Last news in Fakti

3 Юли, 2016 17:53, обновена 3 Юли, 2016 17:55 1 091 2

Хамилтън триумфира в Австрия, удряйки се с Розберг в последната обиколка

  • формула 1-
  • хамилтън-
  • розберг-
  • mercedes-
  • гран при-
  • австрия

Двата болида на Mercedes се сблъскаха преди финала, борейки се за първото място

Хамилтън триумфира в Австрия, удряйки се с Розберг в последната обиколка - 1
Снимка: БТА/АР

Британецът Люис Хамилтън записа трети успех във Формула 1 за сезона, триумфирайки драматично в Гран при на Австрия.

Трикратният световен шампион се бори до последно със своя голям противник и съотборник в Mercedes Нико Розберг. Германецът водеше колоната до последната 71-а обиколка на пистата "Ред Бул Ринг", но след яростна атака на Хамилтън двата болида се удариха. В следствие на това Розберг загуби предно крило и остана едва четвърти, докато британецът се "изстреля" първи към карирания флаг.

"Аз бях от външната страна на завоя, аз не съм удрял никого." - оправда се самият Хамилтън. Въпреки това, босът на Mercedes Тото Волф бе бесен от случилото се и определи катастрофата като "безмозъчна".

Публиката в Австрия също не одобри инцидента и освирка победителя.

Втори в надпреватата се нареди Макс Верстапен с Red Bull, a третото място на почетната стълбичка остана за Кими Райконен (Ferrari). 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ФЕН

    0 0 Отговор
    Тия от Мерцедес,колкото по-лакоми стават,толкова по вредни за себе си!
  • 2 гост

    0 0 Отговор
    Не разбирам защо обвиняват само Хамилтън, вероятно защото немският подъл пилот Розберг само мрънка и се оплаква като загуби състезание. В този случай той бе виновен за удара, Хамилън нямаше как да го избегне бидейки от външната страна до линията и няма на къде да бяга. Розберг казва, че британеца бил завил навътре към завоя, а какво да направи друго като натам е завоя и той е в края на пистата? Впрочен съдиите са глобили Розберг с 10сек за предизвиканата катастрофа, но въпреки това случката се описва като причинена от Хамилтън.
    Да не забравяме колко агресивно Розберг избутваше и блокираше Хамилтън досега, чисто злобарски и далеч от спортсменството. Защо Хамилтън да се съобразява с него? Да го гони и да взима титлата, това му пожелавам, та да покаже, че и с множеството си отпадания пак ще стане шампион.