Last news in Fakti

26 Октомври, 2014 15:39 551 0

Драматични равенства за ЦСКА Москва и Спартак Москва

  • цска москва-
  • спартак москва-
  • георги миланов

Георги Миланов стартира като титуляр в мача на армейците срещу УФА

Драматични равенства за ЦСКА Москва и Спартак Москва - 1
Снимка: БТА/AP

Руските шампиони от ЦСКА Москва направиха зрелищно равенство срещу отбора на Уфа в мач от 11-ия кръг на руското първенство.

Срещата завърши при резултат от 3:3, а за „армейците“ като титуляр започна българският национал Георги Миланов, който бе заменен в 55-та минута.

Гостите от ЦСКА доминираха срещата през цялото време и непрестанно атакуваха. В същото време те оставяха големи пространства в задни позиции, което позволяваше на футболистите на Уфа също да бележат. Въпреки натиска на шампионите в първите минути на мача, именно домакините поведоха. Това стана в 12-та минута, когато Браун бе изведен на чиста позиция и от близо вкара за 1:0. ЦСКА изравни чак в края на първото полувреме, когато Березуцкий се измъкна от противниковата защита и с глава отбеляза за 1:1.

Второто полувреме започна с гол за Уфа в 50-та минута.  Тогава Семакин бе изведен сам срещу Акинфеев и без проблеми реализира за 2:1. В 59-та минута гостите получиха право да изпълнят дузпа след нарушение на нахлуващия в наказателното поле на Уфа Думбия. Наказателният удар бе реализиран от Начо за 2:2. Последваха серии от атаки от страна на ЦСКА, но отново домакините успяха да отбележат гол. В 87-та минута Марсио отправи силен удар, който бе избит от Акинфеев, но при добавката Сафрониди отбеляза и резултатът стана 3:2. Все пак „армейците“ изравниха в продължението на мача, след като получиха втора дузпа за нарушение на Форбс срещу Вернблум. Наказателният удар бе реализиран от Начо за крайното 3:3.

В дербито на 11-ия кръг на руския шампионат пък Спартак Москва и Локомотив Москва направиха равенство от 1:1. Всичко най-интересно в тази среща се случи в нейните финални минути. Гостите от  Локомотив успяха да поведат в резултата в 84-та минута, когато Фернандес се откъсна зад защитата и отбеляза за 0:1. Играчите на Спартак успяха да върнат равенството в 87-та минута, след като Роман Широков се възползва от добро центриране и с глава вкара за 1:1.

След тези резултати ЦСКА Москва се нарежда на второ място в класирането на руското първенство с актив от 25 точки. Спартак е на 7-мо с 18, а Локомотив на 8-мо с 16. Лидер е отборът на Зенит с актив от 26 точки.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА