15 Юни, 2016 21:31 1 277 0

Напрежението между феновете пак ескалира

  • англия-
  • русия-
  • сблъсъци-
  • фенове-
  • власти-
  • запалянковци

Френските власти едвам озаптиха озверелите заплянковци на Англия и Русия

Френските власти спряха назряващи нови кървави сблъсъци между английски и руски футболни фенове.

Британците причакали привържениците на Русия извън стадиона, на който Сборная игра срещу Словакия, но са били разпръснати от няколко групи на жандармерията със сълзотворен газ.

Според информация на АP група от около 200 привърженици от Англия са се отправили право към стадиона в Лил, а по пътя са започнали да стават все по-буйни и по-шумни.

След като са взривили бомбичка обаче, полицията ги е разпръснала и ги е подгонила по малките градски улички и метростанциите. Очевидци съобщават за един арестуван англичанин. Англия играе утре срещу Уелс в град Ланс, който е в непосредствена близост с Лил.

Факти.бг припомня, че по време на мача между Англия и Русия (1:1) се стигна до сблъсъци между феновете на самия стадион. След срещата отново имаше меле в района на старото пристанище в Марсилия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА