11 Август, 2014 16:54 927 0

Великият Мирослав Клозе се оттегли от националния отбор на Германия

  • мирослав клозе-
  • оттегляне-
  • германия

Той е най-резултатният голмайстор в историята на Световни първенства

Великият Мирослав Клозе се оттегли от националния отбор на Германия - 1
Снимка: БТА/AP

Най-резултатният голмайстор в историята на Световни първенства Мирослав Клозе сложи край на кариерата си в националния отбор на Германия.

Новината бе официално потвърдена от Германския футболен съюз. Централният нападател се оттегля от Бундестима само няколко седмици, след като стана световен шампион в Бразилия. На Мондиала той отбеляза два гола, с което общата му сметка достигна 16, надминавайки рекорда за най-много попадения на Световни първенства, поставен от бразилеца Роналдо.

В цялата си кариера за националния отбор на Германия, роденият в Полша нападател, има отбелязани 71 гола, което го прави и най-резултатния играч в историята на страната. Той изпревари рекорда на Герд Мюлер от 68 гола.

Клозе дебютира за националния отбор на Германия през 2001 г. в мач срещу Албания. От тогава насам той игра на два полуфинала на Световни първенства и два финала. Стана голмайстор на Световното първенство през 2006 г. с 5 отбелязани попадения. За оттеглянето си Клозе заявява:

„С титлата в Бразилия една детска мечта се сбъдна. За мен няма по-добър момент от този, в който да прекратя кариерата си в националния отбор на Германия. Радвам се и съм горд, че бях част от този велик отбор. Имах уникални и запомнящи се моменти в Бундестима, които ще останат завинаги в съзнанието ми.“


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА