6 Септември, 2021 13:06 3 236 4

Имаме световен вицешампион при бързите лодки

  • виктор любенов-
  • димитър татаров-
  • водомоторен спорт-
  • световен шампионат

Двама млади българи направиха фантастично представяне в двата кръга в Украйна и Чехия и зарадваха почитателите на този спорт у нас

След 31 години пауза, България отново се нареди на челните места в Световния шампионат по водомоторен спорт.

Двама млади българи направиха фантастично представяне в двата кръга в Украйна и Чехия и зарадваха почитателите на този спорт у нас.

21-годишният Виктор Любенов от “Клуб за Водомоторен Спорт Тутракан“ е световен вицешампион в клас F125 за 2021 година след убедително представяне в двата кръга, побеждавайки много именити пилоти от цял свят. Технически проблем с лодката по време на стартовете в Чехия попречи на Любенов да се качи на най-високото стъпало.

Под ръководството на Димитър Татаров клубът в Тутракан развива най-голямата детска и младежка школа при бързите лодки, като най-младият пилот е само на 12 години и вече има призови места в националния шампионат.

Имаме световен вицешампион при бързите лодки

В клас F250 още един млад българин се качи на подиума в световния шампионат. Виктор Иванов завоюва бронзов медал в жестоката конкуренция на италианските състезатели, доминиращи в този спорт.

24-годишният Иванов се състезава за клуб „Водомоторен клуб Васил Маринов-Русе“ и е многократен шампион на България.

Имаме световен вицешампион при бързите лодки

И двамата гонят титли и в националния шампионат, като през този уикенд ще стартират в последния кръг от надпреварата в Лом.

Автор: Сребрина Гаджева


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Behemoth

    0 18 Отговор
    Голям праз!
  • 2 Ники

    5 0 Отговор
    Браво !!! Такива новини искаме да четем.
  • 3 Малък праз

    4 0 Отговор
    Уважаеми г-н Behemoth, а вие с каква титла можете да се похвалите?
  • 4 Браво

    0 0 Отговор
    Пичаги !