21 Септември, 2011 17:47 874 0

Нова американка в баскетболния "Дунав 8806"

22-годишната американка Ейдриън Джонсън е новото попълнение сред баскетболистките на русенския тим "Дунав 8806"

Нова американка в баскетболния "Дунав 8806" - 1
©БГНЕС

Джонсън, висока 185 сантиметра, направи днес първата си тренировка с отбора. Тя ще заеме поста на център-крило.  Договорът с нея бе подписан още през юли. Ейдриън е една от най-перспективните млади баскетболистки в Америка с отлична статистика, като за последните 3 години има средно по 32 мача на сезон. През миналата година е била номер 1 по успеваемост в стрелбата със средно по 22 точки на мач.

За американката това ще бъде първи сблъсък с европейския баскетбол, но го очаква с интерес. "Не знаех нищо за България и Русе, четох през лятото и научих, че Русе е 5-ти по големина и е на река. Не знаех нищо за отбора. Посрещнаха ме добре и смятам, че момичетата също са добри", сподели състезателка пред репортер на БГНЕС. Ейдриън Джонсън е втората американка в русенския отбор, след като Шарел Алън остана в "Дунав 8806" и през новия сезон.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА