21 Октомври, 2015 10:28 745 0

Гуардиола: Можехме и да бием Арсенал

  • гуардиола-
  • байерн мюнхен-
  • арсенал-
  • нойер

Мануел Нойер не е виновен за загубата, сподели Гуардиола

Гуардиола: Можехме и да бием Арсенал - 1
Снимка: БТА/АР

Наставникът на Байерн Мюнхен Пеп Гуардиола остана доволен от проявеното желание на свой отбор, който загуби гостуването си на Арсенал с 0:2. Испанецът подкрепи вратаря Мануел Нойер, който носи вината за първия гол на "артилеристите", след като направи феноменални спасявания пред паузата.

"Получи се добър мач. Ние не ги оставихме да вземат притежанието на топката. Опитахме се да доминираме и имахме своите положения, които бяха напълно достатъчни да спечелим този мач, или поне да не го загубим", каза Гуардиола.

"Поздравления за Арсенал за победата, ще се срещнем отново след две седмици в Мюнхен. Понякога вкарваш голове, а друг път не го правиш, въпреки положенията. Това е мистерия. Тези мачове понякога се печелят с 1:0."

"В края играхме с трима в отбрана и атакувахме отвсякъде, имахме своите положения, имахме контрол върху мача. Но в края Арсенал вкара два гола, а ние не успяхме да го сторим. Гордея се със своя отбор."

"Обичам да побеждавам, но ние играхме с много кураж. Не можеш да очакваш да дойдеш тук и да не допуснеш положения пред вратата си. Арсенал има много добри и бързи играчи, но ние показахме характер."

"През първото полувреме Мануел Нойер направи страхотни спасявания. Никога не съм критикувал свой футболист за взето решение, без значение дали е правилно или грешно. Това е футбол. Не сме загубили заради Нойер."

"През първите 45 минути се представихме наистина добре. В последните десет минути имахме проблем с контролирането на техните играчи. В Шампионската лига трябва да си перфектен във всички аспекти, а ние не бяхме. Затова загубихме", добави Гуардиола.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА