Last news in Fakti

10 Октомври, 2014 16:04 884 0

Споменът за 2002 година е жив!

  • българия-
  • хърватия-
  • квалификация-
  • опашки-
  • спомен

България знае как се побеждава хърватския национал отбор!

Споменът за 2002 година е жив! - 1
Снимка: БТА

Тази вечер от 21:45 часа България приема Хърватия в изключително важен мач, който може да предначертае пътя на националите ни към Евро 2016.

Двата отбора стартираха квалификациите с трудни победи. „Лъвовете“ спечелиха с 2:1 гостуването си на Азербайджан, докато хърватите се наложиха срещу Малта с 2:0 като домакин.

Отборът на Нико Ковач е фаворит заедно с Италия за първите две места, които осигуряват директно класиране за финалите във Франция, докато предварителните очаквания отреждат на България битка с Норвегия за третата позиция, която може да даде право на участие в баражите.

Една евентуална победа довечера обаче може да обърка много сметки и да се окаже решаваща за класирането ни на голям форум за първи път от 2004 година насам.

Въпреки че хърватите разполагат със звезди от калибъра на Лука Модрич и Марио Манджукич, в София ще ги очаква огнена атмосфера и неприятни спомени от близкото минало.

През 2002 година, на 12 октомври, България постига една от най-сладките си и паметни победи в квалификационен мач. Пред близо 38 хиляди души на Националния стадион „Васил Левски“ националите ни печелят с 2:0 срещу Хърватия, а головете отбелязват Стилиян Петров и Димитър Бербатов през първото полувреме. Успехът се оказва ключов за класирането на тима ни на европейското първенство в Португалия две години по-късно.

Към настоящия момент отборът ни не разполага с големи имена, но в редиците цари екипност, колективност и мотивация. Наставникът на хърватите Нико Ковач заяви, че България не е отбор от анонимници и ще подходи сериозно към мача.

Очаква се близо 30 хиляди души да подкрепят тази вечер националите ни, които призоваха феновете да напълнят стадиона. Вижте кадри от паметната победа над Хърватия през 2002 година, която трябва да мотивира още повече националите ни:


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА