Last news in Fakti

8 Юли, 2014 16:45 2 002 0

Почина откривателят на Стоичков

  • сава савов-
  • откриватен-
  • почина-
  • тъжна вест-
  • христо стоичков

Савов е човекът, който приютява младия Стоичков в Хеброс

Почина откривателят на Стоичков - 1
Снимка: Plovdiv-online.com

Откривателят на Христо Стоичков Сава Савов е починал тази сутрин на 71-годишна възраст, съобщи Plovdiv Derby.

Савов е човекът, който приютява младия Стоичков в Хеброс (Харманли), когато е обявен за безперспективен в школата на Марица. Бъдещият нападател на ЦСКА играе там от 1982 до 1984 година.

Сава Савов е един от дългогодишните деятели в Ботев (Пловдив) – дълги години работи в детско-юношеската школа на тима, за да стигне и до поста изпълнителен директор през 2009 година.

„Голям човек, голямо сърце, голям откривател на млади таланти. Взе Стоичков на 15 години и смея да твърдя, че го оформи като голям футболист. Съболезнования на семейството му", каза Атанас Узунов, който бе един от големите приятели на Савата.

„Много народен човек. Никого не връщаше, на всеки искаше да помогне. По времето на Христолов и той се опита да направи нещо за Ботев в онези трудни времена. Поклон пред паметта му", припомни си Коце Костадинов.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА