Last news in Fakti

6 Октомври, 2014 14:19 2 199 0

Стилиян Петров приключва с лечението си до три месеца

  • стилиян петров-
  • лечение-
  • месеци

Той вече играе аматьорски футбол и признава, че се чувства все по-добре психически

Стилиян Петров приключва с лечението си до три месеца - 1
Снимка: БТА/AP

Стилиян Петров обяви, че е много близо до пълното си здравословно възстановяване.

Бившият български национал и футболист на Астън Вила бе диагнозтициран с остра левкимия през пролетта на 2012 г.  Той официално прекрати футболната си кариера през миналата година и от тогава преминава през сериозно лечение срещу болестта. Пред „Бирмингам Мейл“ Петров споделя, че лечението му е вече към края си и най-вероятно ще приключи напълно в началото на следващата година.

„Да чукам на дърво, всичко върви добре. Трябва да взимам медикаменти само още три месеца и приключвам. До януари ще съм на стероиди. Благодаря на всички хора, които ме подкрепиха. Винаги съм успявал да съхраня позитивния си характер. “

Бързото възстановяване на българина дори му позволи да се завърне на футболния терен, макар и в  аматьорската лига на Централен Уоруикшър за играчи над 35 години. Там той играе за отбора на Уайчъл Уондърърс. Стилиян признава, че завръщането към футбола му носи голямо удоволствие и че наистина се забавлява в новия си отбор.

„Много е забавно, а и мачовете са доста напрегнати. Много е приятно това, че мога да съм навън и да играя на прилично ниво. Игра по 90 минути и физическите тестове доказват, че състоянието ми се подобрява все повече. Все пак ми е нужно търпение. След всеки мач ми искат много автографи и снимки. Запознах се с много фенове на Вила и за мен е огромно удоволствие да говоря с тях. Ще играя отново през следващата неделя, но моля ви, не ме питайте с кого.“
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА