Last news in Fakti

16 Юли, 2014 11:08 1 308 0

Защо Конте напусна Ювентус?

  • ювентус-
  • антонио конте-
  • трансфери-
  • алексис санчес-
  • джузепе марота

Юве започва нова ера - до часове трябва да разберем кой ще замени Конте

Защо Конте напусна Ювентус? - 1
Снимка: БТА/ AP

Когато Антонио Конте пое треньорския пост в Ювентус през 2011 година, тимът бе на дъното. „Бианконерите“ бяха завършили на седмо място предишния сезон, а във въздуха все още се усещаше „мириса“ на скандала Калчополи, който осакати най-титулувания отбор на Апенините.

Без Конте, „старата госпожа“ още можеше да драпа в Лига Европа с имена като Леонардо Ринаудо и Арманд Траоре, вместо гордо да носи третата звезда на фланелката си. 44-годишният треньор промени манталитета на тима и спечели три поредни титли на Италия, а през изминалия сезон финишира със 102 точки, чупейки всички рекорди в Серия „А“ .

Влиянието му върху играта и манталитета на футболистите бе забележително! Конте е победител с главно „П“ - човек с ясна визия и стратегия за успех, въпреки че допусна и някои големи грешки в Шампионската лига. През миналия сезон Юве отпадна още в груповата фаза, записвайки няколко срамни резултата срещу тимовете на Копенхаген и Галатасарай, които бяха с няколко класи под нивото на италианците.

След срамното отпадане Юве определи следващата цел на отбора – атака на Шампионската лига през този сезон. Конте даде ясно да се разбере, че държи да бъдат привлечени няколко класни имена, а старите кучета да бъдат задържани.

През месец май Конте и ръководството на Ювентус постигнаха споразумение и си стиснаха ръцете – треньорът удължи договора си и всичко изглеждаше розово. Вчера обаче новината за оставката на наставника шокира феновете на тима и играчите, които в понеделник започнаха лятната си подготовка на базата във Виново.

Антонио Конте искаше да привлече Алексис Санчес и Хуан Куадрадо в тима, за да се вдигне класата на отбора и да бъде сменена схемата на игра към 4-3-3. Отговарящият за трансферите в отбора Джузепе Марота обаче се провали... за пореден път! Чилиецът бе на разположение още преди световното първенство, а единственото, което трябваше да направи Юве, е да плати 30 милиона евро на Барселона. Самият играч също бе готов да поеме към Торино, за да играе със съотборниците си от Чили Артуро Видал и Маурисио Исла. И докато Куадрадо не бе сигурен заради историческата вражда между Юве и Фиорентина, то Санчес спокойно можеше да бъде привлечен!

Вместо това „бианконерите“ се насочиха към талантливия, но недоказан Хуан Итурбе, чиято цена е 27 милиона евро, пише Goal.com. 21-годишният нападател направи добър сезон с екипа на Верона, но е далеч от класата на Санчес, който преди дни подписа официално с Арсенал. Другото име, към което Юве насочи своите усилия, е Алваро Мората – отново талантлив играч, но не и такъв, с който се вдига „ушатата“ купа.

Сега по всичко изглежда, че граденото през последните три години се разпада. Артуро Видал и Пол Погба могат да напуснат, а Рома е близо до това да отмъкне Итурбе от Юве. След провала на Марота Конте имаше правото да напусне!

Сега Ювентус трябва да продължи пътя си без него! Кой ще поеме отбора? Фаворити за поста са Масимилиано Алегри, Роберто Манчини, а в последните часове се споменава и името на Фабио Капело. Предстоят тежки времена за Юве. Отборът се нуждае от нов лидер – от нов Конте! 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА