Last news in Fakti

10 Октомври, 2014 12:30 758 1

Жеков с престижна награда

  • петър жеков-
  • престижна награда-
  • цялостен принос

Той бе отличен за цялостен принос към развитието на родния футбола

Жеков с престижна награда - 1
Снимка: Wikipedia

Лидерът сред голмайсторите на "А" група за всички времена Петър Жеков бе отличен за цялостен принос към развитието на футбола. Легендата на ЦСКА получи символична "Златна топка" навръх 70-ия си юбилей.

Жеков бе уважен от други легенди - Димитър Якимов и Димитър Пенев, а министърът на младежта и спорта Евгения Раданова му изпрати поздравителна телеграма.

"Трогнат съм от поздравленията и от тази награда. От футболния съюз може би са се ошашавили покрай мача днес, но той е много важен. Искам да пожелая победа на България днес", каза Жеков.

Неговата кариера започва в Берое. В юношеските си години той играе като вратар и защитник, но по-късно блесва талантът му на нападател. С екипа на ЦСКА той става 5 пъти шампион на България и четирикратен носител на Купата. През 1969 година печели "Златната обувка" на Европа с 36 гола. Жеков е стрелец № 1 в българския футбол с 253 гола в "А" група.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Shmeker

    0 0 Отговор
    Велик нападател!