28 Февруари, 2015 09:55 2 650 0

Двама български боксьори във финалите на „Странджа“

  • бокс-
  • странджа-
  • финали-
  • симеон чамов-
  • радослав панталеев

Финалите са днес в столичната зала Универсиада

Двама български боксьори във финалите на „Странджа“ - 1
Снимка: Българска федерация по бокс, Симеон Чамов

Двама български боксьори ще спорят за титлите в своите категории на 66-ия международен турнир „Странджа“.

Симеон Чамов си осигури участие във финала в кат. до 69 кг след победа по точки над китаеца Маимаититуерсун Кион с категоричното решение на съдиите – 3:0. В спора за титлата, която е притежание на българина от миналогодишното издание на надпреварата, Чамов ще срещне украинеца Ярослав Самофалов.

Радослав Панталеев също си осигури място на финала в кат. до 81 кг след труден успех над Нурболб Алтайев от Казахстан. Нашият боксьор хвърли много усилия, бе по-активният на ринга, но много от ударите му не намираха целта.

И двамата съперници получиха по едно официално предупреждение за нечиста игра, но в крайна сметка радостта бе за Панталеев, който спечели с 2:1 съдийски гласа. В спора за титлата утре българинът ще се изправи срещу Елшод Разулов от Узбекистан, съобщиха от Българската федерация по бокс.

При най-тежките Петър Белберов загуби по точки с единодушното решение на съдиите от узбека Баходир Жалолов. Въпреки че българинът хвърли публиката в екстаз с мощните удари, които намираха главата на съперника, той получи предупреждение за бутане в третия рунд и в крайна сметка арбитърът вдигна ръката на съперника му.

Финалите започват днес от 15:00 часа в столичната зала „Универсиада“.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА