Last news in Fakti

27 Юни, 2016 09:43 1 365 0

Шакил О'Нийл разкри баскетболни тайни на кубински деца (видео)

  • шакил о'нийл-
  • баскетбол-
  • куба-
  • сащ-
  • спорт-
  • баскетболист

Легендарния баскетболист е спортен посланик на САЩ в Куба

Шакил О'Нийл разкри баскетболни тайни на кубински деца (видео) - 1
Снимка АП/БТА

Баскетболната легенда Шакил О'Нийл игра баскетбол с деца в кубинската столица Хавана, където е на 4 дневно посещение по поръчение на Държавния департамент на САЩ, пишат кубинките и американски медии.

Шак пристигна на островната държава в събота като специален посланик на спорта. Неговата мисия е да помогне за развитието на контактите между Куба и САЩ в областта на спорта.

По време на престоя си в Куба звездата от НБА намери време да поиграе с кубински деца, обяснявайки им тънкостите на баскетбола.

Пътуването на Шак, който приключи кариерата си през 2011 г., идва три месеца след историческото посещение на президента Обама в Хавана.

"Бейзбол, футбол, баскетбол - всичко това е за спорта. Споделяме много общи неща", заяви О'Нийл, цитиран от АП.

"Беше чудесно от страна на Обама да отвори отново вратата, през която си връщаме добрите отношения с този красив остров", добави той.

О'Нийл е придружаван от Халев Каналес, помощник-треньор на отбора Далас Маверикс (Dallas Mavericks) в НБА, както и от бившите баскетболни звезди Стив Неш и Дикембе Мутомбо и бившият играч от Женска национална баскетболна асоциация Тича Пеничейро.

През последните месеци и дори години към острова се стичат редица американски спортни, дипломатически и културни мисии, които са част от опитите за възобновяване на отношенията между Куба и САЩ.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА