Last news in Fakti

28 Юни, 2016 13:57 3 226 0

Мъжът от Севера - Арон Гунарсон

  • гунарсон-
  • исландия-
  • англия-
  • евро 2016

Капитанът на Исландия олицетворява непримиримостта и страстта на сънародниците си

Мъжът от Севера - Арон Гунарсон - 1
Снимка: БТА/АР

Арон Гунарсон. Не сте чували това име допреди няколко дни? Е, вече със сигурност сте. Малката страна Исландия, която е дебютант на голям футболен форум изрита "могъщата" Англия от Евро 2016. Страната, която е измислила футбола, напусна първенството с наведена глава. И то от кого? От непримиримата и борбена Исландия - футболното чудо на Евро 2016. 

Предводител на тази банда от исполини е Арон Гунарсон - капитанът на викингския кораб. Той е на 27 години, а брадата му е вече символ в родината Исландия. Интересното е да се отбележи, че той е и много добър играч на хандбал. На 15 години той става най-младият играч в националната лига на Исландия по този спорт. Две години по-късно обаче, Гунарсон се насочва към другата си страст - футбола. 

Мъжът от Севера - Арон Гунарсон
Снимка: БТА/АР

Пътят му в най-интересната игра тръгва от холандския АЗ Алкмаар. След неуспешен престой там, той се мести в английския Ковънтри (каква ирония). Там той научава в детайли английския футбол. Със сигурност си е припомнил някои типично английски хитрини за двубоя с Англия. 

Капитанът на Исландия в момента е играч на Кардиф - уелски тим. Но за последния сезон е изиграл само 55 минути. Е, това със сигурност ще се промени след края на Евро 2016. 

Мъжът от Севера - Арон Гунарсон
Снимка: БТА/АР

Арон Гунарсон е олицетворението на исландския манталитет - никога не симулира, не влиза в пререкания със съдиите. Играта му е проста, липсва й зрелищност, но пък ефективността му е убийствена. Точно като на Исландия, а това англичаните най-добре го знаят.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА