Last news in Fakti

8 Ноември, 2011 16:22 1 412 0

"Олимпийски елит" събира наследниците на Йордан Йовчев

  • олимпийски елит-
  • йордан йовчев-
  • лондон 2012
"Олимпийски елит" събира наследниците на Йордан Йовчев - 1
Президентът на БФ Гимнастика Йордан Йовчев даде пресконференция в Пресклуб "България" ©БГНЕС

Над 40 деца в три възрастови групи - до 12, до 14 и до 16 години, са поканени да участват в турнира "Олимпийски елит" тази събота в столичната зала "Раковски". Всички гимнастици ще играят многобой, а първите двама във всяка възраст ще имат шанса да се изявят на силния международен турнир в Нови сад след месец.

В името на турнира е заложена идеята за олимпийските ни надежди в гимнастиката за Игрите в Рио де Жанейро през 2016 г. Догодина БФ Гимнастика планира да разшири формата на състезанието, като го направи международно и с участие и на мъже и жени, съобщи днес в Пресклуб "България" президентът на федерацията Йордан Йовчев. Старши треньорът на юношите и младежите Димитър Митев вижда талантливо поколение, достойно да върви по стъпките на олимпийския вицешампион и световен първенец Йовчев.

16-годишният Велико Тушев вече дава конкретна заявка за успешна кариера - той сигна до финала на силния международен турнир в Трабзон. През 2013 г. младежкият ни национален отбор по гимнастика ще върне славата на България в този спорт, убеден е Митев. В състава ще бъдат по-малкият брат на Велико, Владимир Тушев, Дейвид Хъдълстоун, Владимир Хантов, Даниел Христов, Огнян Милчев и Светослав Стоянов.

На 7 януари Йордан Йовчев и Ралица Милева ще продължат борбата за олимпийска квота за Лондон догодина на пробно състезание (test event). Съгласно регламента, и двамата ще играят многобой. Ако си осигурят квота, на самата Олимпиада ще могат да си избират на кой от уредите да се състезават, съобщава БГНЕС. На Световното първенство в Токио през октомври гимнастиците ни останаха без квота. "Съжалявам, че само една стотна раздели Еди Пенев от финала. Велислав Вълчев не успя да влезе на финал, въпреки че е добре подготвен и го е показвал на тренировки", сподели днес Данчо.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА