Last news in Fakti

18 Юни, 2015 17:58 1 125 0

Тончи Кукоч: ЦСКА се управляваше от клоуни

  • кукоч-
  • управление-
  • клоуни-
  • цска

ЦСКА се провали заради управлението на клуба, заяви хърватинът

Тончи Кукоч: ЦСКА се управляваше от клоуни - 1
Снимка: БТА
Бившият футболист на ЦСКА Тончи Кукоч заяви, че в България са показали на всички на Балканите как трябва да се спазват законите.
 
„ЦСКА се провали, защото беше управляван от клоуни, които не разбират нищо от футбол. Преди зимната пауза ние бяхме първи, но след това се случиха всички глупости. Започнаха да не ни плащат заплатите и играчите започнаха да напускат отбора. Всичко се провали. Честно казано бях убеден, че отборът не може да се провали, защото ЦСКА е това, което е Хайдук за Хърватия, или Цървена звезда и Партизан за Сърбия. Това е клуб със славно минало, клуб с огромна армия от фенове. Аз обаче не се оказах прав. Може би е по-добре, че така се случиха нещата“, сподели Кукоч в интервю за „index.hr”.
 
„България показа на всички на Балканите как трябва да се спазват законите и принципите на правовата държава. В България не съществуват свещени крави и за мен това е правилно. Ако си направил нещо глупаво, трябва да отговаряш за стореното. Феновете разбира се са възмутени. В сравнение с Хърватия? Стига, моля ви се! Това в Хърватия няма как да стане. Ако законът бъде спазван, поне пет-шест отбора отдавна трябва да са си отишли“, добави бившият играч на ЦСКА.
 
„Доколкото ми е известно, двамата най-богати българи ще преименуват Литекс на ЦСКА 23. Това обаче няма да позволи на отбора да играе през следващите три години в евротурнирите. Мненията на тази тема са различни в България. Преобладават мненията, че ако това бъде позволено, след това може да бъде направено и от всички останали. ЦСКА е повече от клуб и според мен ще продължи да съществува. Ако е необходимо, нека Литекс бъде преименуван на ЦСКА 23. ЦСКА обаче трябва да продължи да съществува. ЦСКА има поне 2 милиона привърженици. Може ли да си представите какви бунтове могат да възникнат, ако клубът престане да съществува.“
 
Хърватинът коментира и появилата с в местната преса информация, че може да продължи кариерата си в Щутгарт: “Реших да напусна ЦСКА. Аз съм на 24 години в разгара на кариерата си. Искам да направя стъпка напред в моето развитие. Няма да отрека за интереса на Щутгарт към мен. Имам двама агенти, които ме представляват и движат нещата. Ще кажа само, че Щутгарт е велик клуб. Сигурен съм, че скоро всичко ще бъде ясно.".
 
„Свастиката на „Полюд“ е трагедия. За мен това е голям проблем, който много години се пренебрегваше. Такива неща се толерираха, а сега изведнъж сме ужасени и изумени. В България няма подобни свастики и глупости. За времето, което бях в ЦСКА не съм видял нито една свастика или расистки скандирания“, каза още Тончи Кукоч.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА