Last news in Fakti

24 Януари, 2016 13:44 772 0

Нишикори се справи с Цонга в Мелбърн

  • нишикори-
  • цонга-
  • мелбърн

Японецът се готви за третия си 1/4-финал в Мелбърн

Японската първа ракета Кей Нишикори си спечели място на 1/4-финалите на Australian Open след категоричен успех срещу Жо-Волфред Цонга.

26-годишният яяпонец се наложи с 6:4, 6:2, 6:4 и в следващия кръг ще срещне победителя от двойката Новак Джокович - Жил Симон.

Цонга имаше проблеми с китката на едната си ръка и това наложи да потърси медицинска помощ, но и преди това играта му не спореше. Той допусна общо 5 пробива и направи 36 непредизвикани грешки. От своя страна Нишикори беше много по-ефективен и спечели 74% от разиграните точки на първи сервис.

"Чудесно е, че спечелих в три сета. Чувствах се много добре днес и съм щастлив, че вече съм на 1/4-финалите. Опитвам се да мисля мач за мач. Още дори не знаем кой ще е следващият ми съперник. Трябва да се възстановя добре и тогава ще започна подоготвката си за предстоящия мач", коментира Нишикори.

Японецът вече има 5 победи в 7-те си срещи с Цонга и за трети път е сред най-добрите 8 в Мелбърн. Той никога не е прескачал 1/4-финалното стъпало на Australian Open, а за последно стигна до тази фаза през 2012 година.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА