Last news in Fakti

26 Март, 2016 15:58 1 005 0

Боби Михайлов: ЦСКА да си оправи къщата

  • михайлов-
  • всиша лига-
  • цска-
  • синдик

"Думата "Висша лига" не е излизала и няма да излезе от мен", заяви президентът на БФС

Боби Михайлов: ЦСКА да си оправи къщата - 1
Снимка: БТА

Борислав Михайлов най-после проговори за ЦСКА и широко дискутираната в последните месеци тема за създаването на Висша лига. Президентът на Българския футболен съюз каза, че самият той никога не е говорил за Висша лига.

"Името няма никакво значение. Аз никога като президент не съм казал името Висша лига. Казах, че ще търсим законен и позволен начин за увеличаване на групата. Това нещо се работи, има работна група, в началото на другия месец ще събера всички президенти на клубове от "А" и "Б" група, където ще бъдат извадени възможни варианти, да си кажат мнението“, заяви Михайлов на португалска земя, където снощи националите ни записаха изненадваща победа с 1:0 срещу Кристиано Роналдо и компания.

„Думата Висша лига не е излизала и няма да излезе от мен. В момента има 9 отбора в "А" група. От тези 9 отбора два нямат осветление, един има, на който осветлението не е достатъчно. Два от терените въобще не са за нищо висше. Освен това финансовото състояние на клубовете и държавата не позволява да се използва подобна дума. Ако успеем чрез административно увеличаване на групата, което не пречи на никакви закони и бройката, каквато и да е тя, са съгласни всички клубове от "А" и "Б" група, вие ще разберете. Юридически не е възможно. След съгласието на всички клубове футболният съюз административно може да увеличава групата. В момента е необходимо, защото са 9 отбора", обясни Михайлов.

„Не става дума за конкретни имена, защото Локомотив (София) е в четвърта дивизия и техният президент каза, че просто финансово не може да издържи. ЦСКА играе във "В" група. ПФК ЦСКА, престанете да се бъркате. Управлява го синдик, синдикът все едно е президент на ЦСКА. Не се знае кога ще приключи тази сага. Ловеч е отбор, който отговаря на всички изисквания. ЦСКА може да се върне само, никой не може да го връща. Като дължиш 45 милиона, значи да ходят и да си питат бившите президенти защо са на това ниво. Не сме спирали да помагаме на ЦСКА. Те сами трябва да си оправят къщата и после са добре дошли“, добави шефът на БФС.

„Как помага Боби Михайлов? Спрях исканията на ФИФА за отнемане на точки, защото има много чужди кредитори. Държавата ще каже какво се случва с ЦСКА, но не се знае кога“, допълни Михайлов, който месеци наред отклоняваше въпросите за "червения" клуб.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА