Last news in Fakti

25 Май, 2014 19:41 1 828 1

Огнян Минчев: Очакват ни предсрочни избори

  • евроизбори-
  • огнян минчев-
  • предсрочни-
  • избори

Ако не наесен, най-късно през 2015 година

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

С висока степен на достоверност може да се прогнозира, че съвсем скоро ни очакват предсрочни парламентарни избори. Това заяви пред Факти.бг политологът Огнян Минчев.

 Три са нещата, които са важна информация днес, посочи Минчев.

Първото е значителната разлика между ГЕРБ и БСП, което мисля, че беше очаквано от сериозните социологически агенции, които не се занимават с ПР.

Втората значителна новина е появата на партията на Николай Бареков „България без цензура“ макар и като второстепенна политическа сила. Това разбира се намаля сериозно политическото тегло на БСП като първа политическа сила и я превръща в политическа сила от втори порядък. Или поне започва сериозен процес в тази посока, което означава, че настоящата политическа ситуация е променена доста сериозно.

Предполагам, че партията на Бареков шумно ще поиска предсрочни избори, а ГЕРБ ще утвърди своя статут на първа политическа сила и то далеч пред втората.

Всичко това обещава може би ранни парламентарни избори през есента на тази година или най-късно в началото на 2015 г., тъй като настоящото мнозинство и неговото правителство едва ли би могло да удържи тази сериозно променена политическа ситуация, заяви Минчев.

На въпрос как ще коментира думите на Лютви Местан, който каза наскоро, че ДПС седи равно отдалечено от БПС и от ГЕРБ и не е ли това отваряне на вратата за друга тройна коалиция между ГЕРБ, БСП и ДПС, Минчев подчерта, че ако ГЕРБ си позволи открита коалиция с ДПС, това ще им коства много голяма част от тяхната обществена популярност, което води до извода, че е изключена „открита коалиция”.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 мечока

    0 3 Отговор
    Браво Огняне, ная добрият политолог и единственият способен да прави дългосрочни и вярни прогнози