Last news in Fakti

5 Декември, 2015 16:58 782 0

Сестри Стоеви спечелиха титлата в Дъблин

  • стоеви-
  • бадминтон-
  • финал

Българките победиха с 2:1 гейма Юлие Фине-Ипсен и Рике Хансен от Дания на финала

Сестри Стоеви спечелиха титлата в Дъблин - 1
Снимка: БТА/АР

Бадминтонистките Габриела и Стефани Стоеви спечелиха златото в Дъблин. Те триумфираха с титлата на двойки жени на международния турнир по бадминтон в Ирландия с награден фонд от 15 000 долара. На финала, поставените под номер 1 в схемата българки се справиха с двойката Юлие Фине-Ипсен и Рике Хансен от Дания с 2:1 гейма (21:10, 22:24 и 21:9) за 46 минути игра. По този начин сестрите спечелиха осмия си трофей през 2015. Стоеви започнаха повече от убедително срещата, печелейки първия гейм с 21:10.

Това обаче не смути съперничките им, които си осигуриха комфортен аванс в началото на втората част. Въпреки сериозното си изоставане обаче, Стоеви все пак стигнаха до равенство при 19:19.

В заключителните разигравания на гейма пред българките на два пъти се откри възможност да затворят двубоя, но те не се възползваха и резултатът стана 1:1 след 24:22 в полза на датчанките. В заключителния трети гейм златните медалистки от Баку тотално надиграха датската двойка и се поздравиха с успеха след 21:9. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА