Last news in Fakti

18 Май, 2015 13:06 618 0

Нова победа за Аоияма в Токио

  • сумо-
  • аоияма-
  • китатаики-
  • хакухо

Българинът надви Китатаики в деветия ден на надпреварата

Нова победа за Аоияма в Токио - 1
Снимка: БТА
Българинът Даниел Иванов-Аоияма, с ранг "маегашира-6", спечели втора поредна схватка на турнира по сумо в японската столица Токио, след като надви Китатаики в деветия ден на надпреварата. Аоияма използва триково защитно действие и събори с лекота Китатаики на дохиото, надвивайки го с хватката "хатакикоми". С това българският сумист подобри баланса си на шест победи и три загуби, докато Китатаики остава само с два успеха и цели седем поражения.

В следващия ден на турнира, десети поред, Аоияма излиза срещу "маегашира-10" Икиои, с който е равен в класирането.

Изненадата в деветия кръг дойде от загубата на Харумафуджи срещу Тамаваши. Така той вече отстъпва с една победа на другия действащ "йокодзуна" Хакухо, който надви Миогирю и води в класирането с баланс 8:1.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА