Last news in Fakti

21 Февруари, 2015 17:00 832 0

Майер спечели спускането в Заалбах

  • матиас майер-
  • спускането-
  • заалбах

Трима австрийци зарадваха родните си фенове, завладявайки почетнта стълбица

Майер спечели спускането в Заалбах - 1
Снимка: АП/БТА

Матиас Майер спечели спускането от Световната купа по ски-алпийски дисциплини в австрийския зимен център Заалбах.

24-годишният Майер финишира за 1:49.83 минута и записа втора победа в кариерата си за Световната купа.

Втори, на две стотни от секундата остана Макс Франц, а световният шампион в супергиганския слалом Ханес Райхелт завърши трети, на 21 стотни след победителя.

Любопитното идва от факта, че за последен път трима представители на Австрия се качиха на подиума в спускане в Гармиш-Партенкирхен (Германия) през януари 2006 година. Това бяха Херман Майер, Клаус Крьол и Aндреас Будер.

В генералното класиране за Световната купа води Марсел Хиршер (Австрия) с 1014 точки, следван от Янсруд с 852 точки и Феликс Нойройтер с 662 точки. За малкия кристален глобус в спускането норвежецът е лидер с 457 точки. Втори е Доминик Парис от Италия с 312 точки, а трети е Матиас Майер с 296 точки.

Утре предстои битката в супергигански слалом.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА