Last news in Fakti

19 Октомври, 2011 10:16 674 0

НБА повика федерален посредник в преговорите за локаута

  • нба-
  • локаут-
  • джордж коен-
  • дейвид стърн
НБА повика федерален посредник в преговорите за локаута - 1
Тео Ратлиф (ЛА Лейкърс) на път за преговорите ©ЕРА/БГНЕС

Собствениците от НБА и играчите, които са в локаут, се срещнаха с федерален посредник за да подновят дискусията за новите договори, като досега неуспешните им преговори за пари продължават вече 111 дни. Този маратон на преговорите беше най-дългия от началото на локаута - 1 юли, както и за пръв път се включи щатския медиатор Джордж Коен, който по-рано през годината имаше подобен опит с играчите и собствениците в американския футбол.

Първите две седмици от сезон 2011/12 в НБА вече бяха отложени, като комисарят на НБА Дейвид Стърн обяви, че е възможно мачовете да продължават да се отлагат, ако двете страни не стигнат до споразумение. Собствениците от НБА ще се срещнат по-късно в сряда и четвъртък, за да обсъдят следващите им действия в тези "патови" преговори. Собствениците на отбори и играчите от НБА не могат да се споразумеят, откакто Лигата отказа да даде на състезателите повече от 50 процента от приходите, докато играчите искат 53.

Според стария договор, който изтече с края на миналия сезон, баскетболистите прибираха 57 процента от приходите и сега те не са готови на толкова сериозно отстъпление. Разликата в исканията на двете страни е твърде голяма и застрашава целия сезон в НБА. Единственият път, когато сезонът бе намален заради локаут, бе през 1998/99 година, съобщава БГНЕС. Тогава отборите изиграха само по 50 мача, тъй като отне твърде много време на двете страни да постигнат съгласие.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА