Last news in Fakti

26 Май, 2014 09:34 1 595 3

Курумбашев: Кампанията на БСП и резултатът не са повод за срам

  • петър курумбашев-
  • бсп-
  • евродепутати

Но все пак са разочароващи, има наказателен вот, коментира евродепутатът от левицата

Курумбашев: Кампанията на БСП и резултатът не са повод за срам - 1
Петър Курумбашев. Снимка: БТА
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

„Резултатът е по-нисък от това, което очаквахме. Той е разочароващ. Другите четири партии, които излъчиха евродепутати, заслужават поздравления. Трябва да се отбележи и влизането на България без цензура и Реформаторския блок”, каза в „Здравей, България” по Нова Петър Курумбашев, избран за евродепутат от Коалиция за България.

По думите му кампанията на БСП и резултатът не са повод за срам. „Неприятното е, че ни даваха една много близка разлика с ГЕРБ и никой не очакваше такъв резултат”, каза той. Според него има чисто наказателен вот на хората, които гласуват с червената бюлетина, като вероятно те са разочаровани от тази една година на управление на левицата.

„Много е трудно в момента да си във властта и да получиш покачване на резултата”, заяви Курумбашев и добави, че има и други причини, като едната е изказванията им за Украйна и Русия. Втората причина е появата на АБВ. „Час от привържениците на левицата бяха разколебани и те не излязоха да гласуват нито за БСП, нито за АБВ”, коментира бъдещият евродепутат.

На въпрос слаб лидер ли е Сергей Станишев той отговори, че той е влязъл с огромна амбиция в тази кампания и е свършил огромна работа в нея. „В отлични отношения съм и със Станишев, и с Иво Прокопиев”, заяви той.

Относно казуса „Бобов дол” Курумбашев отговори, че положението с безработицата е тежко на много места в България. „Политическата класа трябва да си признае няколко неща, които стават по време на избори. Едното е така нареченият корпоративен вот. Второто нещо е натискът от държавни и общински структури да се гласува по определен начин, търгувайки с влияние и страха от безработица. Третият начин, който беше легализиран, беше чрез така наречените наблюдатели. Не виждам какво могат да направят евродепутатите, че нещо да се промени в България. Това е работа на нашия морал, а ние го направихме като норма”, заяви той.

Попитан може ли Сергей Станишев да преценява действителността, той отговори, че трябва да се направи анализ. „Накрая може да се окаже, че социолозите не могат да преценяват ситуацията. Според мен не трябваше да се прави такава голяма медийна кампания, защото тя действа точно по обратния начин”, категоричен беше Курумбашев.

Относно многото сигнали за нарушения по време на изборите той каза, че има закон, но е видно, че той не се спазва.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 zendera

    2 1 Отговор
    Кампанията не била повод за срам...а за какво тогава....

    Коментиран от #2

  • 2 Монго

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "zendera":

    За резил...
  • 3 gorski

    0 1 Отговор
    Специално ние се гордеем ,че ти дори напусна и парламента,а за резила то на 25 се видя!