Last news in Fakti

14 Май, 2015 16:40 785 0

Испанското първенство ще завърши по план

  • испания-
  • съд-
  • стачка-
  • примера дивисион-
  • първенство-
  • телевизионни права

Испанският съд забрани стачката, която бе планирана

Испанското първенство ще завърши по план - 1
Снимка: БТА/ AP

Оставащите мачове до края на сезона в испанското първенство ще се проведат по план.

Това постанови Върховният испански съд, който не позволи да бъде проведена планираната стачка от Испанската футболна федерация (RFEF).

Ръководният футболен орган обяви, че ще спре за неопределено време всички мачове в страната заради несъгласие с новия закон за разпределя не телевизионните права.

Според местния съд планираната стачка не е законосъобразна. Това означава, че през месец май ще бъдат изиграни оставащите два кръга в Примера дивисион, както и финалът за Купата на краля между Барселона и Атлетик (Билбао).

Каталунците са и лидери в първенството, като се нуждаят от само една победа, за да вдигнат титлата за 23-и път в своята история. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА