Last news in Fakti

11 Юли, 2016 09:56 1 185 0

Португалското футболно фадо (снимки)

  • португалия-
  • турнир-
  • франция-
  • първенство-
  • евро 2016

Ето как премина първенството за Роналдо и компания в снимки

Португалското футболно фадо (снимки) - 1
Снимка: БТА/АР

Португалия е новият европейски шампион. Някои ще кажат, че иберийците не играха красив футбол, стигнаха до финала след пет равенства и една победа и не заслужаваха да спечелят купата. Реалността обаче е друга - Роналдо и компания са на европейския връх въпреки трудното начало в групата и поредицата от равенства.

Всичко започна на 30-ти юни със срещата срещу Исландия. Португалците поведоха с 1:0 с гол на Нани в 31-ата минута, но исландците показаха воля и изравниха резултата.

Португалското футболно фадо (снимки)
Снимка: БТА/АР

Последва мач един доста безличен мач срещу Австрия. И двата тима играха доста предпазливо, въпреки че Португалия бе фаворит, и завършиха 0:0. Капитанът Роналдо пък, пропусна дузпа. Критиките към иберийците набраха доста голяма сила, като в страната дори се появи мнението, че Роналдо и компания не заслужават участието си на Евро 2016.

Португалското футболно фадо (снимки)
Снимка: БТА/АР

Последният мач в групата противопостави Португалия и Унгария. В, може би, най-интересния мач от цялата групова фаза двата тима завършиха 3:3. Роналдо отбеляза първите си голове на европейското, но те не бяха достатъчни за победата. Въпреки това, иберийците успяха да се класират за осминафиналите и дори попаднаха в по-лекия поток.

Португалското футболно фадо (снимки)
Снимка: БТА/АР

Във фазата на директните елиминации иберийците трябваше да преминат през доста тежък тест - намиращият се в прекрасна форма тим на Хърватия. След доста слаба продукция възпитаниците на Фернандо Сантош все пак успяха да излъжат противниците си и продължиха напред след гол в продълженията на Рикардо Куарешма.

Португалското футболно фадо (снимки)
Снимка: БТА/АР

На четвъртфиналите португалците отново не показаха най-добрата си игра. Противникът бе Полша, а редовното време отново завърши без победител - 1:1. Роналдо и компания обаче, показаха по-здрави нерви и се наложиха след изпълнение на дузпи.

Португалското футболно фадо (снимки)
Снимка: БТА/АР

Мачът преди финала бе срещу бойкия тим на Уелс, който показа страхотна форма на Евро 2016. Тук дойде и първата победа на Португалия на футболния форум. След голове на Роналдо и Нани, иберийците достигнаха до мечтания финал срещу Франция.

Португалското футболно фадо (снимки)
Снимка: БТА/АР

Финалът на Евро 2016 трябваше да определи дали Португалия ще спечели първия си трофей или французите ще спечелят на родна земя. След нулево равенство в редовното време, контузия на Роналдо, който трябваше да напусне принудително терена и невероятни спасявания на вратаря Руи Патрисио, португалците ликуваха. В герой за тях се превърна резервата Едер, който с прецизен удар успя да отбележи скъпоценен гол в 109-ата минута. Така приказката за Португалия завърши с щастлив край. Иберийците са новият европейски шампион!

Португалското футболно фадо (снимки)
Снимка: БТА/АР

*Фадо - жанр в традиционната португалска градска инструментална и вокална музика, същността на който често се изразява с непреводимата дума „саудаде“, съчетаваща в себе си понятия като самота, носталгия, копнеж по непостижимото и любовна мъка.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА