Last news in Fakti

7 Април, 2015 10:06 736 0

Александър Томов: Ако не бяхме ние, сега ЦСКА можеше да е лидер в Б група

  • александър томов-
  • б група-
  • цска

Той заяви, че е изпълнил дълга си към клуба

Александър Томов: Ако не бяхме ние, сега ЦСКА можеше да е лидер в Б група - 1
Снимка: БТА

Вече бившият собственик на ЦСКА Александър Томов заяви, че се оттегля от клуба с гордост от това, че е спасил клуба във възможно най-тежкия момент.

Пред БНТ той заяви, че над него не е имало натиск за продажба на акциите на клуба. Той призна, че първоначално е планирал да остане в ЦСКА 8 месеца, но в последствие нещата са стигнали до 20.

„Когато се върнах през 2013-та целта беше да спасим клуба от В група и фалит. Планът беше да остана 8 месеца, а останах 20. Появата на нови инвеститори е знак, че клубът вече е оцелял. Благодарен съм, че те се появиха. Техните имена ще станат ясни в близките дни.

Не съм имал нито преки, нито косвени контакти с Румен Гайтански. Ще се търсят няколко инвеститори, които да издържат клуба. Курсът е вече начертан – гонене на призовите места и развитие на детско-юношеския футбол. Аз излизам от ЦСКА, но това не значи, че няма да помагам.

Не е имало натиск върху мен за продажба на акциите. Имаше дискусия и напрежение в края на март дали да остана главен акционер или да има и други.  Резултатът е налице – клубът е спасен. Ако не се бяхме намесили, сега ЦСКА можеше да е лидер в Б група. Младенов беше човекът, който можеше да се бори с титлата. Когато основният противник те хвали, значи нещо не е наред. Аз смятам дълга си към ЦСКА за изпълнен.“


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА