Last news in Fakti

25 Ноември, 2014 10:46 933 0

Българин ще участва в световния шампионат по джетски

  • кристиян киров-
  • джетски-
  • световен шампионат-
  • съни бийч джетски рейсинг

През лятото Кристиян Киров стана шампион на България в клас над 200 конски сили

Българин ще участва в световния шампионат по джетски - 1
Снимки: Съни Бийч Джетски Рейсинг

Състезателят по джетски Кристиян Киров е на път да влезе в спортната история на България. Бургазлията заминава в края на месеца със своят екип за Тайланд, където ще вземе участие в световния шампионат по джетски, съобщиха от тима на Киров.

За първи път в историята на този спорт българин е допуснат за участие и това е шампиона на България в клас над 200 к.с. - Кристиян Киров, състезаващ се с любимият си номер - 530. Той ще представя своя клуб „Съни Бийч Джетски Рейсинг“, първият официално регистриран клуб по джетски в нашата страна.

Подготовката на „акулите“ премина на местна почва и на 30 ноември отлитат за Патая, Тайланд, където състезанието се провежда вече 18 години.  Квалификациите на нашия състезател са на 3 и 4 декември, а стартовете съответно на 5 (два старта), 6 и финал на 7 декември.

Участието на Киров ще започне от квалификациите, а ако успее да ги прескочи, ще може да се нареди сред 14-те най-бързи състезатели в света на джетовете в категория Runabout Novice Stock и да се състезава в четири последователни старта за титлата „световен шампион“ в тази категория.

През лятото на 2014 г. след четирите кръга от национални състезания Кристиян Киров спечели всички стартове и заслужено стана шампион на България в клас над 200 к.с., а в края на октомври Българската федерация по джетски предостави международен състезателен лиценз на Киров и съотборника му Марио Михалев. Това им даде правото за първи път да дебютират на световната сцена, където ще мерят сили с най-великите състезатели в този спорт.

Jetski World Cup 2014 е официалното име на състезанието - организира се от 1996 г. насам и е най-престижното състезание по джетски през годината, като е признато за такова от Световната джетски федерация. Съгласно правилника на федерацията, всеки клубен отбор представлява и страната си. Всяка година броят на състезателите и страните, които представляват, се увеличава. Тази година се очаква рекорден брой състезатели от над 20 различни държави.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА