Last news in Fakti

18 Октомври, 2011 10:28 1 392 0

Звезда с името на Йордан Йовчев на Алея на Славата

  • йордан йовчев-
  • спортна гимнастика-
  • световен шампион
Звезда с името на Йордан Йовчев на Алея на Славата - 1
©ЕРА/БГНЕС

На 20 октомври 2011, четвъртък, в 11:00 часа на Famous Алея на Славата пред кино "Арена Младост" ще заблести звезда с името на най-успелия български гимнастик - Йордан Йовчев. Номинацията за 23 звезда в Алеята бе издигната след публично гласуване от фенове във Facebook.

Йордан Йовчев е роден на 24 февруари 1973 г. в Пловдив. Тренира спортна гимнастика от 8-годишен. Той е сред ТОП 10 на българските спортисти за всички времена. Два пъти е двоен Световен шампион на земя и халки на първенствата на планетата в Гент (2001 г.) и Анахайм (2003 г.) и двоен Световен вицешампион в Дебрецен през 2002 г.

Йовчев е и единственият представител на този изключително красив, изтощителен и труден спорт, който участва на цели пет поредни Олимпиади. На Олимпийските игри в Сидни през 2000 г. извоюва два бронзови медала – на халки и на земя, съобщава БГНЕС. А на тези в Атина през 2004 г. печели сребро на халки и бронз на земя.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА