Last news in Fakti

14 Юни, 2016 17:11, обновена 14 Юни, 2016 22:15 12 751 9

Едно от "златните момичета" опита да се самоубие

  • стоянова-
  • падане-
  • опасност за живота-
  • операция-
  • художествена гимнастика

Цветелина Стоянова е скочила от шестия етаж

Едно от "златните момичета" опита да се самоубие - 1
Снимка: facebook На снимката: Цветелина Стоянова (вдясно)

21-годишната гимнастичка Цветелина Стоянова е направила опит за самоубийство, след като е скочила от шестия етаж. Това потвърдиха от МВР.

В 13:30 ч. е подаден сигнал за паднало момиче от блок 319 в квартал "Надежда". Оказва се, че гимнастичката е с изваден далак, политравми на гърдите и корема и пострадали прешлени. Постъпила е в "Пирогов" в съзнание, контактна и адекватна.

Операцията на родната националка е приключила. Животоспасяващата интервенция е продължила над два часа, като Стоянова сега се намира в реанимацията на "Пирогов".

Овладяли са голям кръвоизлив в тялото на Стоянова, причинен от нараняването на далака. Според лекуващите лекари следващите 24 часа ще са критични за живота на "златното" момиче.

Мария Пойрязова, Връзки с обществеността на УМБАЛСМ Пирогов коментира за Факти.бг относно състоянието на състезателката ни.

"Едни от най-добрите екипи оперира 21-годишното момиче. Няколко часа продължи операцията. Тъй като екипът установи разкъсване на далака, заради което има голям кръвоизлив. Кръвоизливът е овладян и в момента момичето е настанено в централна реанимация. На този етап лекарите не се ангажират с прогнози. Засегнати са няколко области, състоянието й е много тежко".

Припомняме, че отборът по художествена гимнастика тази сутрин замина за европейското първенство в Израел без Цветелина Стоянова, тъй като тя е имала здравословни проблеми. На нейно място е била включена Любомира Казанова. 

Ето и обяснението на старши треньора на тима Ина Ананиева преди заминаването на ансамбъла ни рано тази сутрин:

"Цветелина Стоянова има здравословен проблем, който се задълбочи след Световната купа в Испания и затова няма да може да вземе участие на това европейско първенство".

Преди седмицa Стоянова участва на Световната Купа в Испания, където отборът спечели два сребърни медала от финалите на уредите, но допуснаха грешка в квалификациите и останаха четвърти в многобоя. Неофициалната информация е, че става дума за "страхова невроза", като състоянието й се е влошило именно след световната купа в Испания.

В момента в "Пирогов" се намира цялото семейство на пострадалата гимнастичка.

Факти.бг припомня, че Цветелина Стоянова изкълчи глезен броени дни преди домакинството на България на турнира за Световната купа в края на май. Въпреки травмата, тогава тя участва, а възпитаничките на Ина Ананиева се представиха фантастично пред родна публика. Българките завоюваха два златни медала в шампионата на отделните уреди – на пет ленти и на два чифта бухалки и три обръча.

Стоянова е родена на 13 септември 1994 г. в София. Тя е сред основните гимнастички на ансамбъла ни. Световна шампионка в многобоя от Измир 2014, световна вицешампионка на три топки и две ленти пак от първенството в турския град, сребърна медалистка на планетата в многобоя от Щутгарт 2015 и бронзова на три чифта бухалки и две въжета.

Семейният приятел и съсед на семейството Петър Петров обясни за "Дарик", че снощи е била разстроена, защото е разбрала, че е изключена от отбора:

"Илиана Раева я попитайте защо е отстранена Цвети от отбора и колко хора като делегация заминаха, които въобще нямат представа от художествена гимнастика. Там е разковничето. Снощи беше травмирана, защото е разбрала, че е отстранена от отбора. Това я е довело дотук. В това семейство е трагедия - и майка й загина, сега стана и това с Цвети. Смятам, че федерацията по художествена гимнастика е виновна за състоянието на Цвети. Не можеше ли да отиде тя там, не е ли заслужила да е на състезанието? Толкова допринесе за България. Ето резултатът - в "Пирогов", бере душа".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    0 0 Отговор
    По принцип спортистите са със здрава психика, още повече национален състезател. Така, че причината е нещо друго.

    Коментиран от #5, #7

  • 2 гост 1

    0 0 Отговор
    Дано само момичето не го е напрвило умишлено заради това, че я заменят с друга и не я взимат на европейското под предлог "здравословен проблем" !
    Каквото и да е важното е да се оправи!
  • 3 Кольо

    0 0 Отговор
    Дай боже да се оправи!
  • 4 опала

    0 0 Отговор
    как това маце ще скача от шестия етаж, .аси, кво стаа вее
  • 5 Ето резултатът

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Гост":

    Не е друго - точно това е! В худ. гимнастика е гърч, принуда и унижения, които са допълнени със злоба! Тренира се до нервно изтощение, а не до мускулно, затова са постоянно на границата на срив. Абсолютно правдоподобно ми звучи тази причина, познавам доооста гимнастички от различни страни и всичките националки - едно и също е навсякъде. Раева е известна САДИСТКА от майсторски клас и явно е тъпкала върху момичето поне няколко месеца, за да се стигне дотук...
  • 6 Хараламби

    0 0 Отговор
    Браво България, браво!!!
    Младите хора бягат през глава от тази държава, а тези, които останат се самоубиват. Но нищо, важното е склерозиралите дъртаци да са добре и корумпираните до дупка престъпници-мафиоти да тъпчат джобовете...
  • 7 Спортяга

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Гост":

    По принцип - да, ама в онова гнездо на оси се смачква всичко човешко в децата в името на медалите и "славата", след което ги изхвърлят като ненужни парцали, "достойни" единствено за "балета" на Слави, уви...
  • 8 гост

    0 0 Отговор
    На съседа повече може да се вярва отколкото на Раева. Щом казва, че е била разстроена сигурно е било така, със сигурност е било по-добре да я вземат отколкото да седи у дома. И без това сигурно и е труден живота, а ако са я отхвърлили вместо да се погрижат за нея съвсем допустимо е да е взела това решение. В отбора ги правят роби, не борци, за роби ти трявбат хора без психика и да са подвласни, щом отпуснеш властта, следва безсилие, а безсилието е причина за самоубийство.
  • 9 Vasik Atanasova

    0 0 Отговор
    МНОГО КРАСИВА