Last news in Fakti

15 Юни, 2016 08:10 9 521 2

Продължава борбата за живота на Цвети Стоянова

  • стоянова-
  • гимнастика-
  • гимнастичка-
  • пирогов

Стоянова е родена на 13 септември 1994 г. в София

Продължава борбата за живота на Цвети Стоянова - 1

Продължава борбата за живота на 21-годишната гимнастичка Цветелина Стоянова.

Според лекуващите лекари следващите 24 часа ще са критични за живота на "златното" момиче. Състоянието на Цвети Стоянова остава тежко, но тя е контактна. 

Във вторник животоспасяващата интервенция е продължила над два часа, като Стоянова сега се намира в реанимацията на "Пирогов".

Овладени са голям кръвоизлив в тялото на Стоянова, причинен от нараняването на далака.

Борещата се за живота си гимнастичка Цветелина Стоянова имала здравословен проблем, за който не се говорело, защото явно е бил много личен. Това твърди пред Нова телевизия първата голяма звезда на родната гимнастика Мария Гигова. Тя обясни, че знаела това от треньорката на ансамбъла Ина Ананиева.

"Мисля, че не ставаше въпрос за физическа травма, но не знам какво е било. Не става въпрос за проблем на душата", уточни Гигова.

"Не можем да влезем в душата на това момиче и да разберем защо това се е случило. Не мога да си го обясня. Всички имахме много добро отношение към нея", допълни Гигова.

С цел да прекъсне спекулациите около причините за инцидента с художествената гимнастичка Цветелина Стоянова, Илиана Раева сподели, че състезателката от ансамбъла сама е пожелала да не участва на Европейското първенство в Израел и е отказала последвалата покана да придружава съотборничките си на състезанието.

В съобщение, публикувано във Фейсбук, Раева казва: "В този кошмарен за всички нас момент, моля за коректност и съпричастност. Точно сега нито Цвети, нито момичетата заслужават неверни информации, които създават напрежение и нагнетяване на и без това нагнетената обстановка".

Председателят на Българската федерация по художествена гимнастика отправи благодарности към екипа на "Пирогов", извършил операцията на Стоянова и заяви, че въпреки случилото се, ансамбълът ще участва в предстоящото състезание.

Едни от най-добрите екипи е оперирал 21-годишното момиче. От МВР разкриха, че Цветелина Стоянова е направила опит за самоубийство.

Факти.бг припомня, че Цветелина Стоянова изкълчи глезен броени дни преди домакинството на България на турнира за Световната купа в края на май. Въпреки травмата, тогава тя участва, а възпитаничките на Ина Ананиева се представиха фантастично пред родна публика. Българките завоюваха два златни медала в шампионата на отделните уреди – на пет ленти и на два чифта бухалки и три обръча.

Стоянова е родена на 13 септември 1994 г. в София. Тя е сред основните гимнастички на ансамбъла ни. Световна шампионка в многобоя от Измир 2014, световна вицешампионка на три топки и две ленти пак от първенството в турския град, сребърна медалистка на планетата в многобоя от Щутгарт 2015 и бронзова на три чифта бухалки и две въжета.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай Иван

    0 0 Отговор
    Дано се оправи момочето.
  • 2 Plovdiv

    0 1 Отговор
    Защо "новината" за състоянието на несебърското г-вно е преди тази за момичето?!?!?!?!