6 Септември, 2015 19:59 895 0

Хамилтън безапелационен в Италия

  • монца-
  • формула 1-
  • хамилтън-
  • розберг-
  • фетел-
  • mercedes-
  • ferrari

Британецът спечели на пистата Монца

Хамилтън безапелационен в Италия - 1
Снимка: БТА/АР
Световният шампион Люис Хамилтън направи нова крачка към трета титла в кариерата си, след като спечели спокойно Гран При на Италия на пистата „Монца”. Той поведе от началото и в нито един момент не бе притеснен, като изпревари Себастиан Фетел с Ferrari и Фелипе Маса с Willams. 

За англичанина това беше 7-а победа през сезона и общо 40-та в кариерата му. Той стъпи на подиума за 81-и път и по този показател изпревари легендарния Аертон Сена. Съотборникът на Хамилтън – Нико Розберг, отпадна заради повреда. 

Състезанието на „Монца“ започна по доста странен начин, като вторият на старта Кими Райконен не успя да тръгне и остана на място около 2-3 секунди. За радост не се стигна до сблъсък, а финландецът се смъкна до последното място, след което започна да си пробива път напред и успя да завърши 5-и. 

Четвъртото място остана за другия пилот на Willams Валтери Ботас, който до последно се опитваше да измести Фелипе Маса от подиума. 

В 27-ата обиколка Райконен отново се замеси в странен инцидент, като бе на косъм да бъде ударен от Роберто Мери при влизането в бокса. Испанецът скочи на спирачките в последния възможен момент, иначе това можеше да бъде краят на състезанието и за двамата.

До края единствената интрига в челото беше свързана с битката за втората позиция между Розберг и Фетел, чийто гуми първи започнаха да показват признаци на износване. 

Това позвори на пилота на Mercedes да се доближи максимално до своя германски сънародник, но 2 обиколки преди края постоянният стремеж на Розберг да извлече максимума доведе до отпадането му след повреда в двигателя.

Финалът на иначе безоблачното за Люис състезание, беше изпълнен с нерви, най-вече в бокса на германския тим, след като се оказа, че налягането на една от гумите в колите на Mercedes, не попада в нормите и от отбора бяха привикани да дават обяснения пред стюардите. Хамилтън бе накаран да натисне и да увеличи разликата пред Фетел, което той направи до 25 секунди, което явно показа, опасенията в отбора на Сребърните стрели от евентуално наказание.  

Все пак понастоящем британецът увеличи своята преднина пред Розберг в класирането на 53 точки. Себастиан Фетел е още 21 по-назад. 

Точки от състезанието взеха още пилотите на Force IndiaСерхио Перес и Нико Хюлкенберг, Даниел Рикардо с Red Bull, Маркус Ериксон със Sauber и Данийл Квият с втория Red Bull.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА