Last news in Fakti

6 Октомври, 2014 20:31, обновена 6 Октомври, 2014 20:36 945 0

Любослав Пенев: Имаме нужда от подкрепата на феновете

  • любослав пенев-
  • национален отбор-
  • хърватия-
  • фенове

Националният селекционер заяви, че няма да е доволен на равенство срещу хърватите

Любослав Пенев: Имаме нужда от подкрепата на феновете - 1
Снимка: БТА

„В никакъв случай няма да се почувствам пренебрегнат, ако стадионът не е пълен, както бе на мача на Лудогорец с Реал. В момента играе националният обор и съм сигурен, че всички фенове, които имат възможност, ще бъдат на стадиона. Отборът има нужда от подкрепата им. Когато стадионът е пълен, на противника му е много трудно”, заяви селекционерът на българския национален отбор по футбол Любослав Пенев.

На 10 октомври (петък) „лъвовете” ни се изправят срещу Хърватия в квалификационна среща за класиране на европейското първенство във Франция след две години. Двубоят е от 21:45 часа на Националния стадион „Васил Левски” в столицата. Три дни след домакинството на Хърватия нашите гостуват на Норвегия в Осло.

„При всички положения ще подходим различно. Това са два различни отбора, които играят по различен начин. Хърватите обичат да владеят топката, да разиграват много, докато Норвегия играе малко по-директен футбол. Не е изключено тези две предстоящи срещи да бъдат определящи за крайното класиране в групата”, сподели Любослав Пенев.

Селекционерът на „лъвовете” заяви, че евентуално равенство срещу Хърватия в София няма да бъде прието от него като положителен резултат:

„Аз съм максималист и винаги преследвам победата. Срещу Азербайджан изиграхме стойностен мач и заслужено спечелихме трите точки. Аз не съм фен на равенствата и не е хубаво да мислим за подобен резултат”.

Любо Пенев заяви още, че състоянието на отбора е много добро и няма проблеми с контузени играчи. По думите му фактът, че голяма част от повиканите играчи от чужбина играят малко за своите клубове, не е приятен, но той е уверен в избраниците си.

„Не се оплаквам. Надявам се тези тренировки, които сме подготвили, да са достатъчни те да се почувстват добре за тези два мача.  Вчера  видях футболистите за първи път, състоянието е добро, нямаме контузени. При Ивелин всичко е наред, излекувало се е момчето. Италия е фаворитът  в нашата група, логично е да побеждава във всичките тези мачове”, завърши националният селекционер. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА