Last news in Fakti

2 Октомври, 2014 20:10 1 599 3

Нека има опашки и за хърватите!

  • българия-
  • национален отбор-
  • билети-
  • опашки-
  • хърватия

Българският национален отбор се нуждае от пълен стадион

Нека има опашки и за хърватите! - 1
Снимка: БТА

Видяхме Реал (Мадрид) в София! В скоро време може да не се случи подобно нещо, затова родният запалянко трябва да бъде щастлив. Другата седмица обаче имаме нови поводи за радост – в столицата ще дойде и хърватският национален отбор по футбол със своите звезди. И ако България през последните седмици се беше разделила на „за” и „против” Лудогорец, то срещу Хърватия подобно разделение не стои на дневен ред, защото ще играе представителният ни тим, нашата гордост.

През последните години българският запалянко нямаше поводи за такава. Той обаче не е глупав. Кирил Домусчиев и компания си бяха помислили, че преди двубоя срещу Реал от Шампионската лига футбол у нас не се е играло и могат да правят каквото си искат. Продажбата на билети за мача от „лигата на богатите” показа само колко сме далеч от богатите – и морално, и материално.

Какво по-прекрасно от това да има опашки пред касите на Националния стадион още от ранни зори. Какво по-позорно от това обаче стотици хора да си тръгнат разочаровани от факта, че не са успели да си купят хартийката - поради една или друга причина.

Сега настъпи моментът на истината. На 10 октомври (петък) в сърцето на Борисовата градина България се изправя срещу Хърватия в изключително важен мач, който може да отвори пътя на „лъвовете” ни към Евро 2016 във Франция. За първи път на финалите на европейското първенство ще участват 24 отбора, което дава прекрасна възможност на нашите да играят отново на голям форум – нещо, което не се е случвало от 2004 година насам.

България отдавна не е първа футболна сила, не е и име на международната сцена, което да стряска противниците. Любослав Пенев обаче се опитва да компенсира липсата на големи имена в тима си с изграждане на отборен дух, сплотеност и мотивация. Никой не е задължен да подкрепи националите следващия петък. Всеки има право на избор – кой мач да наблюдава на живо, за кой мач да си даде парите, и кои футболисти иска да види отблизо.

Българският национален отбор обаче се нуждае от масова подкрепа, именно сега. Нашите момчета показаха през миналия квалификационен цикъл, че могат да играят със сърце. Сърце, което тупти за свещените цветове на фланелката! А срещу Хърватия подкрепата от трибуните, възгласите „Българи, юнаци!” и разветите знамена могат да се окажат разковничето срещу Марио Манджукич, Лука Модрич и компания. Клиширано или не, когато играеш с 12 играча, можеш да победиш.

Нека има опашки пред касите на Националния стадион. Нека подкрепим шумно „лъвовете” ни, защото те го заслужават!


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Лудогорец

    0 1 Отговор
    Неслучайно лъвовете са написани в кавички/А относно" България отдавна не е първа футболна сила", май никога не е била. Да живее Лудогорец.
  • 2 Коментатор

    0 0 Отговор
    Кой, ще ходи да ги гледа тея пияници, че и пари да дава за това... Луда работа... Те поне да играеха, като чужденците в Лудогорец - а те играят яко но на масите в Син Сити... Не бих дал 1 лев да ги гледам тея Лудогорец > Български Национален Футболен Отбор - това е положението.. Като започнат да показват каквато и да е класа, тогава може и да си помисля да им отида на някой мач... ВСЯКА година призовават хората да пълнят стадиона, те го пълнят и накрая пак си ходят разочаровани... Да се спасяват ...
  • 3 ФЕН

    0 0 Отговор
    Вие сте болни хора за да напишете подобни коментари! И определено не мисля, че такиива като ВАС могат да се нарекат БЪЛГАРИ!