специално ракети ATACMS. Засега администрацията на Байдън продължава своята сдържана политика, позовавайки се на риска от ескалация и ограничения брой американски ракети. Струва си да се отбележи, че Русия вече е преместила много ключови военни съоръжения, включително авиацията, далеч от границата, което до известна степен намалява потенциала за украински удари.

Решението на САЩ да не премахват ограниченията за използване на американски оръжия в Русия може да се обясни с няколко фактора. Първо, Вашингтон запазва ракетите ATACMS за бъдещи стратегически важни операции, като евентуално нападение над Крим. Второ, САЩ чакат подходящо вътрешно или външнополитическо събитие, за да вземат това решение в правилния стратегически и политически момент.

По-рано Великобритания, Франция и Холандия вече дадоха разрешение на Украйна да използва далекобойни оръжия. Тези страни се превърнаха във важни съюзници в борбата срещу руската агресия, разбирайки необходимостта да осигурят на Украйна способността да защитава своята територия и народ.

Неотдавнашните масирани руски атаки срещу Украйна, които се състояха от 26 до 28 август, доведоха до значителни цивилни жертви. По последни данни в резултат на тези удари са загинали над 40 души, а десетки са ранени. Тези брутални атаки срещу мирни градове в Украйна подчертават необходимостта да се предостави на страната оръжие, за да се защити и ефективно да противодейства на руската агресия.

Правото на Украйна да използва оръжия с голям обсег срещу военни цели на руска земя е от решаващо значение не само за Украйна, но и за цяла Европа. Той ще защити гражданската инфраструктура и ще спаси хиляди животи при постоянна заплаха от руска агресия.

Владимир Путин и неговите пропагандисти многократно са заплашвали европейски страни като Полша, Литва и Латвия. Това не може да бъде пренебрегнато. Освен това окупираните територии в Грузия и Молдова показват, че Русия вече извършва агресивни действия извън Украйна, което подчертава необходимостта от международно противодействие на имперските амбиции на Русия. Трябва да се спре за мир и стабилност в региона.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 48 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хахахаха

    26 6 Отговор
    Разрешение по руска територия ще има. Но не се знае дали ще дойде сега или по-късно. Ясно ви е, че всяка страна държи козове, а това е един коз. Ако бъде изигран сега, не може да бъде ползван след това,като коз. И така, който има повече козове в края, той печели.

    Коментиран от #4, #56

  • 2 Тома

    52 9 Отговор
    Това е най важното решение за трета световна война

    Коментиран от #3, #55

  • 3 Хахахаха

    15 55 Отговор

    До коментар #2 от "Тома":

    За да няма трета световна, путлера трябваше да се изтегли. Ама и копейките не подкрепяте изтегляне, нали?

    Коментиран от #17, #38

  • 4 Хохо Бохо

    47 9 Отговор

    До коментар #1 от "Хахахаха":

    Ма тя играта без коз ма. Дръж си ги козовете за накрая. Русия държи тузовете, ядрените в случай, че за цяла игра не го разбра

    Коментиран от #7

  • 5 да не замирише

    34 4 Отговор
    на радиация скоро
  • 6 пенсионер от Варна

    35 8 Отговор
    абе , що ги бави Путя тия !?

    Коментиран от #9, #57

  • 7 Хахахаха

    16 46 Отговор

    До коментар #4 от "Хохо Бохо":

    Незнам кво държи раша, ама да започнеш война срещу друга държава, уж за да не те нападнела, а след 2 години вече войната да е на твоя територия. Ами ти кажи, кой печели за сега? Тези 290 обекта, които Украйна може да удари по руска територия, също са козове. Та путлера да знае, ако не хвърля картите, тези обекти може да хвръкнат. Украинските вече са ударени, така че путлера вече няма какво дава удря. Ама руските обекти сега започват да бъдат удряни.

    Коментиран от #13, #30

  • 8 Спецназ

    31 3 Отговор
    ATACMS са много СКЪПО, милионно удоволствие да стреляш на салма по руски градове без военни обекти.

    Американците си имат и други съображения, де...

    Коментиран от #10

  • 9 Хахахаха

    11 31 Отговор

    До коментар #6 от "пенсионер от Варна":

    Е кво ги бави бе копейка? Расийската армия нали беше в Киев, какво стана? За какво бавене пишеш? Тя рашата от където е минала, град не е оставила.

    Коментиран от #64

  • 10 Хахахаха

    11 20 Отговор

    До коментар #8 от "Спецназ":

    Набелязани 290 обекта! Военни! В обсега на ракетите и оръжията които вероятно ще могат да ползват!
  • 11 ха ха

    29 8 Отговор
    доводите на украинските бандити не струват , затова прибягват до пропагандни лъжи
  • 12 гост

    22 5 Отговор
    Света да се готви за 3 Тата световна
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Хак

    26 7 Отговор
    Те американските ракети са като ейбръмса и ф16 затова не ги дават да не се излагат. Ейбръмсите дадоха фира, а фките взеха да падат сами преди да сме ги видели.
  • 15 Хайде стига с тези

    27 6 Отговор
    пенизи за чудодейните оръжия с голям обсег. Русия е ЯДРЕНА сила. Подчертавам за алтернативно надарените - ЯДРЕНА. Бившия президент на украйна, комика зеленски, направи всичко по силите си, с нахлуването в Курска област, да елиминира всякакъв шанс за мирно споразумение. Тоест украйна приключи. Русия ще си вземе нейното, останалото е за блек рок и сие. И никакви ракети с голям обсег няма да променят фактите. Най-малкото, защото никой не иска ядрен Армагедон.

    Коментиран от #18, #21, #49

  • 16 ай честито

    26 3 Отговор
    Назовани са загубите на въоръжените сили на Украйна в Курска област от началото на инвазията: 7450 човека
  • 17 Китин от Китен

    21 1 Отговор

    До коментар #3 от "Хахахаха":

    На какво се хилиш, Хахо?
    Какво й е смешното на тази война, обясни защо я възприемат така пациентите в психиатрията!

    Коментиран от #23

  • 18 Хе хе

    7 21 Отговор

    До коментар #15 от "Хайде стига с тези":

    Вече започвам да се съмнявам, че ватите имат ядрени оръжия, вече над 100 червени линии бяха преминати, а само празни приказки на пияндурника Медведев хе хе хе.

    Коментиран от #22, #32

  • 19 Блез Паскал

    21 4 Отговор
    Украйна и САЩ са на прага на важно решение !
    Замислят Третата...

    Коментиран от #27

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Хахахаха

    6 21 Отговор

    До коментар #15 от "Хайде стига с тези":

    Има и други ядрени сили, не се превъзбуждай! И САЩ са ядрена сила, но се изтеглиха от Афганистан! Какво като раша е ядрена сила, тя не може да пази открадната територия с ядрено оръжие!
  • 22 Хахахаха

    6 18 Отговор

    До коментар #18 от "Хе хе":

    Ватите чертаят кафеви линии. Такива са вече след червените.
  • 23 Хахахаха

    3 8 Отговор

    До коментар #17 от "Китин от Китен":

    Аз не се хиля. Това е ник, колкото да е написано нещо там.

    Коментиран от #40, #50

  • 24 Бъдеще

    25 5 Отговор
    Разбирам руската стратегия, за избягване на цивилни жертви. Обаче така военните стават неефективни. Я виж какво прави Израел... пери всичко наред и не се интересува от нищо...

    50+ държави поддържат Украйна. Всички те имаха червени линии, които се заричаха, че няма да преминат. Но преминаха всичките си линии. И все по-активно се включват във войната срещу Русия. Това трябва да има някакъв отговор.

    Путин каза, че ако засегнат структура която е критична за Русия, то тогава не изключва употребата на ядрено оръжие. Точно това се опитват да предизвикат САЩ, чрез Украйна. С евентуално разрешение на САЩ, украинците ще стрелят точно срещу такива структури...

    Аз бих дал следния отговор; обявявам, че на 17,09,2024г. в 08,00часа, ще изстрелям ракета с ядрен снаряд към Кривой рог /родното място на клоуна/. Това е за да имат време да се евакуират всички, а не като САЩ да бомбардираш без предупреждение мирни японски градове... Сред това със сигурност ще изстрелям въпросната ракета, с маломощна ядрена глава. За да знаят, че когато им кажа, че следващата ракета е към Киев, да си знаят, че вече няма на какво да разчитат..

    Коментиран от #29, #39, #75

  • 25 Еми

    22 2 Отговор
    Глобалистите искат да ни затрият и няма да се спрат пред нищо... дано се разминем и този път. Наркоманът няма друг ход, иначе е пътник и не го интересува нищо останало, както и неговите господари през голямата локва.
  • 26 да де

    21 2 Отговор
    що бе поне веднъж не показаха договора за собствеността на крим и домбас ? няма упоменат срок , което ще рече докато даващия реши да си го поиска , и кой заплашва европа ? украинците плашат с русия , като взривяват газопроводи и спират петрола на европейците , като ги изнудват и шантажират за оръжия и пари , та се питам , кой ще спасява европа от украинските банди ? сащ ? ама друг път , англия ? ще пият чай , европа пак ще се моли на русия
  • 27 Китин от Китен

    18 2 Отговор

    До коментар #19 от "Блез Паскал":

    Ако някой замисля ТСВ, това със сигурност няма да е страна от ранга на Украйна. А ако САЩ имат подобни близки до малоумието намерения / а и въобще при вземането на стратегически свои решения/ те няма да се съветват с незначителни в геополитическо отношение държави. За американците Украйна не е нещо повече от доставчик на пушечно месо.
    Слугите трябва да знаят мястото си. Иначе големите бият.
  • 28 По-рано Великобритания, Франция и Холанд

    14 1 Отговор
    Са под-вода -първи........
  • 29 Хахахаха

    3 23 Отговор

    До коментар #24 от "Бъдеще":

    Стига с този САЩ бе еййй. Украйна ще воюва за територията си, какво не разбрахте? Ще гърмят докато не си върнат територията!
  • 30 Хохо Бохо

    17 2 Отговор

    До коментар #7 от "Хахахаха":

    Играта приключи. Русия отдавна ги пердаши с такива козове. Салофюрера се хвали, че свалят 100 от 50 коза. Е кое те навежда на мисълта, че тези ракети ще стигнат целта си в Русия? Кое? Май нещо не се връзва а? Тва в Курск е диверсионен рейд, нищо не са завзели еле па удържали. Ринат ги от там с кофи, късметлиите рязко пътуват на изток, към Сибир в лагерите. Ма чети Форбс, не само на козяците пропагандата за туземци

    Коментиран от #31

  • 31 Хахахаха

    5 16 Отговор

    До коментар #30 от "Хохо Бохо":

    За това ли войната вече е на руска територия?

    Коментиран от #45

  • 32 Хохо Бохо

    9 1 Отговор

    До коментар #18 от "Хе хе":

    Ако ти се приключва оди се хвърли от високо. На мен ми се живее
  • 33 Доктрината

    20 2 Отговор
    Лавров го каза доста ясно, които не е гледал видеото... има го в тубата. За краварите няма да има прошка, да не си мислят, че само Европа ще го отнесе пак.
  • 34 1111

    21 2 Отговор
    Запада да спре изцяло помощта за Украйна и войната ще свърши веднага. Светът иска това, иска мир.

    Коментиран от #36

  • 35 Безумците

    19 2 Отговор
    В дементната администрация са опасност за света, все още се имат за изключителни... Готови са да пожертват след Укрия и Европа, смятайки, че скрити между два океана, ще оцелеят... Опасна самозаблуда!
  • 36 Хахахаха

    3 17 Отговор

    До коментар #34 от "1111":

    Светът иска раша да се изтегли и това решение ще се види на мирните преговори, в които вероятно ще участват Китай и Индия.

    Коментиран от #60

  • 37 Българин

    17 5 Отговор
    Зеленски отдавна иска да запали света.Така,че ако запада се съгласи с условията на Украйна,то трета световма война е неизбежна.

    Коментиран от #65

  • 38 факуса

    17 3 Отговор

    До коментар #3 от "Хахахаха":

    смнешник ,требеше едни споразумения да се спазят

    Коментиран от #41

  • 39 Китин от Китен

    14 3 Отговор

    До коментар #24 от "Бъдеще":

    Мисля, че бъркаш с мястото на евентуален руски ядрен отговор. Защото Кривой рог е руски град.
    Ако се стигне до фатално решение за използване на тактическо ЯО, най-вероятните цели ще са в Югозападна Украйна, районите на Лвов и Ивано-Франковск. Това са най-отдалечените от Русия райони, най-близко до границите с ЕС, бившата Галиция, там минават няколко от основните линии за доставка на въоръжение за ВСУ, там и населението е украинско, говори се, мисли се на мова, това е гнездото на бандеровщината и лютата омраза към Русия и всичко руско.
  • 40 Китин от Китен

    7 5 Отговор

    До коментар #23 от "Хахахаха":

    "Колкото да е написано нещо там" е интересен симптом.
    С какво те лекуват, Хахо?

    Коментиран от #42

  • 41 Хахахаха

    4 15 Отговор

    До коментар #38 от "факуса":

    Трябваше путлера да не окупира Крим и Донбас, това трябваше.

    Коментиран от #44, #66

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 тогарев

    16 3 Отговор
    Крайно време е руснаците да приключват с тия дебилни укри!

    Коментиран от #59

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 хахо

    8 5 Отговор

    До коментар #31 от "Хахахаха":

    каква територия бе .35 км на 35 км.То софийското равно поле е по голямо.

    Коментиран от #47

  • 46 Ами

    7 1 Отговор

    До коментар #42 от "Хахахаха":

    Що така грубо бе пенн Делл?
  • 47 Хахахаха

    5 13 Отговор

    До коментар #45 от "хахо":

    Това се половината територия на Луганска област, за която рашаните дадоха 600 хиляди жертви.
  • 48 Ами

    5 1 Отговор
    Само недокле цан пеее ааал не с акъла си,,може да ползва никХаХаХа
  • 49 Бат Кирпич

    7 13 Отговор

    До коментар #15 от "Хайде стига с тези":

    Ядрена сила на хартия , разбра се колко е ограничена Руската боеспособност.

    Коментиран от #52

  • 50 .!.:)

    8 1 Отговор

    До коментар #23 от "Хахахаха":

    Ходи да си бръснеш краката и скубеш веждите.
  • 51 Сократ

    14 3 Отговор
    На сащ им е през ... работа за Европа. Милите спят и сънуват поредната разрушителна война в Европа. Но май си правят сметките без кръчмаря. Този път и при тях ще падат ракети. И при тях ще капе също, като в Европа.
  • 52 Сократ

    10 2 Отговор

    До коментар #49 от "Бат Кирпич":

    Айде да не пробваме колко им е силата. Ако на теб ти се мре от ядро, на мен не.
  • 53 Ленин

    7 13 Отговор
    И за да няма какво предлагаш. Да им се дават територии, да стрелят по всички Украински градове,да правят каквото си искат защото били ядрена сила. Мир се постига след преговори, когато дрънкат оръжия от двете страни. Иначе руснаците ще продължават да са недосегаеми. Нека усетят сега войната и обикновените хора. Нали те си го избраха, те пяха по стадиони и добавяха територии. Или какво,,,, руzzка та ракета носи мир.

    Коментиран от #58, #68

  • 54 Мда

    10 2 Отговор
    Отиват да получат заповед,а не разрешение.
  • 55 Путин

    5 8 Отговор

    До коментар #2 от "Тома":

    Не мога ве, много съм кафяв. Всипко около мен е кафяво
  • 56 по същото време

    10 3 Отговор

    До коментар #1 от "Хахахаха":

    България тегли рекорден дълг, за да плати стар дълг.
    Да му мислят афганистанците мигранти, които ще трябва да го връщат.
  • 57 Путин

    4 8 Отговор

    До коментар #6 от "пенсионер от Варна":

    Евреин съм, Сорос не дава да пипаме запада. Понимаеш копейка?
  • 58 Сократ

    11 6 Отговор

    До коментар #53 от "Ленин":

    А Ирак някой пита ли го? А Либия? Айде моля с подобни лозунги за преговори. Къде отидоха Минск 1 и 2? Ами на боклука. И Меркел и Оланд си признаха, че Минск е било за заблуда на Русия, докато ЕС въоръжава укрия. Ако още имаш илюзии за режима в укрия, отиди и се запиши доброволец. И без това хора им трябват. Ще изкараш максимум 2 дни на фронта
  • 59 Путин

    3 9 Отговор

    До коментар #43 от "тогарев":

    Не мога, копейчица. Евреин съм, а Сорос не дава.
  • 60 Северозапад

    8 3 Отговор

    До коментар #36 от "Хахахаха":

    И откъде да се изтегли, след като си е на руска територия? Една дъска ли ти хлопа или цялото дюшеме?
  • 61 ТСВ

    11 3 Отговор
    ЗАЯВКА ЗА ТСВ , КОЯТО НАПУШЕНИЯ ОТДАВНА ИСКА ДА СЕ ЛУЧИ , ЗАЩОТО ТОЙ ВЕЧЕ НЯМА КАКВО ДА ГУБИ.
    А ЗАЩО САЩ ИМ ДОСТАВИХА ТЕЗИ ОПАСНИ ОРЪЖИЯ А ИМ ЗАБРАНЯВАТ ДА ГИ ПОЛЗВАТ ??? КАКВО ВИЛИКОДУШИЕ ,А??ХА , УЖ ДЕ , ВИНАГИ С НЯКАКВИ ТРИЧЕТА . ДА ДА ,ТЕ НЕ РАЗРЕШАВАТ АМА ХУНТАТА МОЖЕ ДА ГИ ПОЛЗВА ВЕЗ ТЕ УЖ ДА ЗНАЯТ.
  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 ЖЕКО

    8 3 Отговор
    ЗАПАДНАТАПРОПАГАНДА Е ОТПУСНАЛА ДОСТА ДОЛАРЧЕТА ЗА ПРОМИВАНЕ НА КОЗЯШКИ И КРАВЕШКИ МОЗЪЦИ , НО НИЕ БЪЛГАРИТЕ ЗНАЕМ И ПОМНИМ НАШИТЕ ОСВОБОДИТЕЛИ И КАТО ДОИДЕ ВРЕМЕТО ЩЕ ИМ ПОМОГНЕМ, СЛАВА НА РУСИЯ
  • 64 НЕ! НЕ Е!

    8 3 Отговор

    До коментар #9 от "Хахахаха":

    НО ВЪЗСТАНОВИ МАРИУПОЛ ДО НЕУЗНАВАЕМОСТ - КРАСИВ И УРЕДЕН СЪВРЕМЕНЕН ГРАД! ГРАД КОЙТО БЕШЕ УКРАИНСКИ. НО УКРИТЕ НЕ ПРОМЕНИХА НИЩО ОТ ПРЕКРАСНОТО
    СОЦИАЛИСТИЧЕСКО СТРОИТЕЛСТВО НА СССР! ТЕ САМО ... ИЗБИВАХА РУСНАЦИ... УКРИТЕ, ОСВЕН НАЦИСТИ СА ИЗКЛЮЧИТЕЛНО НАГЪЛ, ЛЪЖЛИВ И КРАДЛИВ НАРОД. ТЕ БЪРЗО ЗАБРАВИХА МОРАЛА НА КОЙТО ГИ УЧЕШЕ СССР И С ЛЕКА РЪКА РЕШИХА ДА ГО ЗАМЕНЯТ ЗА НАЙ ЛОШИЯ ВАРИАНТ "демоНкрация" НА ЕС И САЩНАТО ! УКРАЙНА ЗАСЛУЖАВА ВСИЧКО, КОЕТО И СЕ СЛУЧВА - С М Ъ Р Т !!!
  • 65 ВЯРНО!

    7 2 Отговор

    До коментар #37 от "Българин":

    НО АКО ПРИНУДЯТ РУСИЯ
    ДА ЗАПОЧНЕ ТРЕТА СВЕТОВНА ВОЙНА (както я принудиха за СВО в укрофашагия) ВОЙНАТА НЯМА ДА ЗАПОЧНЕ ОТ УКРАИНА! ВОЙНАТА ЩЕ ЗАПОЧНЕ ОТ САЩ! ДА МУ МИСЛИ САТАНАТА САЩ!!!
  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 ОХ, КОЛКО ПОЗНАТО!

    6 1 Отговор

    До коментар #53 от "Ленин":

    ГОВОРИШ ЗА УБИЕЦА САЩНАТО?! "ВЪВЕЛ СИЛОВО ДЕМОКРАЦИЯ" В 64 ДЪРЖАВИ... КОИТО ДО ДЕН ДНЕШЕН БЛИЖАТ РАНИ И ПОВЕЧЕТО ОТ ТЯХ ТЪНАТ В РАЗРУХА? ВЪПРЕКИ ПРИРОДНИТЕ СИ БОГАТСТВА. ЗАТОВА УВАЖАВАМ РУСИЯ - ТЯ НЕ СЕ ПОДДАДЕ! ПУТИН НЕ СЕ ПРОДАДЕ!!! РУСИЯ НЕ СТАНА ПОДЛОГА И ПОСЛУШКО НА "ВЕЛИКИТЕ" - ХА-ХА! САЩНАТО УБИЙЦИ! Русия НЕ Е! и НИКОГА НЯМА ДА БЪДЕ ВАСАЛ НА САЩ!!! ЯСНО?!?! ЕС Е ВАСАЛ НА САЩНАТО! БЪЛГАРИЯ Е РОБ НА САЩНАТО! ДА ПРОДЪЛЖАВАМ ЛИ?!!
  • 69 ДААА, БЕЕ! ДА!

    8 1 Отговор
    РУСИЯ НЕ О К У П И Р А! ТЯ З А Щ И Т И СВОИТЕ! УКРИТЕ ИЗБИВАХА И КОЛИХА ВСИЧКО РУСКО... УНИЩОЖАВАХА КЛАСИЦИ ОТ РУСИЯ, ОТ СССР! НАЛИ ВИЖДАШ СЕГА - ЗАБРАНА НА ПРАВОСЛАВИЕТО! НИЕ СЕ СМЕЕХМЕ НА АФГАНИСТАН -- УНИЩОЖАВАХА, ГОРИХА КНИГИ НА ПО 3 ХИЛЯДИ ГОДИНИ..КУЛТУРНИ ПАМЕТНИЦИ ... И СНИЗХОДИТЕЛНО ГОВОРИХМЕ - ТАЛИБАНИ!!! А КАКЪВ Е И З Р О Д А ЗЕЛЕНСКИ?! ПОДПОМАГАН И ПОДКРЕПЯН ОТ У Р О Д А САЩНАТО?!!!
  • 70 ВЯРНО!

    7 0 Отговор
    НО АКО ПРИНУДЯТ РУСИЯ
    ДА ЗАПОЧНЕ ТРЕТА СВЕТОВНА ВОЙНА (както я принудиха за СВО в укрофашагия) ВОЙНАТА НЯМА ДА ЗАПОЧНЕ ОТ УКРАИНА! ВОЙНАТА ЩЕ ЗАПОЧНЕ ОТ САЩ! ДА МУ МИСЛИ С А Т А Н А Т А САЩ!!!
  • 71 граф Монте Кристо

    4 0 Отговор
    Цялата постановка се представя в превратна светлина,всъщност укренските еемисари искат да вкарат нато във войната,изглежда виждат в това единствения си шанс за оцеляване.Сащ няма да пострада според тях,ще сложат на топа ЕС,Русия ще се озори и ще склони на капитулация,такива са кроежите на укренските интриганти.
  • 72 граф Монте Кристо

    2 3 Отговор
    За целта сащ само трябва да разрешат на зеленски да употреби далекобойни ракети,да ударят гъсто населени руски градове.В отговор Русия ще изстреля ракети към градове в ес,може и ядрени,тогава войната минава на друго ниво,общоевропейско,а окраина макар да остане бойно поле,ще остане встрани и ще си поотдъхне.
  • 73 Правоверен Евроатлантик

    6 1 Отговор
    Голям съспенс. Много ясно, че ще разрешат всякакви гадости да се използват срещу Русия. Почнаха малко по малко, лека полека включиха всичко налично. Ответния удар го отнася Украйна. Но за западняците тя е прежалима жертва и продължават да ръчкат и да нагнетяват войната. Украйна я чака ужасна зима без ток и газ. Този път наистина ще има много цивилни жертви. И така до последния украинец. А те умират с плашещо постоянство. Първата година по 200-300 на ден, втората по 500-1000, сега вече по 2000-3000 на ден.
    Малко аритметика на войната:
    2022 - 312 дни война по 200 на ден - 62400 души.
    2023 - 365 дни война по 500 на ден - 182500 души.
    2024 - 242 дни война по 2000 на ден - 484000 души.
    Общо към днешна дата - 728900 души са мъртви или извън строя.
    ВСУ имаше 600000 в началото, мисля че се присъединиха към 200000 доброволци. Тоест по-голямата част от тези, които започнаха войната вече са мъртви. Липсите са попълнени частично с недообучени новобранци и чужди наемници (съветници, инструктори, журналисти и прочие евфемизми). Резервите се стопиха при Курск, ротации няма, така че съвсем закономерно фронтът се разкъсва.
  • 74 Факт

    3 0 Отговор
    Едва ли САЩ са толкова безмозъчни!
  • 75 хехехех

    0 0 Отговор

    До коментар #24 от "Бъдеще":

    ракета с ядрен снаряд!!
    Умен си, ама многооооо.
  • 76 СПРАВКА

    8 0 Отговор
    НА ПРАГА НА ДЕГРАДАЦИЯТА Е НЕАДЕКВАТНИЯ ЗАПАД, А РАКЕТИТЕ ШАДОУ, И ТАУРУС, ВЪОБЩЕ НЕ СА С ГОЛЯМ ОБСЕГ И СА ЛЕСНИ ЗА СВАЛЯНЕ КАКТО СЕ ОКАЗА ..ОСВЕДОМЕТЕ СЕ .ТЕ ИМАТ ОБСЕГ =550 КМ,СПРЯМО РУСКАТА Х-101 С ОБСЕГ= 5500 КМ !!!! МЕЖДУ ДРУГОТО ДНЕС В ОДЕСКА ОБЛАСТ ИМА ПОРАЗЕН ЗРК ПАТРИОТ И СКЛАД СЪС СЪЩИТЕ БРИТАНСКИ РАКЕТИ..
  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 анонимин

    2 0 Отговор
    Много ровят в овната,ще я патят!
  • 79 5762727

    4 0 Отговор
    ПОРЕДНИТЕ ГЛУПОСТИ.......И КОЕ Е С ГОЛЯМ ОБСЕГ ? ДРЪНКУЛКИТЕ ШАДОУ АТАКАМС.И Т Н.....ДО 500 КМ ЛИ ? С ГОЛЯМ ОБСЕГ Е РУСКАТА ХИПЕРЗВУКОВА Х-47М С = 2000 КМ ОБСЕГ И САМО 1 МЕТЪР ОТКЛОНЕНИЕ, Х-101 С ОБСЕГ = 5500 КМ И Т.Н. СМЕШНИЦИТЕ ОТ ЗАПАД НЯМАТ ОРЪЖИЕ КОЕТО ДА НЕ Е УНИШОЖЕНО ОТ РУСКАТА АРМИЯ, ( ДО МОМЕНТА ЗА НАД 300 МЛРД.$ ОТИДЕ ЗА СКРАБ ),КАКТО ВЧЕРА ПОРЕДНИЯ ЗРК ПАТРИОТ В ОДЕСКА ОБЛАС С ПЕРФЕКТНИТЕ " ИСКАНДЕР "...