Last news in Fakti

25 Януари, 2016 11:58 816 0

Литекс губи 200 000 лева от телевизионни права

  • литекс-
  • телевизионни права-
  • вноски-
  • а група-
  • изваждане

Ловчанлии понесоха първия по-сериозен удар след изхвърлянето им от елита

Литекс губи 200 000 лева от телевизионни права - 1
Снимка: БТА

Литекс ще се прости с голяма част от парите за телевизионни права след изваждането на отбора от "А" група, пише "Меридиан мач". "Оранжевите" почти сигурно щяха да завършат между второ и четвърто място в класирането, което им гарантираше между 620 000 и 650 000 лв. от общата порция, която е 5 милиона лева.

Тези пари са разделени на три вноски, като ловчанлии вече получиха първата. Втората предстои да бъде преведена в близките дни, като Литекс отново е включен в разпределението. Третата и най-голяма обаче няма да достигне до Литекс. Това означава 200 000 лв. по-малко, което ще се отрази на бюджета на клуба.

Така тимът от Ловеч може да получи пари само от продажба на футболисти. До този момент Литекс се раздели с Данило Асприля и Страхил Попов, а на дневен ред са трансферите на Диого Виана и Бьорн Йонсен.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА