Last news in Fakti

24 Юли, 2014 23:28 1 728 0

Литекс победи, но отпадна от Лига Европа

  • литекс-
  • лига европа-
  • дьошдьор

Литекс последва съдбата на ЦСКА и отпадна още във втория предварителен кръг на Лига Европа

Литекс победи, но отпадна от Лига Европа - 1
Снимка: БТА

Литекс победи като гост унгарския Дьошгьор с 2:1 във втория предварителен кръг на Лига Европа, но отпадна от надпреварата заради загубата в първия мач с 0:2.

„Оранжевите” бяха близо до чудото, но не успяха да наваксат изоставането от първия двубой. Домакините поведоха с 1:0 в 38-ата минута, когато Андраш Гостуни бе точен от дузпа.

Ловчанлии започнаха втората част с натиск. Гол обаче падна чак в 80-ата минута, в която Джордан изравни след подаване на Ваюши. Пет минути преди края на редовното време Джордан вкара втори гол за Литекс от дузпа, но времето не стигна на българския тим за нещо повече.

Ако Литекс бе постигнал по-изразителна победа, щеше да влезе в историята като единственият български тим, който продължава напред в европейски турнир след загуба с два гола в първия мач.

В даденото от рефера продължение пък наставникът на гостите Красимир Балъков влезе на терена, за да подаде една топка, а след това бе изгонен от рефера и догледа мача от тунела на стадиона. В следващия кръг на Лига Европа унгарският тим ще срещне руския Краснодар.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА