Last news in Fakti

21 Септември, 2011 17:59 2 211 0

Хиляди жени и деца подкрепиха Фенербахче

Повече от 41 000 жени и деца до 12 години посетиха проведения снощи в Истанбул мач между Фенербахче и Манисаспор, а на трибуните не присъства нито един мъж

Корупционният скандал в Турция може да кипи с пълна сила, но новите правила във футбола на държавата осигуриха страхотна атмосфера за домакинството на "фенерите". Съгласно новото законодателство, ако един отбор е бил санкциониран за непокорни привърженици, само жени и деца под 12-годишна възраст ще бъдат допускани на стадиона. Фенербахче получи такова наказание за две срещи, след като феновете на тима нахлуха на терена по време на контролата с Шахтьор Донецк.

Входът за вчерашния двубой с Манисаспор е бил безплатен за дамите и децата, които били настанени от жени полицаи, а футболистите хвърлили цветя в трибуните преди първия съдийски сигнал, съобщава БГНЕС. Обстановката в мача с Манисаспор пък е била повече от приятелска и гостите бяха изпратени с аплодисменти, вместо обичайните освирквания.

"Този спомен ще остане в мен завинаги. Рядко виждаме толкова много жени и деца на един мач", сподели капитанът на Фенербахче Алекс де Соуса след срещата с Манисаспор.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА