5 Май, 2014 10:45 4 438 14

В Украйна започва повсеместен геноцид

  • украйна-
  • повсеместен-
  • геноцид-
  • нина дюлгерова

Свидетели сме на стратегическа енергийна война, каза проф. Нина Дюлгерова

В Украйна започва повсеместен геноцид - 1
Снимка: БТА
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Официален Киев прави всичко друго, но не и да омиротвори ситуацията. В Украйна започва повсеместен геноцид, а ескалацията на напрежението е провокирана от САЩ, чиято далечна цел е да дестабилизират Русия и Европейския съюз. НАТО пък е доволно от създалата се ситуация, защото отново намери причина да продължи да съществува, след като месеци наред се чудеше какво да прави. Така експертът по енергийна геополитика проф. Нина Дюлгерова коментира в "Гореща точка" по TV7 кървавата баня в Украйна.

По думите й т.нар. сепаратисти всъщност са федералисти, които се борят за живота си и за оцеляването на Украйна, но Украйна равнопоставена, многоезична и многокултурна и Киев, който гледа на всички поравно.

Зад братоубийствената война в страната тя видя енергийните интереси на САЩ, които искат да отстранят превърналата се в монополист на европейския енергиен пазар Русия и да наложат шистовата технология за добив.

"Много е странно, че когато има атака от страна на Киев, автоматично излизат официални говорители във Вашингтон и обвиняват Русия за ескалацията и говорят за засилване на санкциите...

Обикновено има ескалация на ситуацията, когато идва някой високопоставен американски служител. Досега след всяко такова посещение имаше ескалация. Това е умишлено провокирано от американците. Говорим за провокация и диверсия, която предизвиква и ескалира противопоставянето между Източна и Западна Украйна", заяви тя.

Свидетели сме на стратегическа енергийна война, категорична беше проф. Дюлгерова.

Тя обаче изключи възможността това да подпали мира в Европа, защото конфликтите остават в рамките на регионалното. Нито Русия ще влезе в Украйна, нито НАТО, въпреки войнствената реторика на Алианса, смята експертът. По думите й НАТО просто си намери нова цел и се съживи след месеците застой.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Татьяна Никитина

    8 2 Отговор
    Умница, уважаю.
  • 2 Митко Атанасов

    8 2 Отговор
    Намери се една смела жена да каже истината.
    Имаме толкова политици мъже а мълчат пуделчетата като,,п---и,,
  • 3 Хрисофор Карамфилов

    7 2 Отговор
    Самата истина.
  • 4 Интернет Беркут

    8 2 Отговор
    Слава героям Славянска!
  • 5 Andreas Neiman

    2 11 Отговор
    путин уже давно объявил войну Украине, сначала экономическую потом информационную а сейчас и с войксками и вообще ведет себя как обмороженное быдло а с быдлом договариваться о чем то бесполезно.Как пел Цой ( что будет стоить тысячу слов когда важна будет крепость руки).К сожалению все ведет к гражданской войне и не только в Украине. Эта женщина или очень глупая или продажная
  • 6 бай тошо

    7 1 Отговор
    до АNDREAS NEIMAN.Такива като тебе избиха сума невинен народ.Колкото до жената написала тази статия,тя не е нито глупава нито продажна.Глупави и продажни сте вие западенците,детосе продадохте,тогава ще има да ревете,ама няма да има кой да ви чуе

    Коментиран от #9

  • 7 бай тошо

    6 1 Отговор
    колкото до нашите политици,те са си б...ци от край време
  • 8 Lyudmila Tcherneva

    6 1 Отговор
    Много точен анализ! На изток се експлоатира от Шел/ Ротшилд/ Юзовское месторождение/ Харьков и славянск/ , а на запаз Шеврон/ Рокфелер/ - шистов газ, Украинскаят народ с тяхна помощ води братоубийствена война. А САЩ , които се борят да запазят господството на нефтодолара и своята хегемония обвиняват ,с помощта на ЕС Русия. Както се казва " Крадецът ,ка ,дръжте крадеца "!
  • 9 Монго

    6 1 Отговор

    До коментар #6 от "бай тошо":

    Човека с поста под тебе сигурно е украинец и е нормално да расъждава така, от неговата позиция. За "тепане" са големите и великите започнали и играещи тази игра. Черния ушко нарочно вкара дребния в този филм, от тук нататък какво ще става...
    Ама май пак ние малките и незначителните ще го отнесем.
  • 10 Lyudmila Tcherneva

    7 1 Отговор
    Освен това защо мислите е битката на олигархията в Украйна и техните американски съучастници за налагане на киевската хунта? За собствеността на Украйна- над 100 хиляди предприятия / на изток- високо технологични/ Как ще позволят федерализация? А нещастните бедни , зомбирани младежи на Украйна , които мислят , че ще живеят по новому ще бъдат главните излъгани ! Така стана в България и целия Източен блок , така ще е и там, но с много по- голяма мизерия.

    Коментиран от #12

  • 11 Lyudmila Tcherneva

    7 1 Отговор
    А следващите са Приднестровието, защото и там ще се търси шистов газ !
  • 12 Десислава Димитрова

    2 9 Отговор

    До коментар #10 от "Lyudmila Tcherneva":

    100 хиляди предприятия на изток високотехнологични -та къде им е добавената стоиност в брутния вътрешен продукт на украйна на въпросните предприятия ?
    защо младежите в украйна са бедни,зомбирани и нещастни?
    каква е алтернативата на украйна след федерализацията?
    благодаря предварително за отговорите.

    Коментиран от #13

  • 13 Монго

    5 2 Отговор

    До коментар #12 от "Десислава Димитрова":

    Десиии..., затъжих се за теб, + от мен, без коментар на глупостите ти...
  • 14 TODOR STOYANOV

    2 0 Отговор
    Четвёртые сутки пылают станицы,
    Горит под ногами Донская земля.
    Не падайте духом, поручик Голицын,
    Корнет Оболенский, налейте вина.

    Не падайте духом, поручик Голицын,
    Корнет Оболенский, налейте вина.

    Мелькают Арбатом знакомые лица,
    С аллеи цыганки заходят в дома.
    Подайте бокалы, поручик Голицын,
    Корнет Оболенский, налейте вина. Ах, русское солнце , великое солнце,
    Корабль-император застыл, как стрела
    Поручик Голицын, а может вернёмся?
    Зачем нам, поручик, чужая земля?

    Поручик Голицын, а может вернёмся?
    Зачем нам, поручик, чужая земля?