Last news in Fakti

19 Ноември, 2015 12:49 818 2

ЦСКА изритан от Европа за 2 години

  • цска-
  • изритан-
  • европа

УЕФА наказва червените заради неизплатена глоба

ЦСКА изритан от Европа за 2 години - 1
Снимка: БТА

Комисията по финансов феъпрлей към УЕФА реши да накаже ЦСКА с изваждане от участие в европейските клубни турнири за срок от две години, съобщи Дарик.

Причината е, че българският клуб не е изпълнил срока за изплащане на глоба в размер на 200 000 евро. Тя е била договорена в рамките на подписано на 7-ми май споразумение. Глобата е трябвало да бъде изплатена до 30-ти юни, като е наложена за неспазване на финансовите правила. ЦСКА няма да участва в турнирите под егидата на УЕФА за сезоните 2016/2017 и 2017/2018.

От Комисията обясняват, че са наясно, че клубът е в процедура по несъстоятелност, но отбелязват, че това по никакъв начин не отлага налагането на дисциплинарни мерки.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 свинята

    0 0 Отговор
    То в Европа май не е вече за футбол-ритнеш нещо и то вземе че гръмне?!